Зміст:
Дієта «6 пелюсток» отримала свою назву завдяки шестиденному графіку харчування, який був розроблений відомим дієтологом Ганною Юханссон. Кожен день спеціалізованого раціону заснований на вживання лише одного продукту, які змінюються на протязі тижня, наприклад, дієта для живота. Методика схуднення легко переноситься організмом, а її результативність говорить сама за себе – до мінус 5 кг за 6 днів.
Переваги дієти квіткової
Напевно багато хто чув про шкоду моно-дієт, виснажують організм. «Квіткова» система живлення розрахована на такий строк, який забезпечує зменшення сантиметрів у талії, при цьому, не завдаючи серйозної шкоди вітамінно-мінеральному запасу організму.
Це досягається наступним чином:
- протягом тижня білкова їжа чергується з вуглеводистої, яка в свою чергу змінюється клітковиною;
- левову частку в системі харчування займають білкові страви, тому процес схуднення відбувається без втрати м’язової маси;
- харчування є великим і різноманітним, завдяки чому дієта переноситься легко, без емоційних зривів.
Призначення «квітки»
Анна Юханссон рекомендує візуалізувати процес схуднення, представляючи його у вигляді пелюстків ромашки. Це є стимулюючим фактором, що запобігає перерви і відступу від запропонованого раціону. Методика корекції фігури представлена у вигляді гри, що дозволяє дотримуватися моно харчування максимально ефективно:
- необхідно намалювати свою квітку на папері і виріжте його, на кожен пелюстка накладається зображення ключового продукту на добу;
- по закінченню кожного дня слід відривати пелюстки, візуально наближаючись до поставленої мети.
Принципи методики:
- чергування білкової і вуглеводної їжі – фундаментальна основа, завдяки чому відбувається зменшення сантиметрів в талії без шкоди для здоров’я;
- роздільне харчування – суворе дотримання концепції «не змішування продуктів, завдяки чому поліпшується їх засвоєння, а ризик ліпідних відкладень зводиться до нуля. Несумісні страви не будуть перетинатися у Вашій тарілці, а, значить, зайва вага почне йти;
- змінюються продукти протягом тижня — стрімкий процес спалювання ліпідних «резервів», на думку Юханссон, спостерігається в перші 25 годин дотримання моно харчування. Далі слід закріплення результатів. Це пояснює ефективність короткостроковій техніки схуднення, «страхуючи» Вас від інтоксикації організму внаслідок розпаду підшкірного жиру.
Меню від Ганни Юханссон:
- 1-й день – рибне меню, багате протеїном;
- 2-й день – овочеве меню, збагачений вуглеводами;
- 3-й день – курячі страви, насичені білком;
- 4-й день – злакова їжа, збагачена вуглеводами;
- 5-й день – сирні продукти, насичені протеїном;
- 6-й день – фрукти, насичені вуглеводами.
Перевагою даної методики є збалансоване насичення організму білками і вуглеводами, яке дозволяє максимально витрачати ліпідні запаси. 6 пелюсток є збірною системою живлення, позбавленої недоліків інших моно дієт.
Під час дотримання раціону харчування організм отримує всі необхідні мікроелементи і насичені кислоти, завдяки чому відсутні ознаки вітамінного голодування. Продукти, вибрані для кожної пелюстки, носять виборчий характер. Вони гармонійно чергуються і поєднуються між собою, запускаючи процес автономного спалювання ліпідів.
Вплив методики на організм
- Рибне меню забезпечує організм необхідною дозою протеїнів за добу, а так само насичує кислотами Омега-3. Завдяки цьому печінка може працювати в «нормальному» режимі, готуючись до нових способів одержання енергії. При цьому всі поживні речовини, витягнуті з риби, є низькокалорійними і легко засвоюються, завдяки чому вже в перший день спостерігається втрата кілограмів.
- Овочевий день покликаний відновити вітамінні запаси, заповнюючи низькокалорійні вуглеводні «прогалини». Рекомендується вживати овочі в сирому вигляді, тоді кількість енергії, що витрачається перевищить число надійшли калорій. Це призведе до втрати до 0,8 кг за день.
- Страви з курки живлять організм протеїном і заповнюють недолік вітаміну В12. Завдяки білкової їжі відбувається відновлення м’язової маси, а зменшення сантиметрів в талії буде досягнуто виключно спалюванням ліпідів.
- Злаковий день є компенсацією вітамінів, макроелементів і білків рослинного походження. Завдяки нестачі жирів в цю добу організм буде засвоювати складні вуглеводи в кілька разів довше, створюючи «запас» на наступні кілька днів моно раціону.
- Сирний пелюстка відповідає за насичення амінокислотами, ферментами і молочнокислими бактеріями. Завдяки цьому з кишечника виводяться шлаки і продукти розпаду від вчорашнього прийому їжі. Чергування білків і вуглеводів стане спусковим механізмом розщеплення ліпідів, як джерела енергії.
- Фруктовий раціон багатий вітамінами і активними кислотами. За рахунок низької калорійності меню 6-го дня спостерігається прискорений метаболізм.
Рекомендований раціон:
- риба – до 500 р. будь-яких сортів риби, приготовлених на пару, тушкованих або запечених. При приготуванні використовувати мінімум солі і спецій. В якості різноманітності меню допускається вживання юшки без додавання овочів;
- овочі – сирі, запечені, тушковані. Максимальний обсяг овочевих страв – до 1,5 кг за добу, дозволяється вживати овочеві фреші;
- курка – рекомендується вибирати філе без шкіри у вареному або запеченому вигляді. Дозволяється з’їдати до 500 р. м’яса на добу, можна у вигляді бульйону без додавання овочів;
- злаки – слід вибирати цільно-зернові крупи, пшеницю, непідсмажене насіння, горіхи, висівки. Максимальний обсяг злаків – 300 р. за добу;
- сир – до 500 г. продукту знежирених сортів, дозволяється доповнити раціон молоком;
- фрукти – до 1,5 кг свіжих або запечених продуктів. При приготуванні салатів допускається додавання кориці і кардамона.
Для отримання суттєвого результату не забувайте про спорт. Займайтеся гімнастикою, наприклад Бодіфлексом