Велика дієта. Раціон на 1500 калорій. Поступове схуднення за місяць.

Зміст:

Для багатьох сучасних жінок, які народили та годують груддю, головною є проблема надмірної ваги. Тому цю статтю ми присвятимо обговорення однієї з найпопулярніших дієт серед жінок, а саме «великий дієті» та її впливу на організм особливо під час годування грудьми. При виборі дієти годуючих жінок хвилюють такі питання: вибір дієти; не завдати шкоди своєму здоров’ю та здоров’ю дитини; як зберегти лактацію і уникнути депресії. Деякі просто шукають методи, як схуднути без дієти.

Велика дієта — це система харчування, яка включає великий список дозволених продуктів, з яких нескладно вибрати і самостійно скласти меню на день.

Ця дієта среднекалорийная (1500 кКал), збалансована, не завдає шкоди організму (не викликає стресу) для людей не володіють силою волі.
При такій дієті організм споживає: білків 60 г, вуглеводів 215 г, жирів 45 р.

Дієта складається на місяць. Продукти харчування, скільки можна їсти:

Хлібобулочні вироби – денне споживання складає:

  • шість шматочків білого хліба;
  • або три булочки по 40 г;
  • або три скибочки чорного хліба; або три рогалики по 50 г;
  • або здоби -100 г;
  • чи дев’ять штучок печива (90 г);
  • або шість сухариків (90 г)

Цукор — денне споживання складає:

  • три чайні ложки (15 г).
  • Можна вживати замінники цукру :
  • меду—15 р. або три неповні чайні ложки;
  • варення або джем -20 р. або чотири чайні ложки

Крупи, а також рис — денне споживання складає:

  • сухий крупи дві столові ложки або 40 г;
  • вівсяних пластівців – чотири столові ложки;
  • приготовленої каші– дві столові ложки або 120 р.

Замість круп можна вживати:

  • макаронних виробів – дві столові ложки або 120 г;
  • сухий квасолі або гороху – дві столові ложки або 40 г;
  • картопля -120 г;
  • хлібобулочних виробів -50 г;
  • борошно – 40 г або чотири столові ложки.

Вареної або сирої картопля — 150 р. або дві середні картоплини; або дві столові ложки пюре.

Овочі – денне споживання становить 200 гих вживають окремо або змішуючи на вибір:

  • половина кабачка,
  • цвітна капуста – одна головка, кольрабі,
  • два свіжих огірка,
  • три солодких перцю,
  • помідори – 2 шт., редис – 300 г,
  • цибуля-порей – 1 шт.
  • брюссельської капусти – 300г.
  • дві буряків;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.,
  • 150 р. зеленого горошку;
  • відварної капусти дві столові ложки,
  • сирої моркви – 4 шт.,
  • вареної моркви – чотири столові ложки,
  • корінь селери – 1шт.,
  • 200 г стручкової квасолі;
  • корінь петрушки – 4 шт.,
  • 2 великих цикорію;
  • свіжих грибів -200 г; ревінь;
  • листя зеленого салату – 200г;
  • щавлю – 150г;
  • шпинат.

Ягоди і фрукти— денне споживання становить 250 р. їх вживають окремо або змішуючи на вибір:

  • аґрусу, 300 р. і стільки ж м’якоті кавуна;
  • 250 г банана;
  • 2 персика;
  • 2 лимона;
  • чорниці 400 г;
  • вишні або черешні 400 г;
  • 2 яблука; 2 груші;
  • ожини – 100г,
  • малини 100г;
  • 250 р. м’якоті дині;
  • 6 абрикос;
  • смородини 300 г;
  • 1 апельсин;
  • суниці – 250 г;
  • полуниці-250 г;
  • 5 слив;
  • виноград -150 р,
  • журавлини -400 р.

Кисломолочні продукти – денна норма становить: 500 р.

  • або дві склянки молока;
  • або дві склянки біойогурту;
  • або дві склянки кефіру;
  • або вершкового масла 10 р. і дві склянки сколотин;
  • або плавленого сиру 60 г;
  • або твердого сиру 60 г;
  • або 100 р. сиру.

Якщо Ви просто любитель кисломолочки, то Вам краще сісти на білу дієту і їсти улюблені продукти з користю для фігури.

М’ясо — денна норма становить:

  • яловичини – 100 г;
  • або телятини – 100 р.
  • або нежирної свинини – 120 г;
  • чи курятини – 100 г; або індички – 100г.
  • або нежирної шинки – 80 г;
  • або м’ясного рулету – 80 р.
  • або сосисок – 80 г,
  • сардельок – 80г.
  • або печінки – 100 г;
  • або нирок – 100 г,
  • або серця – 100 г,
  • мови – 100 р.

М’ясо (50 г) можна замінити яйцями – 2 шт. або два рази в день по одному.

Риба — денна норма становить:

  • 120 р. коропа,
  • або 120 р. ляща,
  • або 120 р. камбали,
  • або 120 р. плотви,
  • або 120 р. судака,
  • або 120 р. щуки,
  • або 120 р. філе тріски,
  • або 120 р. філе морського окуня,
  • 120 р. оселедця.

До даної групи продуктів необхідно додавати жир (10г) з-за малого його вмісту.

Таким чином, дана дієта передбачає велику різноманітність продуктів, з яких ви можете вибрати, на ваш смак.

З перерахованими продуктами ви можете фантазувати, придумувати нові рецепти. При такій дієті організм жінки отримує достатньо вітамінів і мікроелементів, що є незамінним фактором активного функціонування організму жінки, який бореться із зайвою вагою.

Велика дієта передбачає зниження ваги за місяць на 5 – 8 кг. Ця дієта відноситься до среднекалорийным (денна норма 1500 кКал). При такій дієті складно домогтися результатів відразу, зниження ваги проходить поступово, що важливо для жіночого організму – не приводить до стресів. Однак з-за низькокалорійності цю дієту не рекомендують жінкам під час годування грудьми, так як вона розрахована на 1 місяць.

Дієтологи радять застосовувати таку дієту дрібно (10 днів на місяць), з поступовим збільшенням споживаних калорій (до 2200 кКал у день), вуглеводів, білків, жирів. З задоволенням можна їсти виноград на дієті, тільки як окремий прийом їжі.

Плюси і Мінуси великий дієти.

Полюси:

  • дієта ефективна, так як сприяє зміні звичного вживання їжі. При зміні харчової поведінки, по закінченню такої дієти, увійшовши в звичний ритм життя, вуглеводні запаси не повертаються;
  • збалансована дієта — включає в себе достатню кількість мікроелементів і вітамінів, що не завдає шкоди організму;
  • поступове зниження ваги, що не призводить до стресу організм;
  • розщеплює жир, а не м’язову тканину;
  • обмеження споживання вуглеводів – цукру і продуктів, що його замінюють (цукерки, шоколад, варення, джем), а також обмеження продуктів, у складі яких велика кількість вуглеводів (кетчуп, соус, йогурт);
  • чимало важливим для даної дієти є те, що під час загострення хвороб пов’язаних з системою травлення (гастрит, виразка) її можна використовувати не перериваючи, підібравши інший набір продуктів, що сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт.

Мінуси:

  • ті, хто очікують швидкого результату, будуть розчаровані, так як вага при такій дієті знижується дуже повільно;
  • не зазначено кількість денного споживання рідини. Необхідно додати, що денне вживання рідини повинно бути не менше півтора літра (по одній склянці очищеної води перед кожним вживанням їжі і в перервах), влітку рекомендують збільшити цю кількість до 2 літрів. Це дуже важливо для годуючих матерів, оскільки кількість молока залежить від кількості споживаної рідини. Можна вживати такі напої: відвар шипшини, зелений чай, настій кропу м’яти;
  • не зазначено кількість прийомів їжі, що немало важливо при дієтах, так як чим частіше прийоми їжі (4 – 5 разів у день), тим рідше організм відчуває почуття голоду і спалює більше калорій. Рідкісні прийоми їжі приблизно 1 – 2 рази в день сприяють швидкому засвоєнню, відкладання жиру і калорії спалюються повільніше.

Меню великий дієти різноманітно, але й має свої недоліки: неправильний підбір продуктів денного раціону, який обирає жінка.

До них відносяться крохмалевмісні (картопля, банани) або продукти, що містять високий рівень холестерину (вершкове масло, сардельки).

Денний раціон №1 може виглядати приблизно так:

  • три булочки, вершкового масла – 10 р,
  • 120 р. відварених макаронів, два яйця,
  • дві столові ложки картопляного пюре,
  • два помідора,
  • 80 р. сардельок,
  • три чашки чаю з чайною плюс по 1 ч. л. цукру на кожну,
  • два банана.

Такий набір продуктів з-за малого вмісту клітковини може призвести до атеросклерозу (утворює бляшки на стінках судин, що призводить до порушення кровообігу). Клітковина обмежує всмоктування жирів і токсинів, знижує калорійність їжі і покращує процес травлення.

В іншому випадку набір продуктів не повинен бути занадто «правильним», так наприклад, Денний раціон №2

  • хліб грубого помелу – 60 г,
  • чотири столові ложки вівсянки.
  • І один стакан (200 мл) йогурту,
  • дві запечені середні картоплини,
  • салат буряків (дві штуки).
  • Два яблука,
  • відварна курка – 100 г,
  • одне яйце,
  • одна чайна ложка меду,
  • три чайні ложки джему.

Такі ж поради дають і у відомої нью-йоркської дієті.

Виходячи з вище сказаного, в будь-якій дієті повинно поєднуватися рівну кількість продуктів, які містять і вуглеводи, крохмаль, клітковину, що допоможе кращому засвоєнню корисних речовин в організмі.

Зразкове денне меню №3 великий дієти виглядає наступним чином:

сніданок – одне яйце, 200 г шинки; салат 150 г, чорна кава без цукру;
обід – 250 г овочевого супу без картоплі зі сметаною, 220 р. відбивною з свинини в клярі, 150 г помідорів і солодкого перцю, чашка чаю без цукру; полуденок -100 р. сиру;
вечеря – сухий хлібець з сиром -40 г; овочевого салату з оливковою олією -160 г; 150 р. курчати тютюну; чай без цукру; друга вечеря – 200 г кефіру без цукру.
Найголовніше раціонально побудувати дієту, тоді набори продуктів денного раціону буде різноманітним і не буде вам набридати.

Для досягнення кращого результату потрібно не забувати і про фізичні навантаження, як спортзалі, так і вдома, що допоможе вам досягти гармонії. Результат мінус 5 кг в місяць можна отримати з допомогою регулярних тренувань.

Leave a Comment