Зміст:
- плюси каші
- користь
- рецепти
Шукаєте варіант корисного і смачного сніданку, приготування якого займе лічені хвилини? Спробуйте дієтичну льняну кашу з додаванням ягід годжі.
Ми впевнені, що ви полюбите цей нескладний рецепт, і він щільно увійде в ваш раціон.
Плюси льняної каші
Льняна каша – це результат особливої обробки насіння. З них повністю видаляється масло, в результаті чого залишається поживна суха макуха.
Звичайно, звучить не дуже апетитно, але ваша думка про цей чудо-продукті напевно зміниться після того, як ви дізнаєтеся про його вражаючі властивості.
Він багатий білком, клітковиною і корисними речовинами, і тому є прекрасним дієтичним сніданком або живильним перекусом.
У 100 р сухої каші міститься 300 ккал.
Стільки ж калорій міститься у вівсянці та гречці. Але на відміну від них, льняна каша – справжній рекордсмен за вмістом жирних кислот омега-3, білка (30 г), а також вітамінів.
Залежно від використаних добавок калорійність однієї порції готового блюда становить 200-350 ккал, що ідеально впишеться в грамотний дієтичний раціон.
Крім приголомшливого складу, льняна каша може похвалитися своїми очисними властивостями. Високий вміст клітковини робить її своєрідною щіткою, здатної прибрати з вашого організму все зайве.
Користь ягід годжі
Ягоди годжі можна назвати наймоднішим дієтичним продуктом останніх років.
Своєю популярністю вони зобов’язані не тільки голлівудським зіркам і їх дієтологів, але й реальними корисними властивостями.
При регулярному вживанні чарівні ягоди здатні знизити рівень цукру в крові, підвищити імунітет і очистити кров. Більш того, ягоди годжі помітно додають енергії та допомагають уникнути перевтоми і запаморочень, які часто виникають під час дотримання дієт.
У 100 р годжі міститься 305 ккал і 11 м білка. Такий склад вигідно відрізняє їх від інших, більш звичних нам сухофруктів. Сміливо використовуйте ягоди в якості добавки до льняної каші. Вони додадуть їй приємний солодкуватий смак.
Перед вживанням ягоди годжі необхідно замочити в гарячій воді на 45 хвилин. На 2 порції, тобто 1 ст.л. ягід, знадобиться 1 склянка окропу.
Дієтична льняна каша: рецепти
Отже, як приготувати дієтичну кашу?
Рецепт 1 для тих, що дотримуються низькокалорійної дієти.
На 2 порції знадобиться:
- 4 ст.л. сухої каші (50 г);
- 400 мл знежиреного молока;
- 2 ст.л. попередньо заварених ягід годжі (40 г);
- будь-який некалорійний підсолоджувач за смаком.
Залийте льняну макуху гарячим молоком і добре перемішайте, щоб зникли всі грудочки. При бажанні ви можете використовувати блендер. Накрийте кришкою і укутайте рушником. Залиште на 15 хвилин.
У цей час злийте воду з ягід і розріжте їх навпіл. З’єднайте з отриманою кашею. Якщо вам не сподобається смак страви, додайте трохи натурального підсолоджувача (наприклад, стевії).
Зверніть увагу на те, що сьогодні випускається льняна каша з додаванням сушених фруктів, насіння і злаків. Спробуйте кілька варіантів, і ви обов’язково знайдете свій!
Це найбільш дієтичний варіант приготування каші. В 1 порції міститься всього 200 калорій, 13 р білка, 24 р вуглеводів і 5 г жирів.
Рецепт 2, рекомендований для фітнес-раціону.
Для приготування 2 порцій візьміть:
- 4 ст.л. сухої каші;
- 400 мл 2,5% молока;
- 1 ст.л. кунжуту;
- 2 ст.л. заварених ягід годжі;
- 2 ст.л. родзинок;
- 1 ст.л. меду.
Змішайте макуха з кунжутом та родзинками. Залийте гарячим молоком. Укутайте рушником і залиште на 15 хвилин. Після цього з’єднайте з годжі і медом.
1 порція містить приблизно 330 калорій, 17 р білка, 40 р вуглеводів і 12 м жиру. Така каша зарядить вас енергією перед тренуванням. За рахунок високого вмісту білків і повільних вуглеводів заняття пройде легко і успішно.
Отримана страва:
- поживна;
- надовго вгамовує почуття голоду;
- має приємний смак;
- покращує стан шкіри, волосся і нігтів;
- виводить токсини і сприяє природному очищенню організму;
- прискорює травлення;
- корисна при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Льняна каша з ягодами годжі доведе вам, що дієтичне меню може бути не тільки корисним для фігури, але і неймовірно смачним.