Зміст:
Будь-яка жінка мріє добре виглядати. Однак зайві кілограми стають основною перешкодою до досягнення ідеалу. З досвіду багатьом відомо, що боротьба із зайвою вагою — справа, що вимагає часу і неабиякої сили волі.
І все ж кожна з нас хоче, щоб цей процес не ставив перед нами дуже великих фізичних і моральних перешкод. Цим вимогам цілком відповідає дієта на основі груш.
Що за фрукт?
Плоди груші являють собою солодкі соковиті плоди з характерним приємним запахом. Аромат вказує на те, що плід дозрів. У плодах багато калію і незначна кількість хлору і натрію, що зумовлює сечогінні властивості.
У великій кількості в груші є кальцій, фосфор, магній, залізо. Фрукт досить водянистий, вміст води досягає 85%, а кислотність, як правило, невелика.
З вітамінів плоди найбільш багаті фолієвою кислотою; містять В1, Р, РР, провітамін Вітаміну А. З трохи. Володіє вираженим солодким смаком, при цьому вміст цукру помірне. Енергетична цінність невисока.
Середня харчова цінність груші становить 42 ккал. Вміст білків і жирів прагне до нуля, вуглеводи — близько 11 грамів на 100 грамів ваги. Плоди досить добре засвоюються. Важить один середній фрукт приблизно 200 грамів.
Корисні властивості груші
Груша володіє природним сечогінним, знеболюючою і антисептичною властивістю. Добре очищає кишечник, сприяє зниженню температури. Сушені плоди також зберігають свої лікувальні властивості.
Груша росте в Росії в середній смузі, а також в ближньому зарубіжжі, деякі сорти вдається виростити і в Сибіру. А, як відомо, чим ближче народиться культура до місця проживання людини, тим більшу користь вона йому принесе.
Весела грушева дієта
Грушу використовують в різних дієтах, спрямованих як на зниження ваги, так і на загальне оздоровлення. Ефірні олії цього ароматного фрукта мають властивість стабілізувати емоційний фон і знижувати прояв депресії.
А в період обмеження в харчуванні це властивість буває як не можна до речі, адже милостиве настрій додає сили і впевненість при дотриманні дієти, яка для багатьох жінок є нехай і невеликим, але випробуванням.
Не нашкодити собі
Спірним залишається питання, чи можна приймати грушу і її сік натщесерце, але більшість дієтологів сходяться на думці, що це небажано при наявності проблем з ШКТ, так як волокна і фруктові кислоти груші ці проблеми можуть загострити.
Однак при поїданні солодких зрілих плодів ризик розвитку ускладнень мінімальний.
Людям з підтвердженими захворюваннями шлунково-кишкового тракту можна рекомендувати використовувати в їжу печені груші.
Якщо ж дотримуватися принципів роздільного харчування, то, навпаки, краще з’їсти грушу до прийому їжі для кращого засвоєння того й іншого, або не раніше, ніж через півгодини після основного прийому їжі.
Грушеві монодієти зазвичай не застосовуються.
Надмірна стимуляція сечовидільної системи, в силу виражений сечогінний ефект плодів, може спровокувати метаболічні порушення як результат надмірного виведення солей.
В якості одиничного розвантажувального дня вживання груш за умови відсутності захворювань нирок допустимо навіть в дієті 8.
Грушевий раціон
Грушева дієта діє на надмірна вага комплексно: з урахуванням лікувальних властивостей фрукта, а також зниження загальної калорійності раціону шляхом заміни грушею більш важких продуктів.
Є переваги перед іншими фруктовими дієтами: на відміну від яблук, які розпалюють апетит, груші надають відчуття ситості. А сік з них приємно пити в зв’язку з природною насолодою плодів, не виникає спокуса додати цукру.
День перший і другий
- Ранок шматочок чорного хліба, несолодкий йогурт, дві стиглі груші
- Обід: м’ясо птиці відварне або запечене — 100 р, рис — 50 г
- Вечір: 2 спілі груші, через 30 хвилин — зелений чай
День третій і четвертий
- Ранок: хлібці рисові, спіла груша
- Обід: чорний хліб із сиром у вигляді бутерброда, 3 груші
- Вечір: 2 груші, чай.
День п’ятий, шостий, сьомий
- Ранок: яловичина з гречкою
- Обід: салат з 2 груш і тертої моркви, 2 яйця
- Вечір: 2 груші, чай
Незважаючи на те, що більшість фруктів, і груша в їх числі, вважаються за рідина в раціоні, протягом дня потрібно пити чисту питну воду виходячи з потреб, але не варто це робити одночасно з поїданням груші. А також можна робити грушевий чай з корицею і лимоном, замість звичайного чорного.
Грушу можна їсти зі шкіркою або без неї, за бажанням. Шкірка є додатковим джерелом клітковини, що посилить очисний ефект дієти.
Це того варто: про результати.
Приблизний раціон, але з нього видно, що дієта передбачає вживання достатньої кількості білків, є і вуглеводи у вигляді хліба. При складанні власної дієти це слід враховувати.
Можливі варіанти у виборі м’яса, але зверніть увагу, що груші та м’ясо приймаються в різні прийоми, бо ці продукти несумісні один з одним.
Сорти груш вибирати за бажанням, можна чергувати. Дієта тривалістю 7 днів, можливе проведення її 3-4 рази в рік. Втрати ваги варіюють від 2 до 5 кг в залежності від початкового ваги. Результат в 3 кг вважається хорошим і фізіологічним.
Можливий ще більш щадний варіант дієти: в цілому раціон залишити звичним, а колишні висококалорійні десерти, містять багато простих цукрів, замінити стиглими грушами.
Таку дієту можна витримувати і більш тривалий час.