Сьогодні я хочу продовжити розмову про головної цінності в нашому житті — про наше здоров’я. Часто ми замислюємося про нього, коли вже виникають проблеми.
Чи ви хочете, щоб ваше здоров’я вас радувало? Які кроки приведуть вас до здоров’я?
Намагайтеся вибирати продукти, вирощені без пестицидів і не генномодифіковані. Звичайно, в наш час це непросто. Розумію, що не у кожного є можливість вирощувати все на своїх ділянках. Але, тим не менш, шлях до здоров’я починається з цього.
Почніть поступово замінювати м’ясні і молочні продукти великою кількістю овочів, горіхів і бобових.
Їжа – це «паливо» для вашого організму. Як любила повторювати моя бабуся: «Ми живемо не для того, щоб їсти. А їмо для того, щоб жити». Усвідомте, що тільки натуральні продукти можуть призвести до зцілення від багатьох хвороб.
Намагайтеся все більше включати в свій раціон живі, термічно не оброблені продукти. Почніть з одного дня на тиждень, коли ви будете харчуватися тільки живою їжею, поступово перейдіть на 2 дні і т. д.
Вибирайте цілісні продукти (коричневий рис, цукор коричневий, а краще мед, сіль морську, в якості гарніру замість картоплі – сочевиця, боби).
Якщо ви смажите продукти, не використовуйте масло. Масло можна замінити водою, нарізаними помідорами, пюре з яблук. Додавайте нерафіновані олії у вже приготовлені страви. Якщо ви все ж хочете обсмажити на маслі, використовуйте кокосове масло – воно саме термостійке і при нагріванні не виробляє так багато радикалів, як оливкова та інші олії.
Замість оливкової олії використовуйте лляне, кунжутна, амарантова, конопляне (їх краще зберігати в холодильнику і на них не можна смажити!)
Темна зелень овочів – один з найбільш корисних овочів! Кульбабки, кучерява капуста листова, мангольд і ін. дуже багаті кальцієм, клітковиною, безліччю мікроелементів. Якщо ви не любите смак сирої зелені, приготуйте її на пару, заправте лляною олією, лимоном і невеликою кількістю соєвого соусу або морської солі. У блендері збийте свіжу зелень з бананом, яблуками – навіть діти п’ють цей солодкий шейк з великим задоволенням.
Цукерки замінити сухофруктами.
Намагайтеся купувати фрукти з насінням, а не їх гібридні варіанти. У гібридних фруктах міститься велика кількість цукру.
Використовувати фільтровану воду. Після пробудження випийте склянку води (з додаванням лимона або яблучного оцту, якщо дозволяє здоров’я).
Пийте свіжовичавлені соки, а не пастеризовані, з високим вмістом цукру.
Замість картоплі намагайтеся вживати батат (солодкий картопля), пастернак.
Рухайтеся!
Не думайте постійно про їжу! Заманіть себе новим заняттям. Розширюйте свої інтереси! Будьте цікаві, як діти!
Менше дивіться телевізор.
Оточуйте себе позитивними людьми.
Зберігайте в серці любов!
Слухайте повільну музику під час їжі. Це вже порада від мене як музиканта. Якщо ви слухаєте швидку музику під час їжі, то і ковтати їжу будете швидше, в той час як повільна музика змушує їсти не поспішаючи. При такому темпі ви ретельно пережуете їжу і уникнете переїдання.
Не паліть!
Різко обмежте алкоголь. Краще зовсім виключіть.
Стільникові телефони тримайте подалі від себе, особливо, коли спите. Ніколи не залишайте його поруч.
Можна ще багато привести всяких корисних кроків для нашого здоров’я. Але найголовніше – зробити перший крок, перші кроки. Потім, поступово можна розширювати свої можливості.
Бажаю всім насамперед бажання стати здоровим. Від прийняття рішення, від вашого бажання залежить дуже багато. Вибирайте собі шлях здоров’я.