Індійська дієта: куркума, інжир і каррі допоможуть стати стрункою.

Зміст:

В даний час в країнах Заходу стає все більш поширеною Індійська дієта, яка базується переважно на продуктах харчування, характерних саме для Індії. Це, безумовно, рис з корицею і каррі, молоко коров’яче, горіхи, фрукти, традиційні для Індії овочі, які зазнали гасіння, чай байховий (чорний чай). Так, популярна на сьогоднішній день дієта під назвою Молокочай запозичена з раціону Індійської дієти, тому що в Індії чорний чай незмінно подають разом з молоком.

Індійська дієта базується на традиційній кухні Індії. Вона є живильним, корисної, а також посприяє вам в ліквідації від семи кілограмів за тиждень.

Загальна інформація про індійської дієти

Між іншим, Індійська дієта має сукупність очевидних переваг. В першу чергу у ній ви знайдете джерело легкозасвоюваних вуглеводів, з-за яких ми не відчуваємо втоми під час дотримання дієти. Додатково обов’язковою умовою Індійської дієти є споживання рису лише спільно з корицею і каррі. І це не даремно… Каррі – це популярна приправа в Індії, яка викликає прискорення обмінних процесів в організмі навіть значніше, ніж широко використовуються «стимулятори метаболізму» — шпинат і селеру. А ще приправа каррі, прийнята навіть у мізерних кількостях, конкретно гальмує зростання жирової тканини. Про цієї характерної особливості відомої Індійської приправи ви прочитаєте трохи нижче.

Солодкуватий присмак і аромат кориці (вона також вміщується в раціоні дієти), здатні з легкістю придушити апетит. Не переймайтеся, адже корицю в рис слід додавати зовсім трошки, практично одну дрібку на одну порцію. До того ж незначна кількість кориці є також і в самій приправи Каррі.

Рис теж впливає на стрімке зниження апетиту. Він здатний м’яко покрити стінки шлунка, а в кінцевому підсумку у нас створиться оманливе відчуття, наче ми вжили не менше трьох тарілок. А насправді вистачить всього-навсього декількох ложок столових. Не треба згадувати про те, якою мірою впливає рис, як продукт харчування на стан здоров’я всього вашого організму. Рисові каші рекомендують лікарі при наявності виразки шлунка, діареї, гастриту та інших шлунково-кишкових захворюваннях.

У поєднанні з коров’ячим молоком відварені рисові зерна є чудовим дієтичним продуктом, цілющі властивості якого відомі населенню Індії ще з давніх часів. Цей чудотворний злак, потрапивши в наш організм, працює подібно губці, пов’язуючи між собою і абсорбуючи все отруюють організм шкідливі компоненти, які згодом цілком видаляються з організму. Ось чому в Індії настільки низький відсоток онкологічних захворювань, ожиріння та інших хвороб, що виникають у результаті надмірної кількості холестерину, транс-жирів і інших отрут в нашому організмі. Індійські йоги двічі за семиденний строк здійснюють очищення організму за допомогою розвантажувальних днів на основі рису і молока.

Чому виникла Індійська дієта? А ще, чому ж подібний режим харчування ми дієтою називаємо? Ну, в першу чергу вона з’явилася внаслідок здорового способу життя йогів.

А на додачу рис з каррі, чай чорний і молоко – звичний щоденний раціон для сімдесяти відсотків індійського населення. Слід зазначити, індійці не відчувають нестачі ні в якому з даних продуктів. Незважаючи на значну бідність, чай, рис і молоко – це їжа, яка проводиться натуральним шляхом, тому голод не страшний навіть найбільш низьким класами суспільства.

Тоді яким чином у більшості населення Індії виходить зберігати власну фігуру стрункою і пропорційної? Все відбувається саме через їх примітивного харчування, яке гранично точно дотримано в меню дієти Індійської.

Рис надає всі потрібні організму мікроелементи, вміщуючи в своєму складі колосальну кількість мінеральних компонентів і вітамінів. Серед них слід відзначити особливо вітаміни групи В, вітамін Е, РР, а також каротин. До того ж рис вміщує в собі калій, цинк, фосфор, кальцій, залізо, йод і селен. Будь ласка, запам’ятайте саме два останніх елементи! Як раз із-за їх дії ми так результативно худнемо, вживаючи рис.

Секрет Індійської дієти полягає в ідеальному поєднанні рису, овочів, каррі, фруктів і горіхів.

Рис стрімко здатний наситити і вгамувати відчуття голоду унаслідок високого вміщення крохмалю в ньому. Однак не слід хвилюватися, крохмаль повністю нешкідливий для вашого організму, і навіть навпаки, значною мірою сприяє швидкому зниженні ваги. Про вплив крохмалю на зниження маси тіла, напевно, чули багато хто з вас.

Вісім необхідні організму амінокислот, що містяться в зернах рису, додадуть вам енергію, стануть перешкодою в появі м’язової втоми, збільшать загальний тонус організму і фізичну активність.

Рис, приправи і чай допомагають худнути на індійської дієти

У природі дуже рідко трапляється, коли в якому-небудь одному продукті відразу вміщуються такі амінокислоти, як ізолейцин, валін, лізин, лейцин, треонін, метіонін, фенілаланін, триптофан. І один з таких чудотворних продуктів – це рис!

Вищеперелічені амінокислоти у складі рису відповідають за:

  • правильний жировий і вуглеводний обмін в організмі (а від цього безпосередньо залежить і ваша маса тіла незалежно від того, яке число калорій ви вжили за один день, місяць або тиждень). Це все клопоти амінокислот метіоніну та ізолейцину.
  • розумову і м’язову працездатність (ось чому, споживаючи рис, ми меншою мірою відчуваємо втому). Про це подбають лізин і валін.
  • задовільну діяльність щитовидної залози (правильно здійснюючи свої функції, щитовидна залоза здатна самостійно позбавити організм від зайвих жирових відкладень). І за це відповідає фенілаланін.
  • гарний настрій. Амінокислоти триптофан і фенілаланін вважаються природними антидепресантами.
  • правильну діяльність травного тракту. За це відповідає триптофан.
  • зниження в крові рівня холестерину, зниження в крові підвищеного рівня цукру. В цей сприяють лейцин і ізолейцин.
  • синтез адреналіну та інших біологічно активних ферментів, що сприяють в усуненні зайвої ваги, знешкодження токсинів, ліквідація авітамінозів. За це відповідає метіонін.
  • підтримка гормонального балансу на найбільш прийнятному рівні. Відповідають за це треонін і фенілаланін.
  • яскраво виражене омолоджуючу організм, антиоксидантну дію. Сприяють цьому вітамін Е і лейцин, які у великій кількості містяться в зернах рису.

І це зовсім не весь перелік, який доводить, наскільки корисний головний продукт харчування Індійської дієти, рис, як для здоров’я, так і для форм тіла!

Повернемося до інших складових Індійської дієти. Вже було раніше сказано, що, споживаючи рисом з каррі, ви убыстряете обмін речовин, усуває токсини і жир зі свого організму (згадайте про дію рису подібно губці?). Однак у меню Індійської дієти того ж присутні овочі і фрукти, традиційні для даної країни: банани, грейпфрути, томати, ананаси, солодкий болгарський перець, огірки, морква, зелена спаржева квасоля, картопля, класичний синій баклажан. Іншими словами це все звичні овочі і фрукти для нашої місцевості, які ми з легкістю можемо придбати фактично в кожному магазині.

Таким чином, ми відшукали ще одну перевагу в Індійській дієті – її зручність. Всі складові, згадані в її меню, є легкодоступними для населення країн СНД. За винятком цього, всі вони ефективні і корисні для позбавлення від зайвої ваги.

Індійський чорний чай містить флаваноидами — речовинами, які активно впливають на зниження маси тіла!

Ще одна складова дієти Індійської, про який ми розповімо більш докладно – це чай чорний. Без всякого сумніву, в дієті краще застосовувати чай індійський (дивіться на позначки на упаковці), однак допустимо застосовувати також і будь-який чай, який виробляється в іншій країні: Шрі-Ланка, Китай і т. п. Чорний чай чудово справляється з ослабленням апетиту, з удосконаленням травлення, він вміщує в своєму складі високу частку дубильних речовин, біофлавоноїдів та флаваноїдів, через які виводяться з організму важкі метали, солі, зайва рідина, а до того ж значно скорочуються жирові відкладення.

Ще один індійський інгредієнт даної дієти – це, звичайно ж, приправа каррі. Як раз приправа, не слід плутати цю назву з відповідним стравою індійським, або ж листям рослини. Приправа каррі (є в кожному магазині, і продається на будь-якому ринку) не лише сприяє у придушенні апетит, однак ще і виключає ймовірність набору ваги, тим самим допомагаючи правильно худнути. Це все завдяки куркумі (яка надає каррі помаранчевий колір), що становить від шістдесяти до вісімдесяти відсотків всієї приправи. Куркумін, який вміщується у складі куркуми, попереджає ріст і розвиток жирових клітин, скорочуючи при цьому загальну масу жиру.

Дослідження, нещодавно проведені в Нідерландах, довели, що включає у власний раціон незначну частку Каррі, реально скинути від двох до чотирьох кілограмів за двотижневий термін, при цьому не вносячи зміни в свій звичний раціон харчування.

Карі вміщує таку речовину, як Куркумін, яке не допускає формування нових жирових клітин і розщеплює старі.

Тепер давайте підведемо підсумки.

У чому ж виражається результативність Індійської дієти:

  • вісім амінокислот, які активно впливають на зниження ваги,
  • приправа Каррі, яка сприяє в схудненні з допомогою свого головного інгредієнта – куркуми,
  • чай чорний допоміжно впливає на процес зниження ваги за допомогою дубильних компонентів, біофлавоноїдів та флаваноїдів,
  • овочі, підібрані спеціально, є малокалорійним джерелом енергії, а до того ж мають негативну калорійність,
  • молоко збільшує результативність процесу дієти, а до того ж у кілька разів збільшує в організмі швидкість розщеплення жирів. Інші молочні продукти не володіють подібними властивостями.
  • рис є відомим підсилювачем схуднення. За винятком жирів, цей злак усуває з організму солі, важкі метали та інші шкідливі речовини. Оптимізує і стабілізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Тепер перейдемо з вами до меню Індійської дієти. Дотримуватися його потрібно від семи до чотирнадцяти днів. Якщо є бажання, можна легко продовжити цей термін, тому що меню дієти абсолютно збалансований, має у власному складі високоякісні білки (молоко коров’яче, мигдаль, традиційний для Індії), складні і прості вуглеводи (рис, фрукти і овочі в свіжому вигляді), клітковину (у свіжому вигляді овочі, фрукти), рослинні і молочні жири (олія оливкова та молоко), а також необхідні для організму амінокислоти, мінеральні речовини і вітаміни.

Меню індійської дієти на 7 днів

Перший день

На сніданок: одна склянка молока, один банан.

На обід: три столові ложки відвареного рису з додаванням солі, третина індійського страви «Бхуджиа» — овочів, виготовлених за допомогою гасіння з каррі (рецепт і кількість дивіться трохи нижче). Одна чашка чаю чорного.

Рецепт тушкованих овочів «Бхуджиа».

На обід слід взяти третину від загальної маси цього страви.

Три помідори нарізати у формі часточок. Один баклажан очистити, промити і нарізати у формі кубиків. Два болгарських перцю порізати у вигляді соломки. Одну морквину порізати соломкою. Два зубчики часнику подрібнити за допомогою землянки Обсмажити до появи рум’яності морквину і баклажан на рослинній олії (олія переважніше застосовувати оливкова). Помістити в сковороду порізані помідори і перці. Піддавати гасіння на незначному вогні протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім додати одну чайну ложку приправи каррі, згідно зі смаком сіль і часник. Піддавати гасіння ще протягом десятихвилинного терміну.

На обід вам дозволяється використовувати як коричневий, так і білий рис. На дві частини поділіть «Бхуджиа». Третина слід вжити на сніданок, а дві третини вже на вечерю.

На вечерю: одна чашка чаю чорного. Дві третини «Бхуджиа».

Другий день

  • На сніданок: ½ частину грейпфрута, одна чашка чаю чорного.
  • На обід: шість столових ложок відвареного рису і одна чайна ложка приправи каррі і сіль. Один стакан молока.
  • Для обіду при здійсненні варіння слід розрахувати так, щоб відвареного рису вийшло приблизно шість столових ложок. За п’ятихвилинний строк до готовності додайте в рис одну чайну ложку каррі і сіль згідно зі смаком.
  • На вечерю: шість столових ложок відвареного рису з однією чайною ложкою приправи каррі і сіллю. Одна чашка чаю чорного.

Третій день

  • На сніданок: два мандарина, один стакан молока.
  • На обід: п’ять столових ложок відвареного рису з однією чайною ложкою каррі і сіллю згідно зі смаком. Одна чашка чаю чорного щепоточкой кориці.
  • На вечерю: п’ять столових ложок відвареного рису з сіллю згідно зі смаком. Два мандарина.

Четвертий день

  • На сніданок: два огірка, натертих за допомогою терки, з дрібно порізаним пучком зелені петрушки і однією чайною ложкою оливкової олії. Одна чашка чаю чорного.
  • На обід: дві відварених картоплини з сіллю згідно зі смаком, один стакан молока.
  • На вечерю: Індійське блюдо «Хаади»: салат, виготовлений з моркви і яблук. Поріжте у формі соломки два плоду яблуні і одну морквину. Додайте одну чайну ложку меду і дві-три краплі лайма або лимона. Змішайте.

П’ятий день

  • На сніданок: одна склянка молока, два яйця курячі відварених.
  • На обід: 100 грам відвареної квасолі стручкової (дозволено звичайної або спаржевої), одна чашка чаю чорного.
  • На вечерю: п’ять столових ложок відвареного рису з сіллю згідно зі смаком. Одна чашка чаю чорного з одного дрібкою кориці.

Шостий день

  • На сніданок: один апельсин, десять мигдалевих горіхів.
  • На обід: шість столових ложок відвареного рису з однією чайною ложкою приправи каррі і з сіллю.
  • На вечерю: вершковий суп з рисом. Одна порція.

На одну порцію вершкового супу з рисом вам необхідно буде мати:

40 грам Рису, 150 мл води, 350 мл молока. Рис помістіть у вскипяченную воду, піддавайте варінні протягом п’яти-десяти хвилин. Залийте молоко і рис варіть до повної готовності. Підсолити згідно зі смаком. Замість молока дозволено додавати вершки.

Сьомий день

  • На сніданок: Салат, виготовлений з одного помідора, двох болгарських перців трьох-чотирьох гілочок кропу. Трішки підсолити і додати одну чайну ложку рослинної олії.
  • На обід: сім столових ложок відвареного рису з однією чайною ложкою каррі і сіллю згідно зі смаком. Один стакан молока.
  • На вечерю: один банан, один грейпфрут.

У даній дієті чорний чай треба пити без цукру! Приправу Каррі в рис додавати за десятихвилинну строк до його повної готовності! А ще для готуйте салати з морською капустою для схуднення, щоб не поповнювати запаси йоду.

Меню дієти Індійської повністю складено з індійських традиційних страв, а до того ж з продуктів, що полюбилися жителями цієї країни.

Середній схил за семиденний строк дотримання меню цієї дієти складає приблизно 6,8 кілограмів. За чотирнадцять днів — 9,6 кілограмів.

Насолоджуйтеся смачною рисом з приправами і салатами під гарні індійські танці!

Leave a Comment