Новорічні салати з рослинною олією Кращі низькокалорійні рецепти!

Зміст:

В урочисту Новорічну ніч так хочеться побалувати себе смачними і вишуканими стравами. Однак всенародний свято – ще не привід порушувати дієту.

Для тих, хто строго дотримує свою стрункість, ми підібрали кілька рецептів низькокалорійних Новорічних салатів з рослинним маслом.

Салат Новорічний з рослинним маслом «Пагода»

Цей салат – ковток свіжого весняного повітря в морозну зимову ніч. Прекрасно поєднується з важкими м’ясними стравами.

Харчова цінність – 38,42 кал на 100 р.

  • Білки – 0,93
  • Жири – 1,52
  • Вуглеводи — 5,51

Інгредієнти:

  • яблуко зелене (велике) – 1 шт.,
  • огірок свіжий – 2 шт.,
  • сік лимонний – за смаком,
  • часник – 1 зубчик,
  • олія соняшникова – 3 ч. л.,
  • цибулю зелений молодий – 4 шт.,
  • кріп – 25 г,
  • винний оцет – за смаком.

Спосіб приготування:

  • зрізати з зеленого яблука і огірків шкірку. Очищене яблуко і огірки натерти на крупній тертці. Часник і листя кропу (без стебел) дрібно нарубати. Цибулю нарізати.
  • Змішати підготовлені інгредієнти. Збризнути отриману суміш лимонним соком, залити оцет за смаком і заправити соняшниковою олією. Салат можна злегка посолити.

Салат Новорічний з рослинним маслом «Цезар» з палтусом

Коронний салат обов’язково повинен бути присутнім на святковому столі. Таким салатом, поряд з традиційним новорічним «Олів’є», може стати «Цезар» з палтусом. І зовсім необов’язково заправляти головний, королівський салат шкідливим майонезом або жирної сметаною.

Харчова цінність – 240.13 кал на 100 р.

  • Білки – 10,73
  • Жири – 19,32
  • Вуглеводи – 5,75

Інгредієнти (з розрахунком на 4 порції):

  • філе куряче – 200 г,
  • копчений палтус – 120 г,
  • сухарики житні – 60 г,
  • томат «Черрі» – 7 шт.,
  • салат «Романо» — 100 г,
  • яйце перепелине – 7 шт.,
  • соняшникову олію – 150 р,
  • лимонний сік – 10 г,
  • гірчиця їдальня – 1 ч. л.,
  • каперси – 4 шт.,
  • сир «Пармезан» — 30 р,
  • цукор – щіпка,
  • сіль – щіпка.

Спосіб приготування:

  • куряче філе для зручності розрізати на 3 однакові шматки, обсмажити з одного боку до золотистої скоринки, перевернути, перекласти на змащене соняшниковою олією і підігрітий в духовій шафі деко і залишити запікатися на 14 хвилин при температурі 180-190 градусів.
  • Перепелині яйця відварити, розрізати навпіл. Томати порізати на 4 частини. Сир «Пармезан» натерти. Копчений палтус порізати.
  • Остигле куряче філе порізати на шматочки середніх розмірів, змішати з салатом «Романо» і копченим палтусом, додати томати «Черрі», перепелині яйця, сухарі і нарізані кільцями каперси.
  • До отриманої суміші додати 1 ч. л. гірчиці, трохи цукру і дрібку солі. Збризнути все лимонним соком, посипати тертим сиром, заправити соняшниковою олією. Ретельно перемішати.

Салат з соняшниковою олією «Грецький».

Простий, смачний і вишуканий салат «Грецький» стане легкою, але живильним закускою до святкового провину.

Харчова цінність – 188,5 кал на 100 р.

  • Білки – 3,9
  • Жири – 17,83
  • Вуглеводи – 3,42

Інгредієнти для святкового салату «Грецький»:

  • цибулина невелика – 1 шт.,
  • томат – 2 шт.,
  • олія соняшникова – 6 ч. л.,
  • бринза овеча – 100 г,
  • перець червоний солодкий – 1 шт.,
  • сіль – щіпка.

Спосіб приготування

  • Цибулю, помідори і перець порізати великими шматками.
  • Бринзу розтерти до м’якої маси і додати до овочів.
  • Отриману суміш посолити і полити олією.
  • Все ретельно перемішати.

Новорічний салат з рослинним маслом «Манекен»

У цьому салаті ми зустрічаємо прості, повсякденні інгредієнти в несподіваному поєднанні.

Харчова цінність – 103,16 кал на 100 р.

  • Білки – 2,16
  • Жири – 6,23
  • Вуглеводи – 10,33

Інгредієнти:

  • картопля – 500 р,
  • капуста червонокачанна – 400 г,
  • курячі яйця – 3 шт.,
  • буряк середнього розміру – 1 шт.,
  • яблука кислі – 2 шт.,
  • олія соняшникова – 4 ст. л.,
  • перець пекучий – 1 ч. л.,
  • корінь хрону – 20 г,
  • петрушка, кріп – невеликий пучок
  • оцет яблучний – 2 ст. л.,
  • сіль – 1/3 ст. л.

Спосіб приготування:

  • картоплю відварити, нарізати кубиками, полити олією. Буряк відварити або спекти в духовці, нарізати дрібними кубиками, полити оцтом.
  • Яблука натерти на тертці.
  • Червонокачанну Капусту нашаткувати і посолити. Яйця курячі зварити, остудити і нарізати невеликими кубиками. Підготовлені інгредієнти змішати, заправити тертим хріном, посипати перцем.
  • Корінь хрону можна замінити консервованим хріном. Зверху салат посипати мелкорубленной зеленню.

Новорічний салат з соняшниковою олією «Андромеда»

Велика кількість зелених овочів в цьому салаті роблять його коморі вітамінів і мінеральних речовин, а форель і спаржа надають йому пікантний, святковий смак. Такий салат не перешкода новорічної дієті!

Харчова цінність – 82,8 кал на 100 р.

  • Білки – 5,64
  • Жири – 5,47
  • Вуглеводи – 2,87

Інгредієнти для салату:

  • редис – 300 г,
  • курячі яйця — 1 шт.,
  • огірки свіжі – 2 шт.,
  • цибулина середнього розміру – 1 шт.,
  • яблучний оцет – 2 ст. л.,
  • соняшникова олія – 4 ст. л.,
  • гірчиця їдальня – 1 ч. л.,
  • крес-салат — 1 пучок,
  • філе форелі – 0,4 кг,
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком,
  • білокачанна капуста – 0,25 кг,
  • спаржа біла (консерви) – 0,4 кг

Спосіб приготування:

  • капусту білокачанну дрібно нашаткувати, тонкими скибочками нарізати редис. Куряче яйце зварити, остудити і дрібно порубати з цибулею і огірками.
  • З консервованої спаржі злити рідину. Спаржу змішати з редькою і капустою, посипати сіллю і перцем, полити оцтом, ще раз ретельно перемішати.
  • Додати до мелкорубленому яйцю, цибулі та огірків крес-салат. Заправити суміш гірчицею.
  • Філе форелі промити, висушити, дрібно нарізати. Обсмажити шматочки риби на змащеній олією сковороді.
  • На блюдо викласти суміш капусти, спаржі і редиски. Зверху покласти шматочки форелі. Посипати все сумішшю яєць, цибулі, огірків і крес-салату.

Підраховуючи калорії ви завжди будете знати, чого можна чекати від святкового меню. Вдалих вам свят!

Leave a Comment