Дієта «Зелений горошок» : їмо смачні страви і худнемо на 3 кг за тиждень.

Зміст:

Пропонована дієта на зеленому горошку непоганий засіб для відновлення фігури, і до того ж, можна отримати корисні вітаміни та мікроелементи. У зеленому горошку в свіжому вигляді міститься найбільш цінний склад корисних речовин. Не варто відмовлятися від вживання від горошку в закатанном вигляді або тушенном, незважаючи на втрату у процесі приготування втрата корисних мінеральних речовин складе близько 90 %. Але для дієти краще використовувати або свіжий горошок, або заморожений.

  • Тип дієти — низькокалорійна
  • Втрата ваги — 3-4 кг
  • Тривалість — 7 днів

Зелений горошок, як і все сімейство бобових, до яких він відноситься, дуже багатий на білок, який корисний, також придатний для профілактики ожиріння. Пам’ятаючи, що у горошку невисока калорійність, його можна вживати без обмеження, до того ж відбувається швидке насичення від вживання в їжу бобових, це можна використовувати для досягнення схуднення. Харчування з включення горошком схоже на рослинну дієту, якщо звичайно, не включати м’ясо в раціон.

Користь зеленого горошку

До того ж в горошку закладено біологічно, сприяти поліпшенню обміну речовин на клітинному рівні. Не дає накопичуватися холестерину в крові, тому не страждають зір і розумові здібності. Великий вміст цинку, вітаміну В1, магнію допомагає підтримувати нервову систему і навіть зміцнювати її. Клітковина зеленого горошку благотворно впливає на склад крові, очищаючи її від холестерину, і не дає токсинів накопичуватися в організмі, а вбирає їх і вчасно виводить, завдяки цьому налагоджується своєчасний стілець і не виникає проблем в роботі шлунково-кишкового тракту.

Нуклеїнова кислота, в зеленому горошку знаходиться в тій кількості, що б покращувати відновлення ороговілих клітин шкіри і тканин, від чого залежить процес омолодження. Також завдяки гармонійному поєднанню нуклеотидів і магнію, вони повністю засвоюються.

До того ж міститися в зеленому горошку вітамін В2, дає клітинам енергію, РР – стабілізує роботу всієї серцево-судинної системи, залізо і вітамін А.

Меню дієти з зеленим горошком.

У меню такої дієти входить блюдо, приготоване з зеленого горошку на кожен обід.
Для сніданку підходить:

  • 30 р. мюслі з 100 мл соку і 1 мелкорубленое яблуко;
  • 1 хлібець з висівками з 30 р. сиру і зеленню;
  • 1 шматочок житнього хліба з 10 г вершкового масла або маргарину і 2 ч. л. повидла

На полуденок (двічі на день)

  • 1 груша, маленька гронка винограду;
  • 150 р. йогурту або 200 г. сметани, знежирені
  • 1 склянку кефіру або апельсинового соку.

На вечерю:

  • можна приготувати ще одне з нижчеперелічених нами основних страв або з’їсти другу порцію, приготованого для обіду чогось з горошком.
  • 1 шматочок хліба з висівками з шматочком бринзи і невеликою кількістю редиски;
  • 1 шматочок житнього хліба з салатом з 1 тертого яблука і кілька виноградин, заправленим соком лимона, сіллю, щіпкою цукру і 1 ч. л. оливкової олії.

Напої: очищена сира вода або несолодкий чай в необмеженій кількості.
Раціон дуже схожий на раціон суворої німецької дієти, на якій худнули актриси.

Рецепти страв з горошком на тиждень для дієти.

Всі ці страви можна використовувати і в персональній дієті, так як вони низькокалорійні.

1-й день. Гороховий суп з картоплею.

На 2 порції: 300 р. картоплі, 100 г болгарського червоного солодкого перцю, 100 г цибулі-порею, 1 ч. л. олії, 500 мл бульйону, 2 сосиски, 150 г. свіжого зеленого горошку, сіль, мелений чорний перець, 1 ч. л. листя майорану.

  • Помиту картоплю, почистити і нарізати кубиками 1×1 див. Болгарський перець очистити всередині і нарізати у такий же спосіб. Світлу частину цибулі-порею, дрібно нарізати для обсмажування.
  • Підготовлені, цибулю, перець і картопля, обсмажуємо на сковороді, на рослинній олії. Висипаємо в каструлю з готовим бульонном, і варимо 20 хвилин на слабкому вогні, каструлю накрити кришкою.
  • Сосиски нарізати кружальцями і закладаємо в бульйон одночасно зі свіжим горошком.
  • Всі доводимо до кипіння.

Солимо за смаком, додаємо спеції, мелений чорний перець і майоран, через 5 хвилин суп готовий.

2-й день. Омлет із зеленим горошком.

На 3 порції: 200 г зеленого горошку, 3 яйця, чорний перець і сіль за смаком, 50 г рослинної олії.
3 шматочка нарізаної шинки

  • Молодий горошок трохи приварити. З яєць з додаванням води по 1 столовій ложці на 1 яйце, сіллю і перцем приготувати суміш для омлету.
  • На порційній сковороді приготувати 3 омлету на рослинному маслі.
  • Омлети викласти на сковорідку і пересипати кожен порцією горошку, накрити кришкою і прогріти ще пару хвилин.
  • Після чого викласти на тарілки овочевий омлет і по шматочку шинки.

3 –день. Суп – пюре гороховий

На 3 порції: беремо 1 великий цибулю-порей, 15 г вершкового масла, 500 г зеленого горошку, бульйону 750 мл Сметани 3 ст. л. Спеції: перець чорний мелений, сіль, пучок базиліка, зеленої.

  • Білу частину цибулі очистити від верхнього шару, і порізати кільцями.
  • Цибулю обсмажуємо на вершковому маслі в каструлі з товстим дном.
  • Заливаємо бульйоном і додаємо половину зеленого горошку, варимо хвилин 10.
  • За допомогою блендера збиваємо суп у пюре, додаємо сметану і додаємо залишився зелений горошок.
  • Суп, солимо, перчимо, довариваем і можна розливати по тарілках.
  • Зверху посипаємо дрібно изрубленным базиліком.

4-й день. Салат з горошку з вареною кукурудзою.

На 3 порції: 1 велике яблуко, 30 р. соку лимона, 1 пучок зеленого пір’яного цибулі, 1 склянка зеленого горошку, 1 склянка варених зерен кукурудзи, 1 упаковка знежиреного йогурту, 30 р. каррі, мелений перець і сіль за смаком, 80 р. бекону.

  • З яблук зняти шкірку, порізати на частини, для видалення серцевини, і подрібнити ножем.
  • Щоб яблуко не окислювалося, його скроплюємо соком лимона.
  • Цибуля зелена дрібно подрібнюємо і змішуємо з зеленим горошком, порізаним яблуком і вареною кукурудзою.
  • Приправу каррі, сіль і перець додаємо в йогурт, дрібно нарізаємо бекон і все додаємо до салату, перемішуємо, що б соус просочив овочі.

5-й день. Картопля з соусом з горошку.

На 3 порції нам знадобиться, 500 г картоплі, 2 шт. цибулини, 300 гр. зеленого горошку, 1 ст. л. вершкового масла, неповний склянку бульйону, 3 ст. л. сметани, листя кервелю пучок, сіль за смаком.

  • Картоплю відварюємо в шкірці, в кінці присаливаем.
  • Цибулю дрібно подрібнюємо і прижариваем у вершковому маслі, потім додаємо зелений горошок, заливаємо склянкою бульйону і після закипання варимо хвилин 15.
  • Після додавання подрібненого кервелю з допомогою блендера приготувати пюре-соус.
  • Очищений від шкірки картоплю подрібнити і полити соусом з додаванням свіжого горошку і зверху полити по ложці сметани.

6-й день. Шніцель з овочами.

На 3 порції: Дві цибулини, 1 ст. ложка вершкового масла, півкілограма свіжого горошку, 1 склянка бульйону, 50 г молока, 1 ст. ложки борошна. Хрону маринованого 2 десертні ложки, пару гілочок петрушки подрібнених. 3 шніцеля з телятини, олії для обсмажування, чорний перець і сіль за смаком.

  • 2 цибулини подрібнити і прижарить на вершковому маслі.
  • Всипати зелений горошок, налити бульйон і тушкувати 15 хвилин.
  • Тим часом, борошно додаємо молоко, збиваємо і додаємо хрін, всі вливаємо до горошку, доводимо до кипіння, присаливаем і перчимо.
  • В кінці посипаємо петрушкою, даємо закипіти і вимикаємо.
  • Шніцелі готуємо як завжди, солимо, перчимо, обвалюємо в сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі.

7-й день. Різотто з горошком.

На 3 порції: 300 г. ріпчастої цибулі, 150 р. червоного болгарського перцю, 120 р. рису, 1 ст. л. рослинного масла. Півтора склянки бульйону, 1 склянка зеленого горошку, 30 г твердого сиру. Вершкового масла 1 ст. л. Сіль і мелений чорний перець за смаком, пучок зеленої цибулі.

  • Ріпчасту цибулю нарізаємо для обсмажування.
  • Болгарський перець нарізати невеликими кубиками.
  • В рослинному маслі прижарить цибулю, додати солодкий перець, а потім рис, через пару хвилин додати бульйон і варити під кришкою 20 хвилин
  • Після в бульйон додати горошок і сир, натертий на тертці, наприкінці готування солимо і перчимо.
  • Паралельно готуємо яєчню з 3 яєць, вершковому маслі, солимо і перчимо.
  • На порцію викладаємо різотто з смаженим яйцем і зверху присипаємо зеленню пір’яного лука.

Також з горошком можна робити вінегрет для схуднення, відварні овочі допоможуть знизити вагу. Таку дієту можна дозволяти собі по одному тижню, хоч кожен місяць. Тому що завдяки зеленому горошку раціон збалансований по головним поживним речовинам і добре засвоюється.

Також Вам буде цікаво:

Радимо поглянути:

Leave a Comment