Мамина улюблена квітка. Дитячий страх – тепер десерт. Дієтична інтерпретація

Зміст:

Другоюза недоторканносттю в кожному будинку, після маминої улюбленої вази була мамина улюблена квітка. І не приведи господи під якимось приводом доторкнутися до святості, адже вона неодмінно підступно вислизне з рук і все, прощай телевізор, прогулянки з друзями і взагалі всі розваги на найближчу перспективу. Мама адже істота хоч і добра, але неймовірно небезпечна…

Психологи стверджують, що дитячі страхи людина проносить практично через все життя, і якщо у випадку з пикировавшоюм на підлогу маминою улюбленою квіткою, очікування покарання було куди жахливіше власне самого покарання.

Пора розпрощатися з гнітючими дитячими негативними спогадами і … з’їсти цю злощасну мамину улюблену квітку. Так-так, прямо з підлоги.

Десерт Мамина улюблена квітка. Новий підхід до старої публіки

Взагалі, немає нічого дивного, що набирає дику популярність десерт «Мамина улюблена квітка» подається в ресторані Сергія Шнурова.

Концептуально новий заклад з не менш концептуальною назвою «СОСОСО» пропонує своїм відвідувачам не особливо випендрюватися і їсти їжу, яка є в даний час року в даному місці. Тобто фермерське напрямок ресторанного бізнесу, з одночасною підтримкою культури російської кухні.

Такий підхід дуже неожиданен для російської аудиторії, оскільки частіше наші співвітчизники ходять в ресторани з іноземною кухнею і їдять страви з привізних продуктів.

Так ось в меню настільки цікавого закладу і є десерт Мамина улюблена квітка.

  • До речі, він подається на тарілці, нагадує шматочок паркету.
  • Відвідувачі зізнаються, що страва виглядає настільки реалістично, що вони навіть не наважуються його пробувати. А між тим, у рецептурі немає нічого складно.

мамина улюблена квітка

Десерт Мамина улюблена квітка. Рецепт приготування

Складові десерту не можна назвати дієтичними, а й сверхкалорийним такий тортик теж не буде, в ньому немає цукру, а шоколад і какао можна вибрати на свій розсуд.

Якщо шоколад буде з вмістом какао-бобів від 50% і вище, а какао – натуральним і без добавок, то з’їдена в першій половині вкусняшка не завдасть особливої шкоди фігурі.

Список продуктів:

  • Чорний гіркий шоколад – 50 грам.
  • 1 чайна ложка какао.
  • 2 столові ложки морозива (можна замінити мусом або збитими вершками).
  • Крихта від шоколадного бісквітного торта.

Крихту можна зрізати з уже готового торта, або приготувати самостійно.

Для нього знадобиться:

  • 100 грам борошна.
  • 30 грам какао.
  • 50 грам вершкового масла.
  • 3 яєчних жовтка.
  • 200 грам цукру.
  • 1,5 чайні ложки ванільного цукру.
  • Сіль.

мамина улюблена квітка

Приготування:

  • Жовтки збиваємо з цукром і злегка підігріваємо, щоб цукор повністю розчинився, вмішуємо сіль, ванільний цукор, борошно з какао і розтоплене вершкове масло, все перемішуємо і випікаємо близько півгодини в духовці, прогрітій до 180 градусів.
  • Коржі готові, вони легко кришаться, власне крихта і необхідна для нашого десерту. Її кількість не обмежена і залежить від вашої художньої задумки.

Отже, приступаємо до власне десерту.

  • Шоколад розтоплюють, наприклад, в мікрохвильовці. Знадобиться стаканчик, який ретельно промазують зсередини шоколадом, включаючи стінки. Промазати потрібно досить товстим шаром, щоб стаканчик вийшов щільним.
  • Прибираємо в холодильник для повного застигання. В ідеалі, стаканчик повинен бути пластиковим або з фольги, щоб його можна було розрізати для більш акуратного вилучення шоколадної форми.
  • Застиглий стаканчик акуратно обвалюють в какао. Квітковий горщик готовий. У нього викладають морозиво або іншу начинку. Зверху присипають крихтою від бісквіта – це земля. Для повноти картини, горщик з бісквітом ставлять на тарілку або піднос і штовхають, щоб він упав, максимально природно розсипавши бісквіт.

Можна імітувати і розбитий горщик, відламавши від нижньої частини шматочки шоколаду. Прикрашають це пишність листочком м’яти і будь-якою квіткою.

Дієтичний варіант десерту Мамина улюблена квітка

Якщо замінити самі калорійні складові на більш легкі, то можна домогтися більш дієтичного десерту, але не менш ефектного.

Отже:

  • замість морозива всередину горщика можна покласти збите яблучне пюре, воно теж приймає форму мусу.
  • Шоколад необхідно використовувати з максимальним вмістом какао.
  • Вершкове масло в бісквіті замінити на рослинне.
  • Цукор – на сахзам.

Також Вам буде цікаво:

Радимо поглянути:

Leave a Comment