Ягоди годжі відгуки лікарів-дієтологів. Оздоровлення, омолодження і схуднення

Ягоди годжі відгуки лікарів

Зміст:

  • від дієтологів
  • щодня?
  • склад
  • як вживати
  • протипоказання
  • історія
  • відео
  • відгуки
  • замовити

 Дедалі більше люди піклуються про своє здоров’я. Хороша фізична форма і відмінне самопочуття є обов’язковою умовою для ведення повноцінного процвітаючого життя.

Однак здоровий спосіб життя неможливо уявити без здорового харчування. При достатку продуктів на сучасних ринках важко зрозуміти, що дійсно корисно, а що просто рекламується для отримання додаткового прибутку. До того ж одні й ті ж продукти можуть бути для когось порятунком від різних недуг, а для когось стати натуральної отрутою.

Для того щоб розібратися, наскільки корисний кожен продукт, слід ретельно вивчити його склад, і, звичайно ж, враховувати свої власні особливості і потреби організму.

Останнім часом все частіше можна почути або прочитати про користь від використання ягід Годжі.

Однак щоб не трапилось, так як у випадку рекламних слоганів про схуднення за допомогою зеленої кави та імбиру (коли багато хто використовували продукт неправильно і в результаті завдали організму непоправної шкоди), розберемося, що ж собою насправді являють червоні довгасті ягоди.

Думки лікарів-дієтологів про ягоди Годжі

Ягоди годжі як вживатиЗа словами дієтолога-ендокринолога, професора Ємельянова, ягоди Годжі є відмінним джерелом цілого комплексу вітамінів і амінокислот. Саме амінокислоти, які у звичайній рослинної їжі ніколи не зустрічаються, є засобом, що впливає на уповільнення процесів старіння. І мова йде не тільки про зовнішній вигляд, але й про стан різних життєво важливих органів.

За словами лікаря, вживання після консультації з фахівцем – відмінний спосіб поліпшити обмін речовин, а в наслідку й знизити масу тіла. Будучи ендокринологом, лікар зазначає, що при правильному і помірному вживанні ягід, нормалізується вироблення багатьох гормонів.

Е.М. Осипова (лікар-дієтолог), яка спеціалізується на проблемах з вагою у жінок, зазначає, що особливо ефективно ягоди діють на жінок середньої вікової категорії. Чай або настої, за її словами, легко вживати навіть під час роботи. До того ж напої прекрасно втамовують спрагу і мають приємний смак. Проте варто пам’ятати, що ягоди слід вживати в міру, тому що вони досить калорійні. Перед початком вживання даного продукту щоденно, лікар радить проконсультуватися у дієтолога, а ще краще пройти повне обстеження.

Дієтолог, кандидат медичних наук, кардіолог і фізіотерапевт в одній особі – Римма Мойсенко повідомляє, що високий відсоток вмісту заліза в ягодах може викликати зв’язування кальцію, що спричинить появу кальцинатів. Однак якщо після консультації з фахівцем, лікар дозволяє вживати щодня в їжу даний продукт, то можна практично з упевненістю говорити про його користь для організму.

Е.А. Гавриленко (лікар-ендокринолог), який вже більше тридцяти років консультує жінок з питань зниження ваги, відзначив про ягоди, що це відмінний спосіб не тільки знизити вагу, але і оновити весь жіночий організм. Амінокислоти «омолоджують» також і жіночі органи, сповільнюючи прояв і настання клімаксу. Завдяки тому, що ягоди швидко насичують і довгий час гарантують відчуття ситності, кількість споживаних продуктів знижується в рази, що й спричиняє зниження загальної маси тіла.

Що кажуть дієтологи про щоденне вживання ягід Годжі?

Якщо після консультації з лікарем, вам дозволять вживання даного продукту в їжу, то знайте – при грамотному використанні корисного потенціалу ягід, можна відмінно зміцнити практично всі органи, а також отримати додаткову енергію і вітаміни з природного джерела.

Ягоди здатні на багато чого, однак не варто вважати, що поївши жменьку продукту, ви вирішили всі свої проблеми зі здоров’ям. Ні, але поліпшити обмін речовин, схуднути за місяць на ягодах, врегулювати кількість цукру в кров, позбутися негативного впливу постійного стресового стану, поліпшити розумову діяльність, поліпшити роботу печінки, поліпшити зір, трохи уповільнити процес старіння і т.д.

Склад ягід Годжі

Вивчивши ретельно склад цього продукту, учені прийшли до висновку, що подібне поєднання корисних компонентів зустрічається вкрай рідко.

До складу ягід Годжі входять:Ягоди годжі протипоказання

  • 4 унікальних полісахариду
  • 21 мінерал
  • 6 моносахаридів
  • 6 каратініадов
  • бетакаротін
  • вітаміни В, Е, С
  • 18 амінокислот, які не входять до складу більше жодного рослинного продукту.

Як вживати ягоди Годжі в їжу

 Незважаючи на всі корисні властивості продукту, дієтологи радять з крайньою обережністю підходити до його вживання. Для початку, якщо ви вирішили додавати до раціону, ягоди Годжі, то проконсультуйтеся з лікарем. Велика кількість, хоч і корисних, але все-таки деяким групам громадян небезпечних речовин, можуть викликати погіршення стану організму.

Вживати ягоди можна самими різними способами.

Наприклад, деякі дієтологи радять пити чай з ягід. Корисні властивості в рідкому стані краще засвоюються організмом.

Для приготування чаю слідують насипати близько 5-6 ягід в склянку і залити крутим окропом. Дієтологи не радять додавати цукор, інші трави або лимон.

Можна готувати смузі, соки, можна вживати в чистому вигляді. Однак слід пам’ятати, що ягоди перенасичені різними корисними компонентами, які в разі збільшення їх процентного складу в організмі, можуть викликати неприємні реакції.

Саме тому дієтологи не радять поєднувати вживання ягід з вживанням продуктів, що містять великий відсоток кальцію, заліза та йоду (різні горіхи, деякі види риби і так далі).

Дуже хороший спосіб прийому в їжу ягід Годжі, за словами дієтологів, це додавання кількох ягідок в каші.

Добова норма вживання корисної ягоди – близько 30 гр. на дорослу людину.

Слід розуміти, що даний продукт вкрай калорійний і, незважаючи на всі корисні властивості вживати його в їжу у великих кількостях не варто – це не принесе користі, тому що організм не може засвоїти дуже велику кількість навіть найбільш корисних компонентів.

Кому вони протипоказані?

Високий вміст заліза в ягодах Годжі є серйозним обмеженням для вживання даного продукту в їжу. Через це кальцій, який надходить в організм, зв’язується, у підсумку в нирках і інших життєво важливих органах можуть утворитися кальцінати.

Ягоди Годжі протипоказані людям:

  • з онкологічними хворобами (навіть у випадку доброякісної пухлини),
  • людям, що мають схильність до алергій,
  • дітям до трьох років (діти до 16 років повинні вживати даний продукт тільки з дозволу лікаря).

Як зрозуміти, чи не підробка ягоди Годжі?

Щоб бути впевненим у тому, що ягоди дійсно зібрані і висушені правильним чином, намагайтеся купувати продукт тільки у перевірених продавців. Так як попит на товар щодня зростає, ймовірність того, що ви станете жертвою шахраїв все вище і вище. Намагайтеся купувати годжі в аптеках.

Трохи історії про ягоди Годжі

Ягоди Годжі ростуть у багатьох місцях, проте батьківщиною вважається Тибет і китайська провінція Нінся. Саме в цих районах вперше стало відомо про користь ягід, а в традиційній китайській медицині дані продукт є основним інгредієнтом безлічі ліків і настоїв.

У старі часи ходила легенда про те, що, вживаючи червоні довгасті ягоди, можна не старіти багато десятиліть. Легенда, що передається з покоління в покоління, говорить про те, що мандрівники, що потрапили в Тибет, по дорозі побачили молоду дівчину, яка лаялася з літнім дідусем. Щоб допомогти їм, мандрівники підійшли до пари.

Яке ж було їх здивування, коли вони дізналися, що молода дівчина насправді є трьохсотрічної прабабусею дідуся, а лаялася вона з ним через те, що він відмовлявся приймати еліксир з ягід Годжі.

Звичайно, говорити про продукт, як про еліксир молодості, не зовсім правильно, однак статистика доводить, що в провінціях, в яких збирають і активно вживають в їжу ягоди, довгожителів у двадцять разів більше, ніж де-небудь.


Розумний підхід до використання будь-якого продукту – головна складова здорового способу життя.

Leave a Comment