Зміст:
- правила дієти
- гречка по Ласкіну
- блюдо «Борошно життя»
- салат із сирих овочів
- тушковані овочі
- меню на тиждень з рецептами
Ви коли-небудь замислювалися про те, наскільки корисними властивостями володіє гречана каша?
В. А. Ласкін, російський лікар-онколог став першим, хто почав застосовувати її антираковые властивості на практиці. На основі даного продукту він розробив не тільки корисну, але і дуже ефективну дієту.
5 головних правил дієти антиракової дієти Ласкіна
- Необхідно повністю відмовитися від будь-яких консервів.
- Намагатися пити якомога більше води і чаю, приблизно 2 літри в день, в залежності від ваги.
- Бажано не вживати варені і смажені овочі.
- Їсти більше сирих овочів і фруктів.
- Під час всієї дієти обов’язково стежте за кількістю харчових волокон і клітковини.
Слід пам’ятати, що співвідношення кількості овочів до тваринного білка повинно бути 3: 1.
Основні продукти і страви, включені в дієту для схуднення
В першу чергу це гречка. Необхідно розуміти, чому саме даний продукт Ласкін вважав найбільш корисним. Доктор пояснює це максимальним вмістом в гречці кверцетину — цілих 8%. Саме ця речовина здатна зупиняти розмноження ракових клітин.
Рецепт гречки за Ласкіну
- На півсклянки гречаної крупи додаємо дві склянки води.
- Варимо 20-25 хвилин.
- Далі приблизно на 13-17 хвилині підсипаємо одну столову ложку (1 ст. л) пшеничних висівок.
- Після того, як гречана каша буде готова, додайте 2 ст. л оливкового масла, яке в свою чергу вважається також прекрасним помічником у боротьбі з раком.
Блюдо « Борошно життя»
- Чечевицю, гречку і цільні плоди шипшини слід розмолоти в кавомолці в рівній пропорції і просіяти.
- 2 ст. л отриманої борошна змішайте з кип’яченою холодною водою до стану кашки.
- Вживати суміш потрібно два рази в день за 30 хвилин до сніданку і обіду.
Сочевиця відновлює функції печінки, стимулює серцеву діяльність. Мелена гречка збільшує витривалість, м’язову силу, покращує розумову працездатність, зміцнює кровоносні судини. Шипшина стимулює роботу нирок і печінки, благотворно впливає на кістки.
Салат із сирих овочів
Салати можуть складатися з будь-яких овочів, на ваш розсуд. Їх необхідно включити в раціон щодня до другого блюда. Згідно з рекомендаціями Ласкіна, овочевий салат обов’язково потрібно доповнити:
- нарізаним цибулею або часником, декількома гілочками петрушки, м’яти або морськими водоростями;
- заправляйте салат оливковою олією.
Тушковані овочі
Іноді можна додати в раціон наступні тушковані овочі:
- по 100 р. кольоровий і брюссельської капусти,
- 100 р. брокколі,
- 1 стручковий перець,
- 2 моркви,
- 1 буряк.
Нарізаємо всі овочі, заправляємо оливковою олією і тушкуємо 30 хвилин.
Меню від Ласкіна на тиждень
Як згадувалося раніше, до сніданку вживаємо 1 ст. л борошна життя».
Сніданок
Понеділок, середа, субота
- Свіжа гречана каша за рецептом.
- Зелений чай без цукру з родзинками.
- 50 г. хліба, приготованого з борошна грубого помелу.
Вівторок, четвер
- Вівсяна каша з пластівців з висівками або крупи, приправлена оливковою олією.
- Зелений чай.
- 50 р. аналогічного хліба.
П’ятниця, неділя
- Каша з коричневого рису, приправлена оливковою олією.
- Зелений чай з родзинками.
- 50 г хліба.
Другий сніданок
- Понеділок, четвер – Свіжа чорниця.
- П’ятниця, вівторок – Виноград
- Субота, неділя, середа – Ананас.
Обід
Четвер, понеділок
Суп:
- Беремо чашку бобів,
- нарізаємо приблизно одну головку цибулі, 3 моркви, 2 стебла селери,
- додаємо 2 ст. л. оливкової олії,
- заливаємо чотирма склянками води,
- варимо суп 30 хвилин.
Друге:
Страва з лососем
- Знадобиться: 150 г риби, 2 помідора, 2 стебла аспарагуса, 3 ст. л. рослинної олії, 5 виноградин без кісточок, 5 грибів шиітаке, 1 ч. л. лимонного соку, зелений перець, 1 зубчик часнику, кріп.
- Готуємо на повільному вогні в глибокій сковорідці 15 хвилин.
П’ятниця, вівторок
Суп:
- Нарізати 0,7 склянки сочевиці, 2 стебла селери, 2 моркви, 1 головка цибулі, по 2 стебла кропу і петрушки, листя полину, чебрецю.
- Додати 4 склянки води і варити півгодини.
Друге:
Курчата з імбиром і цибулею
- Вам знадобиться: 200 р. курчати, 1 помідор, 2 цибулини, 1 ст. л. білого вина, 2 ст. л. рослинного масла і апельсинового соку, 1 ч. л. свіжого імбиру.
- Нарізані шматочки курчати проварити 3 хвилини на сковороді.
- Потім покласти нарізану цибулю і обсмажити до золотисто-коричневого кольору.
- Далі додати суміш білого вина, імбиру, соку апельсина.
- Готувати потрібно 5 хвилин.
Субота, неділя, середа
Суп:
- Нарізаємо 1 головку цибулі, 3 шматочки коренів лопуха, 3 зубчики часнику, 5 стебел аспарагуса, 100 р. грибів шиітаке, 1 буряк, селера, морква, 100 г білокачанної капусти.
- Варимо 30 хвилин.
Друге:
Підійдуть будь-які вегетаріанські страви.
Вечеря
- мигдальні, бразильські горіхи, арахіс;
- різні вегетаріанські страви;
- в якості напою Ласкін рекомендує використовувати зелений чай.