Дієта брокколі: втрата ваги до 12 кг за 10 днів.

Зміст:

Багато хто знає про те, що брокколі результативно сприяє скорочення маси тіла. Однак мало хто знає, які конкретно особливості даного овоча сприяють швидкому схудненню, до того ж ще й з отриманням користі для здоров’я. Наш сайт beregunya.com.ua пропонує вам розібратися, у чому насправді полягає секрет дієти, заснованої на брокколі, і з якої причини зайва вага при її допомозі ліквідується настільки швидко?

Ви бажаєте схуднути гранично швидко і одночасно не завдати шкоди власному здоров’ю? В такому випадку дієта на броколі для вас буде просто ідеальним варіантом.

В першу чергу, брокколі є давньої овочевою культурою. Про неї знають, перш за все, ті люди, які ведуть здоровий спосіб життя і паралельно стежать за власною вагою. Історія про те, як брокколі потрапила на наш з вами стіл, дуже цікава і красива, і ще раз підтверджує те, якою мірою це корисний і одночасно дієтичний продукт харчування.

Історія появи диво-капусти Броколі

Така капуста ще приблизно 2-2,5 тисяч років тому в Стародавньому Римі вперше отримала своє незвичайне назва «брокколі». Із-за чого ж стародавні римляни для неї обрали саме таку назву? З цього місця і починається найбільш романтична і захоплююча частина історії.

У той час як Рим проголосив себе республікою, він негайно почав ряд воєн, спрямованих на завоювання значних земель для власного народу. Слід зазначити, базисної тактикою подібних воєн вважалася облога міста чи поселення, сподобався римським воїнам. Як-то раз, римські завойовники наштовхнулися на глуху італійську сільце, яку завоювати не складало труднощів. Тільки в цьому випадку, маючи намір зберегти свої сили, римляни вирішили взяти цю село вже випробуваним методом — облогою. Однак воїни не могли уявити собі, наскільки довго їм необхідно буде чекати…

Минали дні, минали тижні і місяці, а це село ніяк не здавалася. У її населення все ще залишалися кошти для життя, головним з яких була їжа. Громадяни Давньоримського держави відчували здивування — адже всі шляхи до вступу їжі з усіх боків були преграждены, у бідних мешканців села не мали доступу ні до пасовищах з тваринами, ні до полів з овочами. Так чим же вони все-таки харчувалися?

Виявляється, єдиною їжею селян була добре нам знайома брокколі. В той час дана культура ще була напівдиким овочем, який був лише трохи схожий на капусту. А в дійсності село врятувала одна незначна якість такого рослини: брокколі, виростаючи в м’яких температурних умовах, здатна плодоносити протягом круглого року і рости в будь-якому місці. Іншими словами рослина було невибагливим. В колишнє час італійці жодного разу її не споживали в їжу, проте з приходом зими та настанням воїнів римлян у селян не було вже нічого їстівного, крім зростаючого всюди незвичайного виду овоча.

Стало ясно, що броколі є досить-таки поживним і надає сили продуктом, який дав можливість маленькому селі терпеливо перенести оборону від римлян. Зрештою римляни відступили просто з поваги до відвазі і страждань сільських жителів. Цієї диво-капусті, а до того ж і тієї вольовий селі, дали назву «broccoli», саме в честь латинського слова «bracchium», в перекладі означає «кулак». Це було символом захисту від ворожих нападів.

Тепер ми з допомогою дієти, заснованої на брокколі, будемо вести боротьбу з нашим головним ворогом — зайвою вагою. Як говориться, дамо жиру бій.

Корисні якості броколі для нашого організму

Давайте тепер докладно в усьому розберемося. З якої причини фахівці у галузі дієтології та гастроентерології рекомендують всім дану капусту?

Зниження ваги за допомогою брокколі виявляється дієвим з-за двох головних причин:

Броколі — це один з найбільш малокалорійних городніх плодів. Калорійність на 100 грам складає всього-навсього 30 кілокалорій.

Брокколі надає благотворний вплив на зменшення апетиту. Унаслідок високого вміщення в ній грубих харчових волокон, наповнених водою, капуста володіє здатністю за найкоротший термін утамувати відчуття голоду.

В результаті постає питання: якщо в брокколі міститься значна кількість рослинних волокон і води, настільки висока її мінеральна і вітамінна цінність? Відповідь ствердна — дуже висока! Не даремно в Італії такий капусті дали назву «oliverivale», що перекладається як «суперниця оливи». Адже і насправді, згідно з вмістом макро – і мікроелементів брокколі може цілком перевершити полюбився в Італії продукт – оливки. Хоча, вважається, що сповнений вітамін і ківі спалювач жирів.

Проаналізуємо, якими саме хімічними елементами, корисними для здоров’я, збагачений плід броколі:

  • Вітаміни: PP., A, A(РЕ), B2 (рибофлавін), B1 (тіамін), B6 (піридоксин), В9 (фолієва), B5 (пантотенова), E (ПЕ), C, PP (ниациновый еквівалент), К (філохінон)
  • Мікроелементи: магній, кальцій, калій, фосфор, натрій.
  • Мікроелементи: цинк, селен, Залізо, марганець, мідь.

Велика частина перерахованих вище складових, за своїм вміщення в 100 грамах брокколі, еквівалентні або навіть перевершують денну потребу організму в них. Простіше кажучи, вітаміну С в 100 грамах капусти вміщується приблизно 89,2 мг, а ось як денна його норма становить всього-навсього 60 мг. Те ж можна сказати і про інші вітаміни: А, Е та ін

Згідно корисним якостям брокколі може конкурувати лише з оливкою.

Популярність дієти з брокколі у всьому світі доводить її ефективність

До цього моменту, серед прихильників брокколі ми говорили лише про одній країні — Італії. Хоча в даний час брокколі стає все більш популярною по всьому світу. За її допомогою знижує вагу вся Європа і Америка.

Згідно з отриманими відомостями, брокколі як результативний джерело схуднення застосовують велику кількість політичних діячів, знаменитостей шоу-бізнесу та кіно. Популярні і забезпечені люди як засіб для скорочення ваги набувають не розрекламовані медичні препарати, не дорогі процедури або операції. Більшість з них використовують простий і дешевий овоч.

Таким чином, за допомогою брокколі насправді реально схуднути швидко. До того ж вона приносить величезну користь здоров’ю, а також зовнішності. І це не вигадки! Соковита м’якоть брокколі вміщує в собі важливий запас антиоксидантів, компонентів, які ведуть боротьбу зі старінням клітин організму, подовжують нашу красу і молодість.

А ще брокколі вважається одним з тих рідкісних продуктів харчування, в складі яких є повний список амінокислот, незамінних для організму людини:
За шестиденний період дотримання цієї дієти (головна фаза), заснованої на брокколі, часто простежуються висок в п’ять-вісім кілограмів за повний десятиденний період (головна + допоміжна фаза) — дев’ять-дванадцять кілограмів.

  • Ізолейцин
  • Валін
  • Лізин
  • Лейцин
  • Треонін
  • Метіонін
  • Фенілаланін
  • Триптофан

Про вплив кожної з них на процес схуднення ви зможете прочитати в нашій статті Індійська дієта. У дієті індійської головним продуктом харчування, який сприяє в зниженні ваги, є саме рис, який так само, як і брокколі, вміщує всі вісім амінокислот, які так важливі в нашому раціоні харчування.

Існує і ще одна позитивна особливість дієти на брокколі. За винятком властивостей, націлених на збільшення загального тонусу здоров’я (зміцнення хрящової тканини і судин, удосконалення складу крові, очищення організму від продуктів порушення обміну речовин і токсинів, омолодження шкірного покриву, нейтралізація авітамінозів будь-якого ступеня), брокколі сильна в попередженні, а також в лікуванні численних серйозних хвороб. Наприклад, речовина сульфорафон, вмещающееся в суцвіттях брокколі, не допускає зростання ракових клітин. Стебла цієї рослини теж сприятливо впливають на процес лікування виразки органу травлення, гастриту, ожиріння і катаракти.

Раціон дієти Брокколі

Дієта, заснована на брокколі — реальний шанс для тих, хто має намір знизити вагу за найкоротші терміни, паралельно отримавши значний «допінг» для здоров’я!

Виділимо головні переваги Дієти на Броколі:

  • Мінеральна і вітамінна різноманіття
  • Вагомий антиоксидантний ефект
  • Гранично низька калорійність раціону при значній насичуваності
  • Попередження значного списку захворювань
  • Продукт, випробуваний часом

Все меню дієти розроблено на десятиденний термін.

Структура її передбачає п’ять змін режиму харчування, іншими словами

  • два дні – режим №1,
  • наступні два дні – режим №2 і т. д.
  • до останнього режиму №5.

При цьому, початковий шестиденний період дієти – це її головна фаза. Наступні чотири — допоміжна. Це означає, що дотримуючись цієї дієти шість днів, вам дозволено вибрати, вам завершувати цю дієту або ж продовжити курс ще на чотириденний термін. Слід зазначити, що наступні за шостим, а конкретно сьомий, восьмий, дев’ятий і десятий дні цієї дієти додають до вашого схилу за один день приблизно в межах від 600 до 1000 грам. Тобто останні чотири доби Дієти на Брокколі – найбільш результативні. Ось чому не рекомендується виключати їх. Такий раціон дуже вигідний для тих, хто чергує і не знає як дотримуватися дієти, якщо працюю добу або двоє через двоє.

Броколі — це найпопулярніший у країнах Європі продукт харчування при боротьбі з проблемою ожиріння. Більш детально схема живлення по дієті, заснованій на брокколі, нижче розглядається.

Меню Дієти на Брокколі на 10 днів.

Головна фаза:

Перший і другий дні (режим №1):

  • На сніданок: 200 грам брокколі у відвареному вигляді (на воді або пару) з додаванням солі. Одна-дві чашки чаю чорного без використання цукрового піску.
  • На обід: 150 грам відвареної курки з 250 мл трохи присоленного курячого бульйону. 100 грам брокколі у відвареному вигляді (на пару або води) з додаванням солі.
  • На вечерю: 250 грам брокколі у відвареному вигляді (на воді або пару) з додаванням солі. Одна-дві чашки чорного чаю без цукру.

Третій і четвертий дні (режим №2):

На сніданок: Брокколі, виготовлена за допомогою гасіння на оливковій олії, з додаванням часнику і перцю болгарського. У сковорідку великої глибини налийте трохи олії оливкової, помістіть в неї 200 грам брокколі, один роздавлений зубчик часнику, й один болгарський перець, нарізаний дрібно. Трішки присолите. Піддавайте гасіння протягом двадцяти хвилин з накритою кришкою на помірному вогні. Якщо вода буде випаровуватися, дозволяється доливати її. Один стакан мінеральної води без газу.

На обід: Брокколі, виготовлена за допомогою гасіння на оливковій олії, з додаванням томатів і цибулі ріпчастої. У сковорідку великої глибини налийте трохи олії оливкової, помістіть в неї 150 грам брокколі, половину цибулини середнього розміру, і два зрілих томати, нарізані у формі часточок. Трохи присолите. Піддавайте гасіння протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин з накритою кришкою на помірному вогні. Якщо вода буде випаровуватися, дозволено доливати її. Один стакан будь-якого овочевого соку (краще свіжовіджатого, проте дозволяється і магазинний).

На вечерю: Те ж, що і на «Сніданок».

П’ятий і шостий дні (режим №3):

  • На сніданок: Салат, виготовлений з брокколі, сметани низької жирності і яловичини у відвареному вигляді. Приготуйте в процесі варіння 100 грам яловичини, перемішайте її з 100 грамами брокколі в свіжому або размороженном вигляді, дрібно порізаної, додайте дві столові ложки сметани низької жирності, трохи присолите. Один стакан кефіру з низьким вмещением жиру. Кефір ще можна замінити будь-яким кисломолочним напоєм, тільки з низьким відсотком жирності.
  • На обід: 200 грам брокколі злегка провареної в слабо присоленной воді. Покладіть брокколі в ємність з киплячою водою. Піддавайте варінні не довше п’ятихвилинного терміну.
  • Вечеря: 150 грам яловичини у відвареному вигляді з сіллю. Один стакан звичайної очищеної води.

Допоміжна фаза (стрімке зниження ваги, додатково 0,6-1 кілограм до стандартного одноденному схилу):

Сьомий та восьмий дні (режим №4):

  • На сніданок: 100 грам брокколі у відвареному вигляді (на пару або на воді). Два яйця курки. Один стакан чаю чорного без додавання цукру.
  • На обід: Суп, виготовлений з брокколі. У завчасно відварений бульйон курячий (приблизно 300 мл) додайте 100 грам брокколі, два невеликих пучка зелені петрушки, трішки присолите. Піддавайте варінні на незначному вогні протягом двадцяти хвилин.
  • На обід: дві скибочки хліба житнього, один помідор, 100 грам брокколі у відвареному вигляді (на пару або на воді). Один стакан томатного соку.

Дев’ятий і десятий дні (режим №5):

  • На сніданок: 100 грам брокколі у відвареному вигляді з додаванням солі. Дві морквини у відвареному вигляді.
  • На обід: 100 грам брокколі у відвареному вигляді з додаванням солі. 100 грам відвареної риби (рибу дозволено застосовувати будь-яку, зокрема річкову або морську).
  • На обід: 200 грам брокколі у відвареному вигляді з додаванням солі. Одна картоплина, відварена в мундирі.

Питний режим даної дієти припускає вживати чисту воду, мінералку, час від часу маложирні молочні напої (кефір, молоко, ряжанка тощо ) без будь-яких добавок, наповнювачів та ароматизаторів. А ось напої з додаванням цукру необхідно повністю виключити з раціону.

У меню цієї дієти є значна різноманітність продуктів. За винятком самої брокколі у ньому є також морква, риба, картопля, м’ясо птиці, червоне м’ясо, хліб житній, томати, сметана, зелень, болгарський перець, цибуля, олія оливкова.

Кожен з п’яти режимів є неповторною дводенної міні-дієтою. Ось з цієї причини не рекомендується змінювати ні склад продуктів харчування в меню, ні черговість їх споживання.

Leave a Comment