Дієта з кабачкової та баклажанної ікри. Смачний літній раціон!

рецепт баклажанної ікри

Зміст:

Якщо перед нами стоїть мета позбутися від зайвих кілограм, то це часто пов’язано з великими обмеженнями. Як отримувати задоволення від життя без улюблених кулінарних шедеврів? Наступна інформація підкаже вам, як можна «смачно» втрачати вагу.

Дієта з кабачкової та баклажанної ікрою може здатися абсурдною, адже класичний рецепт наділяє це блюдо не менше, ніж 120 ккал в 100 гр продукту. Але якщо піти на маленькі хитрості, то можна значно знизити калорійність цих смачних страв.

Рецепт пісної баклажанної ікри для дієти.

Баклажан криє в собі величезну кількість корисних речовин. Також баклажан містить багато міді, яка бере участь у кровотворенні. Саме тому схуднення за допомогою баклажанної ікри не тільки дієвим, але і корисне.

Для приготування дієтичної баклажанної ікри нам знадобиться:

  • баклажани 3 шт
  • болгарський перець 3 шт
  • помідор 1 шт
  • часник 2 зубчики
  • цибулю білий або червоний 0,5 шт
  • масло рослинне (у оливкової менша калорійність) 6 ст. л
  • сіль
  • перець чорний мелений.

Приготування:

  • Необхідно розігріти духовку на 180 градусів.
  • Баклажани та перці потрібно змастити маслом (зовсім трохи).
  • Потім овочі потрібно проколоти в декількох місцях і залишити запікатися в духовці 20-25 хвилин.
  • Помідори потрібно обдати окропом, а потім облити холодною водою. Завдяки цій процедурі шкіра буде легко відділятися. Помідори і масло кладемо в блендер.
  • Очищені від шкірки баклажани і перці теж кладемо в блендер і збиваємо. Можна використовувати м’ясорубку, але тоді всю масу потрібно буде пропустити через неї кілька разів.
  • Дрібно нарізану цибулю і пригнічений часник додаємо до всієї масі.
  • Блюдо солимо, перчимо і ставимо в холодильник. Через 2 години дієтична баклажанна ікра готова до вживання.

Калорійність такого блюда складає всього 50 ккал.

Рецепт пісної кабачкової ікри для дієти.

Кабачки містять мінеральні солі, необхідні для правильного обміну речовин. Це незамінний продукт для тих, хто прагнути дотримуватися правильного харчування. Також кабачок багатий на калій, фосфор, кальцій, магній, трохи менше в ньому натрію, сірки, заліза, молібдену і цинку.

Кабачок виступає джерелом вітаміну С, В1, В2, каротин і нікотинової кислоти.

Щоб приготувати дієтичну кабачкову ікру підготуйте наступні інгредієнти:

  • кабачки 1 кг
  • велика морква 1 шт
  • велика цибулина 1 шт
  • сік томатів 500 мл
  • сіль
  • перець чорний мелений

Приготування:

  • Кабачки позбавляємо від шкірки і подрібнюємо на тертці.
  • Для гасіння найкраще підійде казан, але можна використовувати сковорідку з високими бортами, сотейник або каструлю.
  • Потрібно протушкувати кабачки так, щоб їх обсяг зменшився вдвічі.
  • Дрібно нарізану цибулю і натерту моркву приєднуємо до кабачків.
  • Через 15-20 хвилин додаємо томатний сік.
  • Як тільки ікра закипить, потрібно поперчити і посолити.

Коли страва трохи охолоне, можна розкладати по банках і закривати. Дієтичну кабачкову ікру можна їсти до 500 гр в день, адже якщо строго слідувати рецептом, її калорійність не буде перевищувати 50-60 ккал на 100 гр.

Дієта на кабачковій та баклажанній ікрі.

Дієта з використанням ікри з кабачки або баклажани розрахована на 5-10 днів. За цей період можна попрощатися з 3-4 кг. Ось приклад добре збалансованої дієти на кабачкової або баклажанної ікри.

Дієта повністю виключає цукор, алкоголь (нікотин теж заважає нормальному скиданню ваги), борошняне, картопля, газовані напої. М’ясо бажано використовувати куряче. Для різноманітності курку можна замінити на нежирну рибу.

рецепт кабачкової ікри

Готувати м’ясо слід на парі або варити. Бульйон теж можна буде пити, але тоді солити його потрібно по мінімуму. У день можна з’їдати до 500 гр ікри і 300 гр м’яса. В якості пиття вибираємо воду, зелений чай, кефір 1%, томатний сік.

День 1

Протягом дня чергуємо кабачкову (баклажанну ікру) з сирими овочами. Бажано не поєднувати їх в одному прийомі їжі. Їсти потрібно більше, ніж 3 рази в день. Вечеряти треба не пізніше семи годин вечора.

День 2

Чергуємо ікру і курячу грудку. У проміжках потрібно пити воду або будь-який інший обраний напій. Важливо не пити за 30 хвилин до і після прийомів їжі.

День 3

На сніданок два курячих яйця. Протягом дня знову їмо ікру і м’ясо. У третій день в раціон додається сир низької жирності в якості останнього прийому їжі.

День 4

На сніданок виберіть ваш улюблений фрукт. Краще утриматися від поїдання бананів і винограду. До фруктів додайте сир низької калорійності. У цей день важливо випити 2 л води. Їжте сирі овочі, яйця і сир. Кожен продукт повинен споживатися окремо.

День 5

На сніданок м’ясо або риба. В якості перекусів використовуйте фрукти. Також втамувати голод добре допомагає склянка кефіру. Основні прийоми їжі повинні бути з ікри. На вечерю сир.

Залежно від поставленої мети дієту можна повторити, починаючи з 6 дня. Особливістю такого диетного меню в тому, що почуття голоду не випробовується, а значить організм не буде змушений уповільнювати обмін речовин з-за стресу. Плюсом також є і те, що кабачкова (баклажанна) ікра смачна, низькокалорійна і надзвичайно корисна.

Худнути можна з задоволенням, потрібно лише додати трохи фантазії. Відмовлятися від улюблених ласощів не варто, треба лише злегка змінити рецепт приготування, знизивши його калорійність.

Leave a Comment