Баклажани в духовці з оливковою олією. Простий рецепт!

Якщо хочеться чогось смачненького, але потрібно дотримуватися здорового харчування. Немає нічого краще, ніж запечені овочі.

А запікати їх можна по можливості, у кого вдома є: духовка (найпростіший варіант), мультиварка, електрогриль і т. д.

Калорійність страви:

  • на 100 грам — 66 калорій
  • на 1 середній баклажан — 210 калорій.

Найпростіший рецепт баклажани в духовці з оливковою олією.

Необхідно:

  • 1 баклажан,
  • оливкова олія,
  • сіль,
  • спеції (чорний перець або сухі трави)
  • зелень свіжа (петрушка, кріп, базилік)
  • часник.

Приготування:

  • Поставити на розігрів духовку.
  • Баклажан помити і нарізати пластинами.
  • Присолити і залишити на 5-10 хвилин, щоб пустив сік і вийшла гіркота.
  • Подрібнити зелень.
  • Помити пластини, змити гіркоту.
  • Красиво кліткою надрізати пластини.
  • На блюдо покласти пластини, поперчити, посипати зеленню і змастити оливковою олією.
  • Поставити запікатися в духовку на 15-20 хвилин на максимум.
  • По приємному запаху почуєте, що страва готова.

Для любителів печеної цибулі. Можна нарізати кільцями цибулю, змішати зі спеціями і оливковою олією покласти на дно блюда, а зверху баклажан. А взагалі, так можна будь-які овочі запікати. За бажанням додавати перець болгарський, помідори.

Але обов’язково використовувати ОЛИВКОВУ олію, саме воно, не дає смаку суперечною жирності і дуже пом’якшує овочі.

Баклажани виходять дуже ніжними, ароматними.

Приємного апетиту!

Leave a Comment