Гіркі продукти «хрін, редька й шоколад для схуднення

Ще вчора чашка чорного еспресо просто бодрила, а шматочок гіркого шоколаду знімала стрес.

Сьогодні шоколад запивають кавою, щоб худнути.

І хріном з редькою не гребують з тієї ж причини. Гіркі продукти для схуднення і меню з гірчинкою – новий тренд, долучитися до якого варто кожному.

Зміст:

Корисно і струнко: гіркі продукти для схуднення

Гіркі продукти, ясна річ, на любителя. На відміну від солодкого, їх специфічний смак переносять далеко не всі. А полюбити треба.

Дієтологи стверджують, що нічого кориснішого їжі з гірчинкою немає.

Феномен виключною користі гіркоти має наукове пояснення.

  • Виявляється, впливаючи на особливі рецептори мови, гіркоти стимулюють активність залоз внутрішньої секреції, які, в свою чергу, запускають ряд функціональних процесів – готують органи травлення до перетравлювання їжі, прискорюють просування їжі по шлунково-кишковому тракту, усувають ризики газоутворення.
  • А ще гіркоти нормалізують флору кишечника, пригнічують апетит, усувають тягу до солодкого, знижують цукор в крові, виводять зайву воду і нормалізують обмін речовин. Загалом, суцільна користь.

Схід про горечах виражається ще більш захоплено.

  • Лікарі, практикуючі Аюрведу, нагадують, гіркий смак (bitter, Tikta) потрібен усім без винятку Дошам, тобто Ваті, Піт і Капхе – очищає і освіжає кров, перешкоджає розвитку пухлин, виводить токсини, спалює жир.
  • Китайська традиційна медицина не відстає від індійської у своєму шануванні гіркот, натхненно розповідаючи про їх підсушуючу дію. А «підсушують» гіркоти «вологий жар» – винуватця проблем з травленням, шкірою і вагою.

Загалом, протизапальні, детоксирующие, стимулюючі і жиросжигающие властивості всього, що гірчить мовою, варто мати на увазі кожному, хто хоче поліпшити самопочуття і заодно схуднути.

Головне – по трохи. Гіркі продукти для схуднення вживаються потроху, але часто і регулярно.

Гірко їсти: продукти з гірким смаком

Перелік гірких продуктів для схуднення, на жаль, невеликий. Не плутайте їх з типово гострі – наприклад, цибулею, часником і імбиром. Відчуття жару гіркою їжі невластиво.

Продукти з гіркотою – це всі види листового салату, особливо крес, латук і рукола.

При будь-якій можливості їжте:

  • шпинат, щавель, ревінь,
  • цикорій-эндивию, пагони кульбаби,
  • бурякову гичку.

Побачили – купили/зірвали і з’їли. Сиротливо лежить на прилавку кольрабі теж беріть – в ній, як і в брюссельській капусті, багато горчащих глікозидів.

Боротися із зайвими кілограмами і млявим травленням допоможе такий делікатес, як артишоки.

Немає артишоків, їжте баклажани. З часником і гірчицею, ясна річ.

До речі, якщо у вашому меню щодня присутній хрін, гірчиця й редька, журитися нічого – ви вже на шляху до здоров’я і стрункості. Соком хрону, між іншим, можна протирати обличчя – чудово відбілює шкіру, усуває веснянки і пігментні плями. Чорна редька з медом, пам’ятаємо, перевірений часом рецепт від кашлю. А гірчиця – натуральне заспокійливе.

Смачні гіркоти – це чорний шоколад і грейпфрути.

І скрізь, куди можна, додаємо лавровий лист, куркуму, пажитник і майоран. І взагалі, якщо у руки попався продукт з гірчинкою, наприклад, огірочок з грядки, не поспішайте від нього відмовлятися, а смиренно з’їжте, думаючи про те, як глікозиди знищують жири, віруси, бактерії і грибки.

Гірко пити: напої з гірким смаком

Привчіть себе заварювати чай з деревієм, пижмою, гречавкой, полином, чабером або звіробоєм. Не кожен день, але іноді або профілактичним курсом. В аптеці можна купити кору осики – купити і заварити. Напій з осикової кори, між іншим, використовується для лікування цукрового діабету, а зовнішньо – проти фурункулів.

Про кава і зелений чай все зрозуміло – однозначно гірчать. Гірчинку кави можна посилити додаванням кориці або гвоздики. А ось молоко додавати не треба – вся користь гіркоти зведеться нанівець. У чай теж, що б про це не думали англійці.

Майте на увазі, гіркий присмак у роті без причини нічого здорового і корисного немає.

  • Симптом може вказувати на хворобу – холецистит, жовчнокам’яну, дискінезію жовчовивідних шляхів.
  • Як правило, це пов’язано з різким викидом жовчі в травний тракт і є приводом звернутися до лікаря, якщо, звичайно, напередодні ви не переїли жовчогінних продуктів – жирного, кедрових горішків або обліпихової олії.

А в якості експерименту спробуйте наступний «лайфхак». Як тільки відчуєте непереборну тягу до солодкого, з’їжте або випийте що-небудь горчащее. Ось побачите, тяга зникне.

Вже лише за це причини гіркі продукти для схуднення – не міф. У всьому іншому переконайтеся з часом, повільно, але невідворотно відчуваючи себе краще і здоровіше.

Також Вам буде цікаво:

Радимо поглянути:

1 thought on “Гіркі продукти «хрін, редька й шоколад для схуднення

  1. Стоит исключить и продукты, содержащие экстрактивные вещества, большое количество щавелевой, мочевой кислоты и эфирных масел.

Leave a Comment