Зміст:
Дієта доктора Лідії Іонової має промовистий слоган: дієта, яка подобається. Ця система схуднення не передбачає жорстких обмежень, тому вона легко переноситься.
Лідія Іонова – спортивний лікар, засновник «Клініки доктора Іонової ».
- її авторська методика відрізняється продуманістю – це паличка-виручалочка для організму. Все тому, що розробка допомагає виявити причини ожиріння та усунути їх;
- система зниження ваги включає перегляд не лише стилю харчування, але і зміна способу життя в цілому.
Головні принципи дієти Іонової
- для вирішення проблеми з непотрібними кілограмами необхідний комплексний підхід – правильне зниження ваги із збереженням здоров’я та поліпшенням самопочуття, досягнення поставленої мети та утримання результату після схуднення;
- зменшення ваги має бути стабільним, що виключає різкі скачки маси тіла. Ці вагові перепади негативно впливають на здоров’я худне;
- для схуднення системі Іонової не потрібні суворі обмеження. Людині надається свобода вибору продуктів зі списку дозволених;
- формування здорових звичок – основа грамотного зниження ваги, раціон організується так, щоб в майбутньому худне не захотів знову повертатися до фаст-фуду та інших вредностям;
- збереження результату на правильному харчуванні.
Система Лідії Іонової проста в розумінні.
При складанні схеми харчування необхідно дотримуватися двох правил:
- до вживання в їжу продукти можна з глікемічним індексом нижче 50 одиниць;
- щоденний раціон потрібно будувати по харчовій піраміді, складеним дієтологом.
Харчова піраміда доктора Іонової:
- перший сніданок – злакові;
- другий сніданок – м’ясні продукти, риба, морепродукти;
- обід – молочні, кисломолочні продукти;
- полудень – фрукти і ягоди, заморожені або свіжі;
- вечеря – овочі, свіжі або заморожені.
З фруктів на методику схуднення заборонені манго і кавун.
Також не рекомендуються до вживання:
- картопля і кукурудза;
- горіхи і вершкове, оливкове масло потрібно з’їдати не більше 20 гр. в добу.
Для схуднення важливо випивати багато чистої води – з розрахунку 30 мл на 1 кг ваги.
Меню на тиждень
Понеділок
- сніданок – перлова каша з маслом;
- другий сніданок – невелика кількість відвареної риби;
- обід – 200 гр. нежирного сиру, 1 склянка молока;
- полудень – 2 апельсина;
- вечеря – тушкована перець, 1 помідор.
Вівторок
- сніданок – гречка з маслом;
- другий сніданок – варена куряча грудка;
- обід – 200 мл кефіру;
- полудень – 2 яблука;
- вечеря – брокколі у відварному вигляді, зелень.
Середа
- сніданок – вівсяна каша з маслом;
- Другий сніданок – варена нежирна яловичина;
- обід – 100 гр. сиру зі сметаною;
- полудень – 4-5 мандаринів;
- вечеря – салат зі свіжих овочів.
Четвер
- сніданок – каша з сочевиці;
- другий сніданок – запечене рибне філе;
- обід – 2 склянки молока;
- полудень – фруктовий салат з яблук і груші;
- вечеря – білокачанна капуста в невеликій кількості.
П’ятниця
- сніданок – горохова каша з маслом;
- другий сніданок – відварні креветки;
- обід – питний йогурт без добавок;
- полудень – 2 абрикоса;
- вечеря – буряково-морквяний салат.
Субота
- сніданок – відварений рис з маслом;
- другий сніданок – 200 гр. вареної курки;
- обід – 1 склянка ряжанки і 50 гр. бринзи;
- полудень – 2 ківі;
- вечеря – салат з помідорів і зелені.
Неділя
- сніданок – геркулес з маслом;
- другий сніданок – варені кальмари або інші морепродукти;
- обід – 1 склянка кефіру;
- полудень – 2 груші;
- вечеря – відварні овочі