Краса волосся залежить від раціону

Краса волосся

Кожна з нас мріє про м’яких і блискучих волоссі.

Досягти цього ми намагаємося за допомогою різних миючих засобів: шампунів, гелів, бальзамів і кондиціонерів, вдаємося до бабусиних способів, і регулярно відвідуємо особистого перукаря.

Але, як і для кожної частини нашого тіла, для здоров’я волосся величезне значення має дотримання дієти.

Які зміни в дієті потрібні, щоб наші волосся віддячили нас, і виглядали красиво? Нижче наведено 10 продуктів, які допоможуть вашому волоссю стати сильніше і зримо здоровіше!

Лосось

Риба у великій кількості містить білок і вітамін D, які зміцнюють наші волосся, а також включає в себе омега-3 жир, відповідальний за їхній ріст.

Близько 3% кожного волоса складається з цих кислот, знайти їх можна в мембранах клітин шкіри голови, які відповідають за належну гідратацію волосся.

Якщо лосось не належить до ваших улюблених страв, омега-3 ви можете знайти також в інших видах риби, як оселедець, скумбрія, деякі види сардини, форель.

Якщо ви не особливо хочете їсти м’ясо риби, можете знайти корисні складові в авокадо, насінні гарбуза або волоському горісі.

Горіхи

Тільки сорт волоських горіхів містить жирні кислоти. Горіхи також містять деяку кількість біотину і вітаміну Е, завдяки йому клітини можуть бути захищені навіть після дії сонця.

Недостатність біотину, як правило, призводить до послабленню, а потім і до значної втрати волосся.

Додатковою перевагою волоських горіхів є велика кількість в них міді, мінералів, які роблять так, що наші волосся зберігають насичений колір і блиск.

Відео “5 корисних горіхів для краси і здоров’я”

Морські устриці

Устриці містять такий необхідний для локонів цинк, нестача його може призвести до втрати колишнього блиску і того, що шкіра голови стане більш сухою.

Цинк також включає в себе хліб з не просіяного борошна, але тільки устриці дають організму велику дозу білка, з якого на 97% складаються волосся!

Недолік цинку можуть компенсувати горіхи, яловиче м’ясо і яйця.

Картопля

Це антиоксидант, що містить бета-каротин, який організм переробляє і синтезує його у вітамін А.

Його відсутність зробить шкіру голови неправильно гідратованої, це може призвести до прикрого свербіння, і навіть лупи.

Бета-каротин також є в моркві, динях, манго, гарбузі, абрикосах.

Яйця

Вони містять необхідні для волосся мінерали, такі, як сірка, селен, цинк, залізо. Це дуже важливо, тому що вони допомагають привести кисень в клітини волосяної цибулини — це основна причина втрати волосся.

Залізо також можна знайти в різних тваринних продуктах, таких, як птиця, риба, яловичина і свинина.

Шпинат

Цей овоч допомагає підтримувати здоров’я волосяних фолікулів. Спробуйте також інші зелені овочі — броколі, капусту.

Сочевиця

Невелика, але потужна. Бобові містять білки, залізо, цинк і біотин. Вони є прекрасною альтернативою для вегетаріанців і веганів.

Грецький йогурт

Зробіть акцент на знежирені молочні продукти в комплекті з грецьким йогуртом, славиться високим вмістом білка Це сприяє живленню локонів. Поповніть свій раціон сиром на сніданок, нежирним сиром в обід і знежиреним молоком на вечерю.

Ягоди

Включають в себе величезний обсяг вітаміну С. Їжте чорницю, смородину, ківі, полуницю.

Птиця

М’ясо є найбільш важливим джерелом білка, так необхідного для правильного розвитку волосся. Крім того, воно містить мікроелементи цинку, заліза і вітамін С.

Згадаємо, що волосся складаються в основному з білка, тому продукти, які мають білкову основу, моментально подживляют їх.

Варто відзначити, що жінки, які п’ють у великих кількостях міцний чай або каву, провокують зниження всмоктування заліза. Кофеїн, оксалати, присутні в цих напоях, блокують всмоктування заліза, кальцію і цинку.

Недолік заліза викликає ослаблення волосся. Щоб побороти анемію і поліпшити стан волосся, збагатите свій раціон продуктами, насиченими залізом (яєчний жовток, червоне м’ясо яловичина, телятина, качатина).

А також какао, курага, брокколі, зелена квасоля, гречка та просо. У раціоні уникайте смаженої їжі і фаст-фуду.

Відео “15 цікавих фактів про красу, яких ти точно не знала”

Leave a Comment