Знання накопичуються з плином часу, і такий досвід, у багато разів більш ефективний, ніж самі складні теореми, які вирішуються в лабораторії. Ми не применшуємо науку. Замість цього, вдумайтеся, що всі відповіді на прості проблеми, які важко вирішити нашим жінкам у повсякденному житті, можуть запобігти безлічі конфліктів.
Саме в такі моменти ми повинні використовувати поради наших бабусь, які несуть позитивні результати прожитих років. Тут ми дамо лише деякі з них, які, хоча і різноманітні, але кидають виклик ходу часу і технологічних досягнень.
Поради для будинку від наших бабусь
— Якщо ви придбали нову плиту з кольоровою конструкцією, промийте її водою з оцтом. Цей трюк не тільки допоможе добре її очистити, але і видалить тонер від фарби, а також виробничу пил у вигляді свинцю, який є одним з шкідливих для здоров’я людини металів.
— Ніколи не використовуйте відбілювач або інші абразивні засоби для мармурових підлог, щоб вони сяяли, оскільки їх блиск буде втрачено. Якщо ви вимиєте таку підлогу простий мильною водою, а потім ополоснете простий, то отримаєте блискучий підлогу. Для підготовки такого складу розбавте мильну стружку гарячою водою.
— Якщо вода тече слабо душа, прочистіть маленькі отвори в ньому, тому що часто вони забиваються солями магнію та іншими домішками, розчиненими у воді. Відкрутіть душ і покладіть його у прокип’ячену протягом 15 хвилин суміш з склянки оцту в чотирьох частинах води. Якщо це пластик, залиште його на ніч в розчині з рівних частин води і оцту.
— Коли на вулиці йде дощ і ваше взуття промокла наскрізь, заповніть її добре і щільно зім’ятою газетою, і покладіть сохнути у прохолодне затінене місце, далеко від джерел тепла. При цьому взуття не деформується. До речі трохи підсолоджений настій з прокип’яченим листя евкаліпта допоможе зробити взуття більш хладостойкой.
— Якщо ви збираєтеся використовувати спеції, такі як кмин і коріандр, щоб підкреслити їх аромат сильніше, додайте гаряче масло перед додаванням їх в їжу.
— І поки ми на кухні, важливо знати, коли потрібно додавати сіль до кожної страви. У супи, рагу, запіканки сіль кладуть на початку приготування їжі; до м’яса, коли воно наполовину зроблено або відразу після зняття з вогню; в зернобобові культури, бульби і овочі — в кінці варіння.