Якщо ви хочете швидко і ефективно скинути зайві килограммчики, то тоді гарбузова дієта найкращий вихід для вас. Вона розрахована на 2 тижні, і допоможе позбутися від 8 кілограмів ваги.
Корисні властивості гарбуза:
Гарбузова олія, крім зниження ваги, приносить вашому організму не малу користь, що не властиво великій кількості дієт. Адже гарбуз — рекордсмен серед усього розмаїття овочів, за кількістю і різноманітністю корисних речовин. Наприклад, гарбуз п’яти кратно перевищує моркву за кількістю вмісту вітамінів групи «А». Офтальмологи, при виникненні якихось проблем із зором, рекомендують ввести в раціон велика кількість гарбузового соку. У гарбузі також високий вміст вітамін групи «В», «С», «РР» і «Е».
Гарбуз займає перше місце за вмістом заліза, так само до її складу входять: кальцій, магній, цинк, калій, мідь.
З-за високого вмісту вітаміну «Т», який сприяє швидкому засвоєнню важкої і жирної їжі, гарбуз стала улюбленицею дієтологів, і в обов’язковому порядку рекомендується людям з надмірною вагою. Вона набагато краще будь-якої екстрім дієти, не потрібно себе обмежувати в помаранчевому овочі.
Однак не слід вживати людям з патологіями шлунково-кишкового тракту і хворобами щитовидної залози. Втім це правило поширюється на більшість свіжих овочів і фруктів.
Гарбузова дієта — схуднути за 2 тижні на 8 кілограмів.
Для максимального ефекту рекомендуватися звести до мінімуму вживання солі і цукру. А з напоїв вживати тільки не газовану мінеральну воду, в невеликих кількостях несолодка кава або чай.
У день необхідно вживати 1000 — 1200 кілокалорій.
Можна «перекушувати» скибочками сирої гарбуза і фруктами, але для кращого ефекту слід виключити солодкі фрукти. Такий раціон підійде для будь-якої вегетаріанської дієти, а також допоможе оздоровити організм.
Ця дієта — циклічна. Довжина одного циклу — 4 дні. З 5, 9 і 13 дня дієти, цикл починається спочатку.
Сніданки повинні починатися з гарбузового салату з фруктами або овочами. Вечеряйте не пізніше 19.00.
І так, гарбузова дієта. Меню:
Перший день.
Сніданок:
- Трезвенно-морквяний салат, приправлений тільки лимонним соком.
- Каша з гарбуза: протушкувати у воді 200 гр гарбуза, нарізаною невеликими кубиками, півгодини. Після чого додати крупу (1 столову ложку рису, вівсяних пластівців або пшона) і тушкувати ще півгодини, при необхідності трохи посолити готову кашу. Якщо ви не звикли харчуватися рослинною їжею, то можете додати в кашу трохи молока низької жирності.
Обід:
- Гарбузовий суп з додаванням болгарського перцю, моркви, кабачка і однієї невеликої картоплини. Варити на невеликому вогні. У майже сварившиеся овочі, додати помідор, зелень, невелику кількість солі і ложку рослинної олії.
- Салат з яблуком з гарбуза: гарбуз та солодке яблуко натерти на середній тертці. Заправити знежиреним кефіром (йогуртом) або лимонним соком.
Вечеря:
Нарізану скибочками гарбуз протушкувати, після обсмажити в духовці при температурі 180 градусів. Готову страву полити лимонним соком, при бажанні змастити шматочки гарбуза невеликою кількістю меду.
Другий день.
Сніданок: Ідентичний першому дню.
Обід:
- Суп на воді зі спеціями і зеленню, або такий же, як і в попередньому дні
- Оладки з гарбуза або пиріжки з гарбузової і фруктовою начинкою.
Вечеря:
Не жирний сир (150 грам).
Запечені яблука з чорносливом.
Третій день.
Сніданок:
Салатик і каша з шматочків гарбуза.
Обід:
Легкий суп з фрикадельками з нежирних сортів м’яса.
Вечеря:
- Салат з ананасів і гарбуза (все нарізається кубиками).
- Не жирний сир (150 грам).
Четвертий день.
Сніданок:
Каша з гарбуза і салат (див. перший день)
Обід:
- Борщ або овочевий суп. Не забувайте, що і буряк сприяє схудненню, тому можна приготувати пісний борщ.
- Перець тушкований
Вечеря:
Рагу з гарбуза з кабачками, грибами, морквою і цибулею, приготоване на рослинному маслі.
Рецепт оладок з гарбуза:
Гарбуз нарізають п’яти сантиметровими шматочками і обвалюють в борошні ( можна в клярі). Смажать на слабкому вогні в невеликій кількості олії.
Якщо сильно хочеться їсти, то можна перекушувати сухофруктами, наприклад на тій же фінікової дієті можна добряче схуднути.
Рецепт пиріжків з гарбузом:
Пиріжки готують з прісного тіста або листкового. Для начинки беруть: дрібно нарізану поперченную гарбуз. При бажанні можна гарбуз не перчить, а замість цього додати аличу, сливу, яблука або інші кислі фрукти для маскування смаку гарбуза.
Вихід з дієти:
Зрозуміло, не варто відразу кидатися на висококалорійні продукти, так як наш шлунок вже звик до легко усваивающейся їжі, це може негативно позначитися на нашому організмі. Навіть після закінчення дієти не відмовляйтеся повністю від вживання гарбуза і нежирного сиру.