Зміст:
Дієти на салатах одні з найбільш ефективних, низько витратних і найбільш благотворно позначаються на всіх внутрішніх органах і організмі в цілому. Це пов’язано з великим вмістом в салатах листя, зелені і овочів, які багаті клітковиною, вітамінами, складними вуглеводами і мінеральними речовинами.
Такий набір поживних елементів є найсприятливішим для відновлення правильного метаболізму і транзиту їжі по ШЛУНКОВО-кишкового тракту, для оптимізації водно-сольового балансу в клітинах, а також для підтримки в організмі здорової змісту вітамінів і мінералів.
Всі ці властивості «салатів для схуднення» сприяють зниженню обсягів і нормалізації маси тіла, і відновленню гарного здоров’я, особливо після «зимового» способу харчування.
Тому популярність даних «дієт на салатиках» не зменшується, а навпаки, зростає все з більшою силою, оскільки їх результати просто хворим вражаюча!
Дієта на моно-салатах.
Ця дієта розрахована максимально на три дні. Будучи трохи екстремальній для організму, її не варто використовувати людям з недугами ШЛУНКОВО-кишкового тракту в стадії загострення і страждають діабетом. Також така дієта протипоказана підліткам до 18-ти років, в силу того, що всі органи знаходяться в стадії розвитку, і подібні обмеження можуть призвести до ниркової недостатності, гастритів і каменів у жовчному міхурі.
День перший. Салат з капусти.
Сорт не має значення. Тому можна використовувати капусту білокачанну, синю або пекінську.
Приготування: нашаткувати капусту (1,5 кг) на середній шатківниці, додати невелику дрібно потерту моркву, одне яблуко, один великий свіжий огірок, зелень кропу і петрушки. Прим’яти виделкою, особливо не солити! Полити оливковою олією.
Вживати: порціями по 250-300 грам 4-5 прийомів на день. Також два рази на день для різноманітності допускається вживання салату з квашеної капусти, присипаній кмином. Пити можна воду досхочу, і кефір 1%-ної жирністю триразово в день по 200 мл Або томатний сік в такому ж дозуванні.
День другий. Салат з моркви.
Приготування: морква (1,0-1,5 кг) потерти на корейській тертці, особливо не солити! Потерти одне-два яблука, порубати зелень кінзи і петрушки. Збризнути соком 0,5 лимона і оливковим маслом.
Вживання: 3-4 рази на день порціями по 200-250 грам, запиваючи кефіром по 200 мл Два рази на день салат з моркви слід замінити салатом з морської капусти, змішаним порівну з салатом з моркви, запиваючи томатним соком у кількості 200 мл Воду потрібно пити в необмеженій кількості.
День третій. Салат з буряка.
Приготування: буряк (1,0-1,5 кг) злегка відварити або запекти в духовці. Очистити і потерти на корейській тертці. Додати крупно потертий корінець селери або пастернака (можна і той, і інший). Особливо не солити! Порубати зелень петрушки і кінзи. Збризнути соком 0,5 лимона і маслом оливи. Також аналогічно можна робити салати з редиски, редьки або свіжої редиски.
Вживання: 3-4 рази на день порціями по 200-250 грам. Запиваючи томатним соком або кефіром в кількості 200 мл Два рази на день буряковий салат слід замінити салатом з морської капусти змішаним навпіл з салатом з буряка. Пити воду необхідно в необмеженій кількості.
Дієта на моно-салатах дозволяє скинути за три дні 4-5 кг ваги – за рахунок жирової маси і надлишків води в організмі.
Якщо ви плануєте за три дні втратити близько трьох кілограм, тоді один раз в день можете дозволити собі потрапезовать 150-170 грамів вареного курячого або індичого філе, або стільки ж грам філе морської риби.
Дієта на салатах щадна.
Цей вид дієти відрізняється тим, що основною стравою в денному меню залишаються салати, однак вони можуть бути різноманітними і до них сміливо можна додавати білкові продукти. Щадна дієта на салатах триває не менше семи днів, і результат схуднення буде більш тривалим і стабільним – 4-5 кілограм.
День перший. Салат «Мітелка».
Приготування: капусту (300 грам) нашаткувати. Морква (250 грам), буряк (300 грам) і яблуко (250 грам) потерти на крупній тертці. Порубати дрібно 50 грам зелені петрушки і кінзи. Заправити оливковою олією (20 мл) змішаним з соком 0,5 лимона.
Вживання: розділіть на 4-5порций по 200-250 грам і двічі в день додаємо в салат по 70 грамів бринзи. Пити воду в необмеженій кількості за 20 хвилин до їжі. Також допускається два рази на день по 200 мл кефіру або соку із томатів.
День другий. Салат «Грецький».
Приготування: помідори (350 грам) і огірки (350 грам) нарізати великими кубиками. Болгарський перець (250 грам) порізати крупною соломкою. Бринзу коров’ячу не солону (200 грам) теж порізати кубиками. Цибуля ріпчаста, краще ялтинський (1 шт.) – півкільцями. Зелень петрушки дрібно порубати. Порізати на кружечки 100 грам маслин. Все заправити олією оливи і поперчити.
Вживання: всю масу салату розділити на 4-5 раз і два рази в день подавати з вареної курячої грудкою масою 150 грам. Запивати томатним соком або кефіром два рази на день по 200 мл Воду споживати необмежено.
День третій. Салат «Жироспалюючий».
Так можна з усією відповідальністю назвати салат з кореня селери і пастернаку, адже вони володіють дивовижною властивістю — під час травлення використовувати енергетичних ресурсів організму для розщеплення харчових волокон більше, ніж «віддавати» калорії організму.
Приготування: очищений корінь селери і пастернаку (по 300 грам) порізати дуже тонкою соломкою. 200 г свіжих огірків, 200 г болгарського перцю посікти зручними часточками. 50 грам пера зеленого цибулі і 50 грам зелені петрушки. Заправити 300 мл 1%-ним кефіром.
Вживання: весь денний обсяг салату розділити на 3-4 порції по 250-300 грам. Додати в два прийоми салату по одному вареному яйцю. Запивати 1%-ним кефіром в кількості 150 мл три рази на день. Вода – не обмежено.
День четвертий. Салат «зелений».
Приготування: зелене листя салату латук (400 грам) дрібно порвати. Молоде листя щавлю (200 грам) порізати крупно. 200 грам помідорів і 200 грам огірків порізати часточками. Перець болгарський (200 грам) нарізати соломкою. Перець можна замінити яблуком. Зелену цибулю (перо — 50 грам) і зелень кропу дрібно порубати. Збризнути соком лимона (1 ст. л.) і маслом оливи.
Вживання: розділити загальну масу салату на 4-5 порцій по 250-300 грам. Два-три рази подавати салат з морепродуктів по 70 грам або вареним яйцем. Запивати кефіром 1%-ним в кількості 200 мл або соком з томатів двічі в день. Вода — не обмежено.
- День п’ятий. Салат «Грецький». – Повторити меню другого дня, тільки замість курячої грудки вжити таке ж кількість філе морської риби.
- День шостий. Салат «Мітелка». – Повністю повторити меню першого дня.
- День сьомий. Салат «Жироспалюючий». – Детально повторити меню третього дня.
Два останніх дня будуть даватися вам неймовірно важко. Тому один раз в день допускається вживання 200 грам гречаної каші на воді без солі у першій половині дня окремо від салату, запиваючи кефіром в кількості 200 мл
Результат від «щадної дієти на салатах» буде несподіваним. Адже ви не тільки скинете 4-5 кг зайвої ваги, але і залишитеся бадьорими і енергійними.
Ви відчуєте неймовірну легкість у тілі, і в кишечнику в тому числі. А велика кількість салатів назавжди залишиться у вашому харчовому раціоні!