Дієтичні рецепти новорічних салатів

Зміст:

Наближається час новорічних свят і вже багато хто з нас замислюється над тим, які смачні страви приготувати, щоб здивувати гостей своєю майстерністю. На святковому столі особливе місце належить різноманітним салатів. Однак безліч салатів є висококалорійними і не підходять для тих, хто тривалий час стежить за своєю фігурою.

Ви, напевно, спостерігали з року в рік за тим, як поправляєтеся після завершення подібного роду свят і як потім важко знову увійти в свій вагу. Фахівці в області дієтології стверджують, що в цей час людина здатна набрати до десяти кілограмів. Тільки ось всього цього можна легко уникнути, якщо приготувати смачні дієтичні салати і вживати помірно, ні в якому разі не переїдаючи.

Тому ми пропонуємо вам рецепти новорічних дієтичних салатів, які дозволять вам залишатися у формі і не призведуть до проблем шлунково—кишкового тракту, викликані споживанням надто жирної їжі і переїданням.

Рецепти дієтичних новорічних салатів


Салат «Фантазія»

Інгредієнти:

  • Пророщені Зерна (будь-якого виду) – 200 грам;
  • Корінь селери – 100 грам;
  • Перець солодкий – 1 штука;
  • Салат – один пучок;
  • Лимон ¼ частину;
  • Томати – 1 штука;
  • Авокадо – 1 штука;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Соус соєвий – 100 грам.

Метод приготування

Цибуля ріпчаста порізати у формі півкілець, а червоний солодкий перець – у формі соломки. Корінь селери необхідно натерти за допомогою терки. Далі готуємо заправку для салату: в соус соєвий додати немноо соку лимона.

Всі складові салату старанно змішати і полити приготовленої заправкою. Все це помістити на листочки салату. Прикрасити зверху шматочками авокадо і кружками помідорів.

Калорійність в 100 грам — 67 кал.

Салат «Легкий»

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 штука;
  • Яблука – одна штука;
  • Корінь селери – 100 грам;
  • Сир (низької жирності) – 100 грам;
  • Сметана (нежирна) – 500 грам.

Метод приготування:

Зелене яблуко, сир, огірок і корінь селери натерти на терці. Інгредієнти старанно змішати і залити сметаною низької жирності.

Калорійність в 100 грам – 80 кал.

Салат «Тропічний»

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 штука;
  • Буряк великого розміру – 1 штука;
  • Шпинат у свіжому вигляді – 1 пучок;
  • Сіль;
  • Сік лимонний – дві ложки;
  • Селера;
  • Петрушка.

Метод приготування:

Авокадо (він повинен бути трохи м’яким) розрізати на дві частини, видалити кісточку, розрізати на чотири частини. З кожної четвертинки прибрати шкірку. Після цього авокадо порізати у формі маленьких кубиків, перемішати з відвареною і посіченою на кубики буряком. Шпинат і щавель, нарізати смужками і додати до авокаду та буряку. Потім підсолити за смаком, додати сік лимонний і зелень, дрібно порубану.

Якщо є бажання, можна буряк замінити помідорами, нарізані у вигляді кружечків. Можна також додати рубане яйце.

Калорійність в 100 грам – 105 кал.


Салат гострий з мови і капусти

Інгредієнти:

  • Язик відварний – 70 грам;
  • Яйце куряче – одна штука;
  • Салат листовий – 50 грам;
  • Масло рослинне – 4 чайні ложки;
  • Соус соєвий – 2 чайні ложки;
  • Часник – один зубчик;
  • Оцет яблучний (3%) – 1 чайна ложка;
  • перець червоний в молотом вигляді за смаком.

Метод приготування

Мову необхідно нарізати у формі соломки, а салат порвати на дрібні шматочки.

Білок яйця натерти на середній терці.

Потім розтерти жовток за допомогою вилки, додати часник, пройдений через прес, після чого залити оцет і соєвий соус. Потім по одній чайній ложці заливати масло рослинне (старанно розмішувати після кожного додавання олії). За бажанням можна масла і менше додати, пробуйте на смак.

Після цього перемішати мову, капусту, білок і залити соусом.

Калорійність в 100 грам – 185 кал.

Салат з морської капусти

Інгредієнти:

  • Капуста морська подрібнена – два склянки;
  • капуста білокачанна – чверть качана;
  • Перець солодкий – одна штука;
  • Огірок в свіжому вигляді — одна штука;
  • Цибулю зелений, нарізаний дрібно – дві столові ложки;
  • Масло рослинне – дві—три столові ложки;
  • Цукор і сіль згідно зі смаком.

Метод приготування:

Морську Капусту нарізати у вигляді локшини. Нашаткувати Капусту білокачанну у формі соломки, перетерти з сіллю до появи соку і трохи віджати. Перець солодкий і огірок нарізати у формі соломки. Всі інгредієнти змішати, підсолити, поцукрянити, скропити рослинним маслом і змішати. При подачі посипати салат дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Калорійність в 100 грам – 65 кал.

Салат з рижиков

Інгредієнти:

  • Гриби – 300 грам;
  • Огірки в свіжому вигляді – 2 штуки;
  • Зелена цибуля – 20 грам;
  • Зелень кропу, петрушки – 10 грам;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Оцет 3 % — 20 мл;
  • Чорний перець в молотом вигляді згідно смаку.

Метод приготування:

Промити рижики, помістити в каструлю з звичайною водою, закип’ятити і проварювати протягом десяти хвилин. Після цього гриби відкинути на друшляк, охолодити і порізати у вигляді маленьких шматочків. Очистити огірки від шкірки і порізати у формі соломки. Цибуля зелена, зелень петрушки і кропу промити, просушити і подрібнити. Всі продукти помістити в салатницю, посипати перцем, залити рослинним маслом, оцтом за смаком. Тепер все остаточно змішати і можна подавати на стіл.

Калорійність в 100 грам – 130 кал.

Салат з хурмою (страва єгипетської кухні)

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 штуки;
  • Хурма – 3 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Відварений нут – 150 грам;
  • Лимон – ½ частину;
  • сіль, перець згідно смаку;
  • олія оливкова холодного віджиму.

Метод приготування:

Хурму і помідори поріжте у формі кубиків, а цибуля – у вигляді тонких півкілець. Перемішайте помідори, хурму і ріпчасту цибулю, додайте нут. Підсоліть і посипте перцем салат по вашому смаку, залийте незначною кількістю оливковою олією і збризніть свіжовичавленим соком лимона. Подавайте на стіл, прикрасивши зеленню в свіжому вигляді.

Калорійність в 100 грам – 155 кал.

Салат з мідій

Інгредієнти:

  • мідії – 1 банка;
  • помідори у свіжому вигляді — 2 штуки;
  • яблуко – 1 штука;
  • Сметана низької жирності – 2 столові ложки.
  • Олія оливкова – одна чайна ложка;
  • Гірчиця – одна чайна ложка;
  • сіль і перець згідно смаку;
  • сік плоду лимона.

Метод приготування:

Яблуко нарізаємо у формі невеликих кубиків, перемішуємо з мідіями в мисці великого розміру;

Додаємо порізані помідори;

Посипаємо сіллю і перцем за смаком;

Після цього в окремій посудині перемішуємо гірчицю зі сметаною низької жирності і оливковою олією;

Поливаємо салат соусом, старанно перемішуємо і трішки скроплюємо соком лимона.

Калорійність в 100 грам – 165 кал.

Салат «Святковий» на Новий рік

Інгредієнти:

  • Яблуко великого розміру – 1 штука;
  • Мандарини – 4 штуки;
  • Банани – 2 штуки;
  • Хурма великого розміру – 1 штука;
  • Ківі – 1-2 штуки;
  • Виноград – одна маленька гроно;
  • Лимон – ½ частину;
  • Мед – 4 столові ложки;
  • Гранат – 1 штука.

Метод приготування:

Оскільки ми саме медом будемо даний заправляти салат, а в зимовий час якісний мед зазвичай засахарен, тому його необхідно завчасно трішки розтопити. Краще всього це зробити, помістивши посудину з необхідною кількістю меду в миску з нагрітою водою. Після порізки фруктів він вже буде розтопленим. Мед нагрівати не слід при температурі вище 40ºС, оскільки він втрачає всі свої корисні якості.

Помити всі фрукти. Нарізати, красиво укласти. Зверху можна полити медовим сиропом.

Калорійність в 100 грам – 60 кал.

Дієтичний Салат з морського окуня з помідорами

Інгредієнти:

  • філе морського окуня – 250 грам;
  • томати – 200 грам;
  • картопля – 150 грам;
  • зелена цибуля – 100 грам;
  • листовий салат – 150 грам;
  • яйце курячі – 2 штуки;
  • рослинне масло – 130 мл;
  • сіль і перець згідно зі смаком.

Метод приготування:

Філе окуня морського попередньо проварити у підсоленій воді 10 протягом десятихвилинного терміну. Після цього охолодити і порізати у формі маленьких шматочків. Яйця відварити до крутого стану, очистити і подрібнити виделкою.

Картопля зварити в мундирі, після чого остудити, очистити від шкірки і порізати у формі кубиків. Цибуля зелена і салат листовий промити і порізати. Помідори облити закип’ятила водою, зняти шкірку і порізати м’якоть у вигляді маленьких шматочків. Помістити в салатник готові продукти, підсолити, посипати перцем, полити рослинним маслом, змішати і на стіл подати.

Калорійність 100 грам — 160 кал.

Користь від вживання дієтичних салатів

Дієтичні салати для Нового року здатні прикрасити будь-який святковий стіл, а якщо вживати їх щодня, то шлунково—кишковий тракт буде в нормі і в крові буде велика кількість корисних компонентів і вітамінів, які особливо необхідні й цінні в сучасному житті, що вимагає значної енергії і життєвих сил.

Дієтичні салати і їх особливості окрім того що приводять у норму обмінні процеси і фігуру, ще й підтримують красу. Салати, приготовані з квасолі і капусти, корисні для будови молочної залози, а салати з додаванням коріння і зелені сприятливо впливають на шкіру. Салати з овочів з додаванням м’яса є профілактичним заходом депресії. Також готуйте гарніри з кашами корисні, наприклад з рисом салат Середземномор’ї допомагає очистити організм.

Серед широкого вибору дієтичних салатів дозволено без будь—яких проблем вибрати саме ті, які сприяють оздоровленню організму і будуть мати приємні смакові якості. Так що на свята не доведеться змушувати себе їсти несмачні салати і жертвувати перевагами в їжі.

Особливості дієтичних салатів

Необхідно неодмінно відзначити, що в салати дієтичне не додають майонез або ж сіль. Якщо сіль додають, то в мінімальних кількостях, однак при бажанні замість неї можна додавати різні прянощі, які зменшують апетит. Наприклад, цедра лимона або апельсина, кориця, імбир, коріандр і багато інші, які надають салатів аромат і пікантність.

Замість майонезу в салати дієтичне рекомендовано додавати сметану, проте перевагу слід віддавати маложирной, від оцту також доцільно буде відмовитися і замістити його соком плоду лимона або кислого яблука. Таким чином, корисність стане явною.

Рекомендуємо вам поповнити свій святковий стіл салатами, рецепти яких наведені в даній статті. Ви залишитеся задоволені смаковими якостями, до того ж зберегти власну вагу в нормі. Успіхів вам у приготуванні!

Також Вам буде цікаво:

Радимо поглянути:

Leave a Comment