Які продукти допоможуть впоратися з похміллям? Будь здоровий!

Зміст:

Після новорічного застілля багато, прокидаючись, хапаються за голову і задаються лише одному питанням: «Навіщо я так багато пив?» Ось саме, навіщо? Всім же відомо, що непомірне споживання алкоголю напередодні загрожує хворобливим станом вранці наступного дня. Адже недаремно співається в одній відомій пісні: «Весело веселощі, важко похмілля!».

Полегшити наслідки бурхливої новорічної ночі можуть не тільки лікарські засоби, але і деякі продукти харчування. Які? Читайте статтю!

Пийте більше, але не беріться знову за алкоголь!

Не секрет, що алкогольні напої зневоднюють, тому після бурхливої п’яної ночі бідному організму просто необхідно заповнити велику кількість рідини та мінеральних солей.

Використовуйте для цих цілей:

  • звичайну негазовану воду, підійде і проста мінералка. Для більшого ефекту додайте сік лимона.
  • Ще один корисний напій при похмільному синдромі – старий добрий розсіл! Він і рідини вам додасть, а також потрібними солями збагатить.
  • Лікувальними в цей непростий період виявляться фруктові соки, в ідеалі свіжовичавлені.

В них міститься:

  • природний цукор
  • безліч вітамінів, яких потребує виснажений організм алкоголем
  • а також електроліти, відновлюють сили!

До речі, для цих цілей чудово підійдуть яблучний або журавлинний соки.

Хрустіть огірками більше!

  • Від похмільного синдрому чудово позбавляють та корнішони.

Ці хрусткі огірочки містять:

  • масу живильних речовин
  • мінералів
  • солей
  • вітамінів…

З’їжте пару штучок – відразу відчуєте себе краще.

  • Під час похмілля не нехтуйте бананами!

В цьому фрукті багато калію, який необхідний тим, хто знаходиться в розбитому стані, кого нудить і рве.

Явні ознаки похмільного синдрому:

  • втома
  • млявість
  • нудота
  • блювота

Хліб – не лише голова, але і ліки від похмілля

  • Їжте хлібець! Але не білий, а цільнозерновий або з борошна грубого помелу! Цей продукт багатий вітамінами групи В, які, до речі, допомагають очистити організм від шлаків і токсинів. У хлібі є жирні кислоти, діючі самим позитивним чином на печінку. Адже саме їй, сердешній, дістається більше всіх під час застіль.
  • Не любите квасоля, боби? А даремно. В них багато клітковини, білка і фолієвої кислоти, дають нам колишню силу і енергію.
  • Чи Не помічали ви, що під час похмілля тягне з’їсти яєчню? Це і не дивно. Ваш організм сам підказує, що треба робити, коли йому дуже погано. Справа в тому, що в яйцях міститься речовина під складною назвою хлібобулочної та к, який чудово виводить токсини і шлаки.

Про все дбаємо заздалегідь

До речі, є продукти харчування, здатні запобігти похмілля.

Наприклад:

  • перед застіллям рекомендується склянку молока. Воно ніжно обволікає шлунок і захищає від агресивного впливу алкогольних напоїв.
  • А ось оливкова олія перешкоджає всмоктуванню алкоголю в кров.
  • Ну а, мабуть, самий дієвий спосіб уберегти себе від похмільного синдрому, це як можна менше пити і намагатися не змішувати алкогольні напої.

Вдалих вам свят, друзі!

Leave a Comment