Дієта на козячому сирі: кальцій і білок одночасно з схудненням.

Зміст:

Для населення численних південних територій вже протягом багатьох століть козячий сир і козяче молоко стали повсякденними продуктами харчування. А в Європі ж вершина популярності молока козячого припала на дев’ятнадцяте століття. Ще в ті роки, наприклад, у Швейцарії були санаторії, в яких головними ліками були лише гірське чисте повітря та молоко кози.

Склад і користь козячого сиру

У козячому сирі містяться вітаміни А, В, С, D, РР і Е; солі магнію, кальцію, натрію, фосфору, кобальту, селену, калію; біологічно активні компоненти: холін, біотин, глобулін, лецитин, альбумін та інші.

Козячий сир просто чудово відновлює сили після фізичних навантажень і стресових ситуацій. І якщо ви настільки любите сир, що не можна виключити його з дієти, то візьміть приклад з зірок. Хлоя Кардашян сиділа на дієті, але не могла відмовитися від сирів, тому вона виключила все солодке і борошняне.

Козячий сир є підходящим для жінок в положенні і тих, які ще годують груддю. Воно відмінно забезпечує людський організм кальцієм, дає йому вкрай важливі для життєдіяльності мінерали і вітаміни.

У козячому сирі є компоненти, які стимулюють зростання хорошою мікрофлори кишечника, зазвичай радять безупинно вводити в дієтичне харчування пацієнтів з наявністю дисбактеріозу і зниженого імунітету.

Який вид і якого виробництва брати козячий сир

Козячі сири існують різних видів. Їх можна придбати на кожній із стадій дозрівання, що визначає характеристики сиру. Спочатку він ніжний на смак і м’який, а згодом стає більш пружним і характеризується горіховим гострим присмаком.

Найбільш популярні у всьому світі — французькі козячі сири. А також якісними вважаються британські, іспанські, італійські, грецькі та португальські сири.

Найкращий час для придбання козячого сиру від регіональних виробників — це літо і весна. В такий час кози вживають найбільш ароматні і збагачені поживними компонентами трави, що позитивно впливає на аромат і якість сиру. Виникла ще така легенда: колись годувала господиня власну козу лише грушами і згодом у сиру сформувався ніжний і тонкий аромат груші.

Слід зазначити, що в козячий сир виробники можуть додавати овече або коров’яче молоко. Якщо ви маєте намір придбати стовідсотковий козячий сир, ознайомтеся з написами на етикетці. Ви там можете відшукати напис «purchevres», що в перекладі означає «чистий козячий».

Зберігати будь-який вид козячого сиру потрібно в холодильнику в герметичній упаковці. Тверді та напівм’які сири необхідно загорнути в пергамент або фольгу. А ось м’які сорти з метою намазування зберігають в закритій пластиковій упаковці.

Смакові якості козячого сиру, який виготовляється в період переробки козячого молока, обумовлені його витримкою. Він може бути витриманий, напівсухий, свіжий, в золі або маринований. Тривалість витримки значно змінює смакові якості сиру, надаючи можливість споживати його окремо або як складова до різних страв.

Сири в свіжому вигляді відмінно підходять з метою виготовлення салатів та гарячих бутербродів. Вони непогано поєднуються з медом або варенням: інжировим, вишневим, апельсиновим, айвовым і абрикосовим. Сири, витримані тривалий час, можуть стати сухими і досить твердими, ламкими, як, наприклад, пармезан. Звичайно, в розвантажувальний день на сирі потрібно виключити всі солодке і тим більше варення.

Калорійність — Козячий Сир.

  • Калорійність — 290 кілокалорій.
  • Жири — 21,7 грам.
  • Білки — 21,3 грам.
  • Вуглеводи — 0,7 грам.

Дієта на козячому сирі

Сніданок. Чай або кава без додавання цукрового піску, 50 грам сиру, зерновий хліб або хліб з висівками (дозволено замістити вівсяними або ж житніми хлібцями).

Ланч. 100 грам сиру і одне відварене яйце курки, через годину на ваш вибір грейпфрут, апельсин, яблуко, кілька слив, вишні або полуниці.

Обід. Салат, виготовлений з городніх плодів і натертого сиру, политого оливковою олією, лимонного соку і перцю (сіль неприпустима).

Полуденок. 250 грам натурального йогурту або сиру низької жирності.

Вечерю. 200 грам кефіру або йогурту з натуральних продуктів, 30 грам сиру на одному скибочці зернового хліба.

Дієта з козиного сиру на три дні

Меню на триденний строк

День №1

  • Сніданок. В духовці слід підсушити два хлібці житніх і використати їх з шматочками сиру.
  • Перекус. Рекомендується випити одну склянку кефіру.
  • Обід. Виготовте салат з городніх плодів у свіжому вигляді, оливкової олії і натертого сиру. Приготуйте суп сирний з наявністю грибів.
  • Вечерю. Виготовте за допомогою духовки запіканку з городніх плодів з натертим сиром.

День №2

  • Сніданок. Використайте кашу вівсяну без добавки цукрового піску на молоці з курагою і родзинками.
  • Перекус. Вжити йогурт з натуральних продуктів з низькою жирністю і одне яблуко.
  • Обід. Виготовте салат з пармезану, креветок, овочів у свіжому вигляді і соусу з лимона і сметани низької жирності.
  • Також застосувати маленьку порцію спагетті з натертим сиром і зеленню в свіжому вигляді.
  • Вечерю. Виготовте омлет на рослинному маслі з томатами та сиром.

День №3. Розвантажувальний.

  • Сніданок. Яйце відварити і використайте його спільно з шматочками сиру, огірка і болгарського перцю.
  • Перекус. Рекомендується сир перемішати з невеликими шматочками фруктів і з медом.
  • Обід. Піддавайте безпечення жюльєн з печериць з сиром і зеленню. Використайте також десерт з сиру і винограду.
  • Вечерю. Виготовте запіканку з картоплі, сиру та цибулі, зверху посипте зеленню в свіжому вигляді.

Сирна дієта на 10 днів (варіант №2)

Ще одна варіація дієти на сирі козячому. Приблизно за сім-десять днів можна скинути десь п’ять-сім кілограмів.

  • 8-00: одна чашка кави без додавання цукрового піску, дозволено з незначною кількістю вершків, шматочок хліба житнього з парою скибочок сиру.
  • 10-00: відварене яйце і один скибочку сиру.
  • 12-00: фрукти і овочі в свіжому вигляді, дозволяється виготовити салат.
  • 14-00: 100 грам сиру маложирных сортів.
  • 16-00: 250 грам сиру з низькою жирністю.
  • 18-00: 150 грам йогурту з натуральних продуктів, один стакан кефіру.
  • 20-00: один стакан кефіру.

Рецепти страв з козячим сиром для дієти

Салат з винограду з козячим сиром і салямі

Складові:

На одну кисть винограду сорту кишмиш: 100 грам козячого сиру м’якого, 80 грам салямі або якийсь інший ковбаси сыровяленой, одна цибулина червона невеликого розміру, один пучок листя салату, дві столові ложки кедрових горішків.

В якості заправки: три столові ложки оливкової олії, одна столова ложка білого винного оцту, сіль, перець.

Метод виготовлення:

  • Цибулю наріжте у формі тонких кілець, роздрібніть сир козячий, поріжте салямі тонко і перемішайте в посудині. В цю ж посудину додайте виноград, перерізаний на дві частини. Все змішайте старанно.
  • Перемішайте олія оливкова з оцтом, підсолити і посипте перцем цю заправку.
  • Салатні листя розірвіть за допомогою рук, покладіть на тарілки, з верхньої частини викладіть виготовлений салат з салямі, виноградом і сиром. Трішки посипте його підсмаженою кедровими горішками. Залийте виготовленої заправкою.

Міні-пироги з козячим сиром

Складові:

Для тіста: борошно, 20 грам дріжджів, одне яйце куряче, половина ложки столової солі.

Для начинки: 250 г козячого сиру, один зубчик часнику, одна цибулина, одна чайна ложка вершків, перець чорний в молотом вигляді, паприка в молотом вигляді, одна столова ложка оливкової олії.

З метою прикраси: помідори черрі.

Метод виготовлення:

  • Борошно перемішуємо разом з сіллю. Потім розводимо дріжджі в двох з половиною склянках води, додаємо одне яйце. Змішуємо ретельно з борошном до утворення однорідної маси. Тісто накриваємо за допомогою плівки і дозволяємо деякий час підходити.
  • Часник з цибулею раздробляем. Перемішуємо в посудині всі складові для начинки і поміщаємо в помірно холодне місце.
  • Тісто слід розділити на частини по 100 грамів кожна. Потім розкачуємо його в тонкі коржі діаметром приблизно 5-7 сантиметрів. На корж кладемо начинку, краї підверніть, приукрашаем помідором черрі. Після цього кладемо на деко, завчасно намазаний маслом. Піддаємо безпечення протягом п’ятихвилинного терміну в духовці при 250°З, а подаємо в гарячому вигляді.

Омлет з козячим сиром і м’ятою «Дієта Фіони»

Тривалість виготовлення: двадцять п’ять хвилин. Кількість порцій: дві.

Складові для «Омлет з козячим сиром і м’ятою «Дієта Фіони»»

  • Шпинат (у свіжому вигляді) — 50 грам,
  • Куряче яйце — чотири штуки,
  • М’ята (свіжі листочки) — дві столові ложки,
  • Сир козячий (м’який) — 100 грам,
  • Рослинна олія (для смаження),
  • Спеції (сіль, перець в молотом вигляді) — згідно зі смаком.

М’яту старанно промиваємо, потім листя відокремлюємо від гілочок, оскільки нам необхідні будуть виключно листочки. Листя м’яти раздробляем на дрібні шматочки і змішуємо їх з м’яким козячим сиром. Даємо постояти при кімнатній температурі, щоб сир трохи пом’якшав. Листя шпинату ретельно промиваємо водою. Шпинат поміщаємо в блендер і паралельно вбиваємо туди яйця. Посипаємо сіллю і перчимо згідно зі смаком. Все слід подрібнити до отримання однорідної маси.

Отриману омлетну суміш вливаємо на попередньо нагріту сковорідку з рослинним маслом. Наполегливо рекомендуємо використовувати для цієї мети невелику, проте глибоку сковорідку (не більше 25 сантиметрів у діаметрі), оскільки нам потрібно, щоб омлет вийшов пишним і досить товстим.

При смаженні трохи перемішуємо час від часу омлет, щоб він вийшов трішки кошлатим.

У той час, коли нижній шар стане підсмаженим, а верхній шар — загуслим, омлет необхідно перевернути і смажити ще раз з іншого боку.

Охолоджуємо протягом двох хвилин і поміщаємо на широку дошку, завчасно підстеливши харчову плівку і, якщо є в наявності, килимок з бамбука (який застосовується з метою згортання ролів). Розмірено змащуємо омлет приготованою масою з м’яти і сиру.

Звертаємо старанно в рулет, щільно притискаючи при цьому омлет до начинки з різних боків. Якщо в цей момент омлет буде досить гарячим, то він з легкістю прийме необхідну форму. Зберігаємо в цій плівці протягом декількох хвилин.

Виготовлений рулет нарізаємо у формі кружечків і подаємо до столу в холодному або теплому вигляді — буде дуже смачно.

Мус з козячого сиру і цукіні

Сотавляющие:

  • Цукіні – одна штука,
  • Сир козячий – 200 грам,
  • Манна крупа – дві столові ложки,
  • Цибуля зелена — згідно зі смаком,
  • М’ята – згідно зі смаком,
  • Яйце куряче – чотири штуки,
  • Лайм — дві штуки,
  • Петрушка – згідно зі смаком,
  • Редис — при подачі.

Натираємо цукіні за допомогою терки, старанно віджимаємо і окропляем соком одного плоду лайма.

Білки яєць збиваємо до отримання постійної піни. За допомогою комбайна перемішуємо козячий сир, тертий цукіні, цибуля подрібнений, манку, м’яту і цедру ще одного плоду лайма. Обачно вносимо в дану суміш збиті білки яєць, посипаємо сіллю і перчимо згідно зі смаком. Все ретельно змішати. Виготовлену масу поміщаємо в формочки.

Робимо мус в духовці заздалегідь розігрітій до 180 градусів, на водяній бані приблизно протягом тридцятихвилинного терміну.

Салат з козячим сиром та полуницею

Тривалість виготовлення: п’ятнадцять хвилин.

Кількість порцій: чотири.

Сотавляющие для «Салат з козячим сиром та полуницею»

  • Салат (листя салату зеленого) — один пучок,
  • Полуниця — 200 грам,
  • Сир м’який (козячий) — 100 грам,
  • Кедрові горіхи — 100 грам,
  • Шніт-цибулю,
  • Бальзамічний оцет — дві столові ложки,
  • Оливкова олія — чотири столові ложки,
  • Спеції (перець, сіль) – згідно зі смаком.

Необхідні продукти харчування

  • Шнітт-лук або цибулю-різанець. Сприяє попередження простудних захворювань, оскільки в зелених листках міститься каротин і вітамін С — до 100 міліграм %.
  • Салатні листя слід нарізати на великі шматочки, просушити за допомогою центрифуги.
  • Полуницю порізати по ширині.
  • Шніт-цибулю нарізати на дрібні шматочки.
  • Сир необхідно розім’яти за допомогою вилки і перемішати з вже подрібненим шніт-цибулею.
  • Руки потрібно намазати маслом рослинним і зібрати кульки.
  • Горішки кедрові сильно прогріти на сковорідці.
  • Кілька поспевших полуничок збити до отримання однорідної маси.
  • Додати олія оливкова оцет бальзамічний і знову збити.
  • Всі інгредієнти помістити в посудину і старанно змішати.

Подавати слід порційно.

Салат краще перчити, заправляти і солити безпосередньо за самим столом.

Leave a Comment