Зміст:
Своєю гарною назвою кольорова дієта зобов’язана розподілу прийняття харчових продуктів за колірною ознакою. Тобто кожен день тижня необхідно вживати їжу тільки одного певного кольору.
Такого режиму харчування можуть дотримуватися не тільки бажають скинути вагу, але і ті, хто любить цікаві експерименти.
Користь кольорової дієти для організму.
Люди здавна володіють знаннями про лікувальному впливі кожного кольору. Крім того, вміло чергуючи продукти в залежності від їх забарвлення, можна схуднути.
Виходить, що харчування по колірному коду, що базується на принципах монодієти, призводить не тільки до схудненню, але і до оздоровлення всіх систем організму.
Цей раціон має ще ряд незаперечних плюсів:
- ніяких виснажливих підрахунків калорій;
- велика різноманітність продуктів (головне, виконувати основна умова);
- збалансоване харчування, що включає вуглеводну, жирову і протеїнову складові;
- плавний процес схуднення, що призводить до більш стійким результатами, ніж різке зниження показників обсягу і ваги.
На що варто звернути увагу:
- З щоденного раціону краще виключити самі шкідливі продукти: борошняне, фаст-фуд, смажене, алкоголь і кондитерські солодощі. Споживання солі теж бажано зменшити.
- Їжа повинна бути відвареної або приготованої на пару.
- Дієта включає так званий «голодний» день, коли протягом однієї доби доведеться задовольнятися лише водою.
- Не плутайте натуральну забарвлення їжі з барвниками. Білий шоколад і помаранчева газована вода зовсім не матимуть очікуваного ефекту.
- Приймайте їжу 4-5 разів протягом доби.
Як схуднути на кольоровій дієті?
Пропонуємо вашій увазі збалансоване меню на тиждень.
З переліку представлених найменувань продуктів кожен день вибирайте три-п’ять продуктів, з яких вам належить готувати протягом дня.
«Біле» початок тижня.
Перший день дієти складе очищаюча і заряджаюча енергією їжа:
- рис;
- макарони з твердих пшеничних сортів;
- відварну картоплю;
- білі сири;
- кольорова капуста;
- кокосова м’якоть;
- варене пташине м’ясо;
- варена риба;
- часник, цибуля;
- банан;
- варений яєчний білок;
- молоко і його похідні.
Тамувати спрагу слід білим чаєм і негазованою водою.
«Червоний» вівторок.
Їжа, у складі якої містяться червоні пігменти, сприяє активному витрачання калорій і стимуляції кровообігу. Така їжа містить антиоксиданти і підтримує імунітет.
Своє меню можна скласти з:
- томатів;
- червоного солодкого перцю;
- червоного м’яса;
- буряків, червоної квасолі;
- червоного винограду, граната;
- червоної ікри;
- будь-червоних ягід.
Можна випити звичайну воду, чай каркаде, журавлинний морс і навіть трохи червоного вина.
Розслаблююча «зелена» середа.
Налаштуйтеся на релакс і умиротворення, адже зелена їжа сприяє заспокоєнню нервів, збереженню гормонального рівноваги і насичує організм магнієм.
- листовий салат;
- брюссельська капуста, шпинат, брокколі;
- пряна зелень;
- зелені яблука;
- м’ята;
- огірки;
- стручкова квасоля;
- зелений перець;
- горошок;
- ківі;
- щавель – ось що повинно складати ваш раціон.
Крім води, в середу можна насолодитися відварами з улюблених трав, м’ятним напоєм і зеленим чаєм.
«Помаранчевий» четвер.
Це день райдужного, відмінного настрою. Їжа з помаранчевим пігментом нормалізує обмін речовин, піднімає настрій і допомагає уберегтися від застуд.
Включіть в свою трапезу:
- червону рибу;
- гарбуз;
- абрикоси;
- морква;
- апельсин, дині,персики;
- мед;
- папайю;
- обліпиху;
- курагу, манго;
- оранжевий болгарський перець.
А з рідин краще обмежитися водою і свіжими соками з оранжевих фруктів.
«Фіолетова» заспокійлива п’ятниця.
Меню п’ятого дня тижня заспокоїть нервову систему, підвищить захист організму, покращить кровообіг і забезпечить тіло антиоксидантами.
Харчування цього дня не настільки різноманітно, зате допомагає згадати про незаслужено забутих продуктах.
- їжте чорницю;
- синій виноград;
- чорну смородину;
- сливу, лохину, ожину;
- червонокачанну капусту;
- баклажани;
- фіолетовий цибулю і базилік.
Пийте смачний чорничний чай і сливовий компот.
Сонячна «жовта» субота.
Різноманітна за переліком продуктів субота додасть бадьорості, подбає про роботу мозку, травної системи, підшлункової залози, печінки, селезінки і судин. А жовті відтінки відвернуть від нав’язливих думок про некорисної їжі.
Можна їсти:
- жовтий болгарський перець;
- яєчні жовтки;
- кабачки;
- жовті яблука, лимон;
- сир;
- кукурудзу;
- мед;
- ананас;
- шафран і гірчицю.
А пити слід жовтий чай і воду, в які можна додати трохи меду.
«Розвантажувальний» вихідний.
У неділю доведеться потерпіти і задовольнятися лише негазованою водою. В цей час у вашому тілі запуститься програма самоочищення.
Результати та протипоказання кольорової дієти.
Як бачите, меню збалансовано, тому, якщо вам сподобається такий режим харчування, можете продовжити дотримуватися його до шести тижнів включно.
З причини своєї ефективності дієта була з радістю прийнята худеющими. На ній вдається скинути до від 1,5 до 6 кг за пару тижнів.
Головний плюс – це стійкість результату і поліпшення загального стану організму.
Перед початком марафону по схудненню краще обговорити це питання зі своїм лікарем. Подібний режим харчування не рекомендований страждають від хвороб системи травлення, нирок і печінки.
Алергікам потрібно уникати протипоказані їм продуктів.