Дієта Ласкіна: антиракова профілактика!

Зміст:

Ви коли-небудь замислювалися про те, наскільки корисними властивостями володіє гречана каша?

В. А. Ласкін, російський лікар-онколог став першим, хто почав застосовувати її антираковые властивості на практиці. На основі даного продукту він розробив не тільки корисну, але і дуже ефективну дієту.

5 головних правил дієти антиракової дієти Ласкіна

  • Необхідно повністю відмовитися від будь-яких консервів.
  • Намагатися пити якомога більше води і чаю, приблизно 2 літри в день, в залежності від ваги.
  • Бажано не вживати варені і смажені овочі.
  • Їсти більше сирих овочів і фруктів.
  • Під час всієї дієти обов’язково стежте за кількістю харчових волокон і клітковини.

Слід пам’ятати, що співвідношення кількості овочів до тваринного білка повинно бути 3: 1.

Основні продукти і страви, включені в дієту для схуднення

В першу чергу це гречка. Необхідно розуміти, чому саме даний продукт Ласкін вважав найбільш корисним. Доктор пояснює це максимальним вмістом в гречці кверцетину — цілих 8%. Саме ця речовина здатна зупиняти розмноження ракових клітин.

Рецепт гречки за Ласкіну

  • На півсклянки гречаної крупи додаємо дві склянки води.
  • Варимо 20-25 хвилин.
  • Далі приблизно на 13-17 хвилині підсипаємо одну столову ложку (1 ст. л) пшеничних висівок.
  • Після того, як гречана каша буде готова, додайте 2 ст. л оливкового масла, яке в свою чергу вважається також прекрасним помічником у боротьбі з раком.

Блюдо « Борошно життя»

  • Чечевицю, гречку і цільні плоди шипшини слід розмолоти в кавомолці в рівній пропорції і просіяти.
  • 2 ст. л отриманої борошна змішайте з кип’яченою холодною водою до стану кашки.
  • Вживати суміш потрібно два рази в день за 30 хвилин до сніданку і обіду.

Сочевиця відновлює функції печінки, стимулює серцеву діяльність. Мелена гречка збільшує витривалість, м’язову силу, покращує розумову працездатність, зміцнює кровоносні судини. Шипшина стимулює роботу нирок і печінки, благотворно впливає на кістки.

Салат із сирих овочів

Салати можуть складатися з будь-яких овочів, на ваш розсуд. Їх необхідно включити в раціон щодня до другого блюда. Згідно з рекомендаціями Ласкіна, овочевий салат обов’язково потрібно доповнити:

  • нарізаним цибулею або часником, декількома гілочками петрушки, м’яти або морськими водоростями;
  • заправляйте салат оливковою олією.

Тушковані овочі

Іноді можна додати в раціон наступні тушковані овочі:

  • по 100 р. кольоровий і брюссельської капусти,
  • 100 р. брокколі,
  • 1 стручковий перець,
  • 2 моркви,
  • 1 буряк.

Нарізаємо всі овочі, заправляємо оливковою олією і тушкуємо 30 хвилин.

Меню від Ласкіна на тиждень

Як згадувалося раніше, до сніданку вживаємо 1 ст. л борошна життя».

Сніданок

Понеділок, середа, субота

  • Свіжа гречана каша за рецептом.
  • Зелений чай без цукру з родзинками.
  • 50 г. хліба, приготованого з борошна грубого помелу.

Вівторок, четвер

  • Вівсяна каша з пластівців з висівками або крупи, приправлена оливковою олією.
  • Зелений чай.
  • 50 р. аналогічного хліба.

П’ятниця, неділя

  • Каша з коричневого рису, приправлена оливковою олією.
  • Зелений чай з родзинками.
  • 50 г хліба.

Другий сніданок

  • Понеділок, четвер – Свіжа чорниця.
  • П’ятниця, вівторок – Виноград
  • Субота, неділя, середа – Ананас.

Обід

Четвер, понеділок

Суп:

  • Беремо чашку бобів,
  • нарізаємо приблизно одну головку цибулі, 3 моркви, 2 стебла селери,
  • додаємо 2 ст. л. оливкової олії,
  • заливаємо чотирма склянками води,
  • варимо суп 30 хвилин.

Друге:

Страва з лососем

  • Знадобиться: 150 г риби, 2 помідора, 2 стебла аспарагуса, 3 ст. л. рослинної олії, 5 виноградин без кісточок, 5 грибів шиітаке, 1 ч. л. лимонного соку, зелений перець, 1 зубчик часнику, кріп.
  • Готуємо на повільному вогні в глибокій сковорідці 15 хвилин.

П’ятниця, вівторок

Суп:

  • Нарізати 0,7 склянки сочевиці, 2 стебла селери, 2 моркви, 1 головка цибулі, по 2 стебла кропу і петрушки, листя полину, чебрецю.
  • Додати 4 склянки води і варити півгодини.

Друге:

Курчата з імбиром і цибулею

  • Вам знадобиться: 200 р. курчати, 1 помідор, 2 цибулини, 1 ст. л. білого вина, 2 ст. л. рослинного масла і апельсинового соку, 1 ч. л. свіжого імбиру.
  • Нарізані шматочки курчати проварити 3 хвилини на сковороді.
  • Потім покласти нарізану цибулю і обсмажити до золотисто-коричневого кольору.
  • Далі додати суміш білого вина, імбиру, соку апельсина.
  • Готувати потрібно 5 хвилин.

Субота, неділя, середа

Суп:

  • Нарізаємо 1 головку цибулі, 3 шматочки коренів лопуха, 3 зубчики часнику, 5 стебел аспарагуса, 100 р. грибів шиітаке, 1 буряк, селера, морква, 100 г білокачанної капусти.
  • Варимо 30 хвилин.

Друге:

Підійдуть будь-які вегетаріанські страви.

Вечеря

  • мигдальні, бразильські горіхи, арахіс;
  • різні вегетаріанські страви;
  • в якості напою Ласкін рекомендує використовувати зелений чай.

Leave a Comment