Дієта для скорочення шлунка: відзвичаюємо переїдати і насолоджуємося кожним шматочком.

Зміст:

Людина, систематично вживає багато їжі, стає просто-напросто заручником процесу перетравлювання їжі. Це щось схоже на вузькоспеціалізовану фабрику.

В першу чергу він наполегливо розтягує власний шлунок, кишечник, реорганізовує обмін речовин на вироблення значних обсягів ферментів, які зумовлені як раз для процесу перетравлення їжі, вживає недоцільні обсяги їжі, а в кінцевому результаті у нього вже ніяк не виходить вийти з замкнутого кола. Іншими словами при розтягнутому шлунку і кишечнику людина вже не в змозі з’їдати невеликі порції їжі, оскільки він все одно постійно відчуває голод.

До чого призводить переїдання

Перетравлення їжі в значних обсягах — це процес дуже енергоємний. Коли ми в шлунку перемішуємо кілька різних страв, особливо вміщуючих білки і жири, переробка їх, знову використовуючи мову промисловості, може виявитися просто-напросто нерентабельною. Слід ще врахувати, що у нас велика частина сировини на гумус піде.

Ну, хіба не прикро все своє життя знаходитися в постійній залежності від потреб щетинистого малосимпатичного мішечка або який-небудь дванадцятипалої (або ще якийсь) кишки? Адже наше тіло — це всього-навсього носій вашого Я, одна з вагомих, однак не головна його частина! І в будь-якому випадку наш розум наділений здатністю і має подібні запити піддавати контролю.
Якщо у перелічених ситуаціях ви дізналися в якійсь мірі нагадує себе, тоді прийшов час повністю перебудовувати виробництво!

З чого почати, щоб скорочувати шлунок

Даний процес буде складено з двох справ однакової важливості:

  • систематичного скорочення раціону харчування;
  • зниження потреби в кількості їжі.

Хоча у вас може і не вистачити мужності і сили волі! А засмучений процес ніби й не починався. Ще можна в методи додати спеціальні вправи для зменшення шлунку, тоді точно можна його скоротити в обсягах. Кажуть, було б бажання.

До тих пір, поки шлунок не скоротиться в габаритах, він буде постійно вимагати від вас їжу — до отримання властивого відчуття тяжкості і розпирання. Є, безумовно, різноманітні хірургічні методи з метою скорочення габаритів органу травлення, а в даний час ще в деяких клініках здійснюють операції по вставці спеціально призначеного міхура в нього.

Даний метод діє наступним чином: шлунок, зайнята більшою частиною подібної ємністю, починає посилати сигнал про повному наповненні після вживання їжі в два рази меншої кількості. Отже, ми в певній послідовності привчаємо власний організм переробляти набагато менший обсяг споживаної їжі, в результаті наш обмін речовин змінюється, виробляється все менше і менше ферментів, кислот і решті тілесної хімії в період годівлі. Хіба це не чудово?

Проте ви ж розумієте, що все своє життя з бульбашкою в органі травлення ви ходити не будете! Однак для особливо слабохарактерних і безпросвітних ненажер даний метод може стати цілком відповідним.

Якщо у вас немає сили волі для того, щоб взятися за себе самостійно, і якщо ваші фінанси дозволяють подібним чином вилікуватися і назавжди позбутися від переїдання — то чому б і ні? Найголовніше — після усунення ємності знову не зірватися і не перейти на звичне прожорство. Однак більша частина нас реально зможуть використовувати для цього і власні сили. Для цього повинно виникнути сильне бажання, а не просто слова.

Як скоротити обсяг шлунка

Як вже говорилося вище, нам необхідно буде зробити менше свій шлунок і скоротити обсяг речовин, які виробляються для переварювання продуктів харчування.

Оптимальним варіантом може стати відчутне зменшення кількості їжі, що вживається за один прийом, однак паралельно при збільшенні числа трапез. Приміром, введіть другий сніданок, а також перекус приблизно в чотири години дня! Ви можете з’їсти одну булочку з чашкою кави або дві-три печенюшки з очищеною водою! У вас все це займе практично п’ять хвилин часу, до того ж на будь-якій роботі цього навіть не помітять. А от шлунок згодом не нагуляє сильний апетит до сьомої години вечора, і проміжки між принятиями їжі буде переноситися набагато легше. Також пам’ятайте про час перетравлювання їжі в шлунку, знаючи що їжа ще «там», можна не починати наступний прийом їжі. Адже правильне харчування в п’ять-шість прийомів їжі не є просто примхою: це біологічна норма для людини, яка з давніх часів був волоцюгою і добувачем їжі від природи!

Переходити на незначні обсяги їжі, потрібно лише поступово. Не потрібно пробувати скоротити порції відразу у два рази! Слід пам’ятати: відчуття спустошеності незвично для розтягнутого шлунка, до того ж це для нього серйозний стрес! Краще скорочувати габарити їжі повільно, зате правильно. У такому випадку ймовірність того, що ви зірветеся, дуже мала. Однак, якщо яка-небудь ситуація в житті змусила вас поголодувати тривалий час, продовжуйте в такому ж дусі і спробуйте не повернутися до вже звичних обсягах.

Раціон дієти для скорочення шлунка на 30 днів

Наведемо приклад однієї із строгих дієт, яка націлена на скорочення обсягу шлунка та усунення живота. Ця дієта розрахована на тридцятиденний термін.

День 1-10 – очищення кишечника, значна лімітація калорійності.

Слід відмовитися від: копчені, ковбаси солоного і м’яса, хліба (за винятком зернових хлібців), картоплі (печена картопля дозволено споживати не більше двох разів за даний десятиденний строк), всіх видів десертів (торти, пироги, коктейлі, цукерки, тістечка, солодощі, печиво, морозиво тощо ), кондитерських виробів, спиртних напоїв (за винятком червоного натурального вина в незначних кількостях). Калорійність вашого раціону харчування повинна становити приблизно 2000 кілокалорій за добу.

Приблизне меню на один день:

  • На сніданок: два банана і один стакан біокефіру або кисломолочного йогурту (без присутності в ньому наповнювача).
  • На обід: легкий суп з городніх плодів, 100 грам м’яса курчати, виготовленого за допомогою пари, гарнір, виготовлений з тушкованих овочів, неодмінно повинен бути присутнім салат з овочів у сирому вигляді.
  • На полуденок: зерновий хлібець, напій без додавання цукру, один фрукт будь-якого виду (близько 100 грамів) або сухофрукт (близько 20 грам).
  • На вечерю: вечеряти треба не пізніше, ніж за чотири години до початку сну. Якась каша, відварена без додавання солі, жиру і цукрового піску. Збагатити її однією столовою ложкою варення натурального або скибочкою сиру (невеликого розміру).
  • На ніч: якщо на порожній шлунок ви заснути не можете – застосувати фрукт, морква або візьміть половину склянки молока або кефіру.

День 11-20 — сувора дієта.

Загальна калорійність вашого щоденного раціону — приблизно 1200 кілокалорій за добу.

Приблизно меню на один день:

  • На сніданок: замінюємо по черзі через день: салат, виготовлений з трьох видів фруктів, залитий кефіром невисокої жирності.
  • На обід: суп з овочів, зерновий хлібець, салат з сирих овочів, 50 грам сиру, відвареної риби або курячої грудки.
  • На полуденок: 50 грам горіхів, одна морквина або фрукт.
  • На вечерю: овочі, виготовлені за допомогою гасіння на воді, в якій завгодно кількості без додавання жиру. Дозволяється трішки підсолити або вжити з соєвим соусом.
  • На ніч: якщо на порожній шлунок заснути не можете – застосувати фрукт, морква або візьміть половину склянки молока або кефіру.

День 21-30 – відновлення водно-сольового балансу, послідовний перехід до правильного харчування.

Загальна калорійність збільшується до 1500 кілокалорій за день, однак обсяг їжі скорочується, щоб зменшився до того ж обсяг вашого шлунка.

Приблизне меню на один день:

  • На сніданок: один чорнослив, три кураги, десять штук родзинок (замочити з вечірнього часу в незначній кількості води з додаванням половини чайної ложки меду). У ранковий час додати два волоських горіха і одну чашку пластівців, заварених закип’ятила водою (житніх, вівсяних — згідно з вашим смаковим уподобанням). Весь десятиденний термін снідайте саме такою кашею запареної.
  • На обід: порція значного розміру салату в сирому вигляді, 200 грам відвареної риби, курячої грудки або телятини низької жирності, зерновий хлібець.
  • На полуденок: замінюємо по черзі через день: банан (дуже стиглий) і один стакан кефіру, або бутерброд з малим шматочком м’яса (без використання масла) і часником, два хлібці зернових з натуральним варенням.
  • На вечерю: замінюємо по черзі через день: так само, як і в попередні дні.
  • На ніч: два фрукти в сирому вигляді (за винятком бананів).

Leave a Comment