Зміст:
Створюється враження, чим більше знайомишся з культурою італійців та їх кулінарними звичками, то залишається дивуватися як цієї нації, при кількості з’їдених піц і спагетті, і випитого вина, вдається зберігати стрункість і бадьорість.
Виявляється, секрет якраз міститься в раціоні середземноморських страв. Сам клімат дозволяє вирощувати різноманітність фруктів, овочів.
А також виловлюється багато риби, і обов’язково включають в раціон нежирні сорти м’яса. Макаронні вироби готують із твердих сортів пшениці, хліб містить висівки. А червоне вино, випите в міру, тільки допомагає процесам травлення. В основі салатів використовують оливкову олію. Очевидно такий раціон, не робить італійців огрядними і болючими, тривалість життя у них довга і весела, і немає такої кількості онколікарень, як в інших країнах, де прийнято вживати більш жирну їжу, і більш міцні напої, типу «біленької»
Італійська дієта для схуднення — меню
Італійська дієта розбита на 3 етапи схуднення. Перша фаза триває рівно тиждень, її називають підготовчою фазою. Другий етап, що триває півтижня, або точніше 3 дні. В цей період відбувається значна втрата ваги. Наступна фаза складається з прикінцевих 2-х днів, за які ви відновлюєтеся.
1 фаза — підготовча, розрахована на 7 днів
За цей час ми повинні повністю очистити організм від накопичених шлаків, тобто, все, що не встигло засвоїтися організмом, і пішло в «депо накопичення жирів», а далі налагоджуємо обмінні процеси в організмі.
Меню:
- Сніданок: порція йогурту, несолодкого і нежирного, півкіло фруктів, які доступні в даний період часу.
- Обід: порція вареного рису з гарбузом або яблуками, порізаними шматочками або збитими в блендері, рис відварити в овочевому бульйоні, без молока.
- Вечеря: півкіло овочів, приготованих на пару, або тушкованих.
Неодмінним атрибутом всього семиденного періоду є які-небудь вправи, ми пропонуємо найдоступніше: перед сніданком, за 30 хвилин ходьба швидким кроком, не менше 30 хвилин. Після обіду пішохідна прогулянка протягом 15 хвилин. Перед вечерею дихальна гімнастика за типом Бодіфлекс, до 30 хвилин.
2 фаза — схуднення, розрахована на 3 дні
Меню на другу фазу:
- Сніданок: 100 р. десерт з чорниці, для приготування можна використовувати заморожену, порцію вівсянки, 100 г йогурту, посипати меленими горішками, або кунжутом, злегка підсушеними.
- Обід: 100 гр. відварених спагеті, змішати з рубаною курячою грудкою, трьома помідорами, можна черрі, 1 ст. л. горошку або кукурудзи, 1 сире яйце, сіль і перець за смаком, але помірно, перемішати і присипати тертим сиром, запекти в духовці. Присипати улюбленої зеленню при подачі.
- Вечеря: салат з ананаса і сиру або сиру. 100 г. консервованого ананаса, змішати з 30 г сиру, порізати локшиною пучок листового салату 1 невеликий болгарський перець, все полити 2 ст. л. нежирної сметани, сіль і спеції за смаком.
3 фаза — заключна на 2 дні
Меню на 2 дні:
- Сніданок: десерт з чорниці
- Обід: Запечена куряча грудка з цибулею, який більше за смаком, на гарнір 2 шт. вареної картоплі і салат з овочів на пару, можна цвітної капусти.
- Вечеря: Салат з ананасів і овочів, під знежиреним йогуртом.
Така дієта дуже схожа на середземноморську дієту, в якій теж присутні продукти, звичні для італійців. Як видно, з раціону, що всі страви підходять для здорового харчування. Головне, їсти середні порції, наприклад, 250 грамів каші і салат з овочів і шматочок хліба. Тобто порції не повинні бути величезними. І, звичайно, піца, хоч і італійське блюдо, але її не повинно бути в меню при схудненні.