Зміст:
Дієта – не привід відмовлятися від солодкого! Ми підібрали для Вас найсмачніші рецепти печива, які можна їсти навіть на дієті. На жаль зовсім некалорийного печива в природі не існує, тому навіть дієтичне печиво потрібно їсти невеликими порціями.
Дієтичне сирне печиво
Калорійність: на 100 грам 265 ккал
Потрібно:
- 400 гр нежирного сиру
- 100 гр вершкового масла
- 1 яйце
- 300 гр борошна
- ванілін, сіль і замінник цукру за смаком.
Готуємо так:
- Висипаємо борошно в миску, викладаємо масло кімнатної температури і всі інгредієнти крім яйця, ретельно розминаємо виделкою до отримання однорідної маси.
- Розтираємо жовтки з замінником цукру, білок збиваємо до густої піни, а потім з’єднуємо їх разом.
- Ділимо тісто на 3 частини, розкачуємо кожну і змащуємо збитим яйцем. Звертаємо 3 рулету і нарізаємо на печиво.
- Деко застеляємо папером для випічки викладаємо печиво і готує при температурі 200 градусів до рум’яного кольору.
Дієтичне вівсяне печиво з ананасом
Калорійність: на 100 грам 195 ккал
Інгредієнти:
- 4 ст вівсяних пластівців
- 2 ст борошна
- 300 гр м’якоті ананасовій
- 2 ч. л гашеного оцтом або лимонною кислотою соди
- 1 ст яблучного соку
- 0,5 склянки знежиреного молока
- 3 яєчних білка
- 2 ч. л кориці
- родзинки за смаком.
Спосіб приготування:
- Змішуємо в мисці борошно, корицю і соду, додаємо інші інгредієнти і акуратно замішуємо тісто.
- Формуємо з нього невеликі печінки і змащуємо їх збитим білком.
- Відправляємо випікатися в духовку при 180 градусах на 10 хвилин.
Вівсяне печиво яблуками для дієти
Калорійність: на 100 грам 105 ккал
Склад:
- 1 ст геркулесових пластівців
- 1 ст знежиреного кефіру
- 1 велике яблуко
- 1 ч. л меду
- ванілін і кориця за смаком.
Приготувати дуже просто:
- Пластівці заливаємо кефіром і залишаємо на годину.
- Натираємо яблука на крупній тертці, віджимаючи сік.
- Змішуємо всі інгредієнти і відправляємо в розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.
Дієтичне цільнозернові печиво
Калорійність: на 100 грам 240 ккал
Для приготування нам знадобиться:
- 100 гр борошна пшеничного
- 300 гр борошна цільнозерновий
- 1 ч. л гашеного соди
- 1,5 ч. л солі
- 1,5 ч. л замінника цукру
- 100 мл молока
- 1 яйце
- очищені насіння для прикраси
- трохи рослинного масла.
Готуємо:
- Збиваємо яйце з молоком, додаємо масло.
- Окремо змішуємо сухі інгредієнти, а потім вливаємо молоко і замішуємо тісто.
- Розкачуємо великий корж, посипаємо насінням і трохи придавлюємо їх качалкою.
- Нарізаємо корж на печиво і запікаємо в духовці при 180 градусах до рум’яного кольору.
Печиво галетне для дієти
Калорійність: на 100 грам 287 ккал
До складу знайомого з дитинства печива входить:
- 1 яйце (2 сорти, маленьке)
- 1 ст борошна
- 1 ст. л знежиреного молока
- 1 ст. л рослинного масла
- 0,25 ч. л гашеного соди
- замінник цукру за смаком.
Спосіб приготування:
- Додаємо соду в борошно, а яйце розтираємо з замінником цукру.
- Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і розкачуємо тісто дуже тонко.
- Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці близько 5 хвилин, печиво повинне придбати золотистий відтінок.