Зміст
Японці відрізняються особливими взаємовідносинами з їжею. Кожен прийом їжі – це ритуал, наповнений гармонією і красою.
Раціон складається переважно з шелушенного рису, водоростей і морепродуктів. Японки рідко скаржаться на зайву вагу, але навіть вони прагнуть стати ще тонше витонченим і граціозним, щоб зрівнятися в красі своїй з гілкою пахучою сакури.
Дієта «японка» – система низькокалорійного харчування, прихильниками якої стали тисячі західних жінок.
Вважається, що авторство належить співробітникам клініки «Яэкс». Інші джерела наполягають на народному походження. Сумніватися не доводиться: дієта дійсно працює і нагороджує свого шанувальника феноменальним результатом.
Втім, меню «японки» – найвищою мірою строгості і вимагає наявності залізної волі і стоїчного терпіння.
Дієта «японка» – ні кроку в бік
Будь-який варіант дієти – 13-денний або 14-денний – обіцяє схуднення до 8 кг. 14-ий день був введений в практику пізніше для посилення кінцевого результату і отримав схвалення серед тих, що худнуть.
Дієтологи про японській системі висловлюються неоднозначно. Жорсткий харчовий режим рідко підтримується фахівцями. З іншого боку, нашкодити здоров’ю за 2 тижні малокалорійної харчування неможливо, а значить – дієту зрідка, але можна використовувати для розв’язання задачі швидкого і інтенсивного схуднення.
Перевага «японки» – не тільки в співвідношенні час/результат.
За 2 тижні система відновлює обмін речовин, зменшує розміри шлунка і формує звичку задовольнятися малим обсягом їжі.
На шляху до заявленого результату доведеться пам’ятати про наступне:
- будь-який крок в бік від рекомендованого курсу позбавляє всіх переваг, ви схуднете, але навряд чи витримаєте вага;
- їсти треба у відповідності з планом, не змінюючи ні черговість днів послідовність страв;
- «водний» режим – від 1,5 літрів питної або мінеральної негазованої води;
- сіль, цукор, алкоголь – суворо заборонені, раціон харчування відноситься до категорії бессолевых і маловуглеводних;
- прийом полівітамінних препаратів обов’язковий;
- «вхід» і «вихід» припускають вживання рисової каші, овочевих салатів і вареної риби в довільних кількостях протягом кількох діб до і після.
Вагітність, період лактації, серцево-судинні хвороби, патології нирок і печінки – протипоказання до дієти.
Не прагніть отримати результат на шкоду здоров’ю. Жорстке схуднення витримає лише здоровий організм, проконсультуйтеся з лікарем про можливість використання цього раціону.
Дієта «японка»: що в тарілці і чашці?
Перед тим як поринути у світ японської схуднення, необхідно позбутися від фантазії та ініціативи. Все, що потрібно з’їсти і випити – в «розкладі», якого дотримуємося строго, без відступів.
Тиждень 1
Понеділок:
- сніданок: натуральну каву;
- обід: відварна капуста (заправка – рослинна олія), 2 яйця (круто), 200 мл томатного несолоного соку;
- вечеря: 250 р. парової риби.
Вівторок:
- сніданок: кава, житній або висівковий сухарик;
- обід: риба запечена, парова або відварна – 200 г, овочевий салат, (заправка – рослинна олія);
- вечеря: 100 г яловичини, 250 мл кефіру.
Середа:
- сніданок: кава, житній або висівковий сухарик;
- обід: кабачок на грилі з рослинним маслом;
- вечеря: 2 яйця, 150 г яловичини, капустяний салат з олійною заправкою.
Четвер:
- сніданок: кава;
- обід: 2-3 моркви – варені, заправлені рослинною олією, 10-15 р. дієтичного сиру, сире яйце;
- вечеря: несолодкі фрукти.
П’ятниця:
- сніданок: свіжа морква з олійною заправкою;
- обід: риба в будь-якому варіанті приготування – до 250 г, томатний сік;
- вечеря: несолодкі фрукти.
Субота:
- сніданок: кава;
- обід: ½ курки – відвареної, без шкіри і видимого жиру, салат з тертої моркви і капусти без заправки;
- вечеря: 2 яйця (круто), терта морква з олійною заправкою.
Неділя:
- сніданок: зелений чай;
- обід: варена яловичина – 200 г, на десерт – несолодкі фрукти;
- вечеря: будь-який з попередніх за винятком середовища.
Протягом першого тижня організм інтенсивно позбавляється від зайвої рідини і починає спалювати жири. Схил може досягати 4 або навіть 5 кг, але втрати – переважно за рахунок відтоку води з організму.
Другий етап відрізняється меншим схилом – до 4 кг, але саме цей період відповідає за перебудову метаболізму і стійкість результату. Не зупиняйтеся, рухайтеся лише вперед і не озирайтеся назад.
Тиждень 2
Понеділок:
- сніданок: кава;
- обід: ½ курки – відвареної, без шкіри, свіжа капуста або терта морква на вибір;
- вечеря: 2 яйця, морква з рослинним маслом.
Вівторок:
- сніданок: шаткована моркву з лимонною заправкою;
- обід: 250 г риби, приготованої будь-яким способом, несолоний томатний сік – 250 мл;
- вечеря: несолодкі фрукти.
Середа:
- сніданок: кава;
- обід: 3 моркви – варені, заправлені рослинною олією, сире яйце, до 15 р. дієтичного сиру;
- вечеря: несолодкі фрукти.
Четвер:
- сніданок: кава, житній або висівковий сухарик;
- обід: кабачок на грилі з рослинним маслом;
- вечеря: 200 г вареної яловичини, яйця – 1-2 яйця, свіжа капуста з рослинним маслом (білокачанна або пекінська – на вибір).
П’ятниця:
- сніданок: кава, житній або висівковий сухарик;
- обід: будь-яка риба в будь-якому варіанті приготування – до 250 г, овочевий салат з олійною заправкою;
- вечеря: 100 г яловичини, 250 мл кефіру.
Субота:
- сніданок: кава;
- обід: 2 яйця, пропарена капуста з рослинним маслом, 250 мл томатного соку;
- вечеря: порція риби – до 250 м, спосіб приготування – будь.
Неділя:
- при наявності бажання – будь меню із запропонованих вище.
По завершенню всього циклу схил може порадувати 6-8 кг. Не потрібно влаштовувати бенкет з цього приводу. Харчуватися найближчим часом необхідно з обмеженнями.
Надзвичайно обережним слід бути з кондитерськими виробами та іншими представниками групи швидких вуглеводів. Вводьте їх у раціон, відмірюючи чи не чайними ложками.
Можливо, за підсумком «японки» вам зовсім не захочеться дивитися в бік солодощів та інших сумнівних принад, які довели фігуру до критичного стану.
Ефект «японки» може бути абсолютно несподіваним. Готуйтеся до дивним відкриттям в області світовідчуття і самопізнання. І готуйте нові сукні для своєї постройневшей на пару розмірів фігури.