Дієта довгожителів: принцип простий – мало їсти

Зміст:

Вчені давно вже з’ясували, що людині відпущено жити 120 років, однак погана екологія, шкідливі звички, хвороби, неякісне харчування і багато інші негативні фактори забирають якщо не половину нашого життя, то третина – вже точно.

А як хочеться жити, як у казці:

  • довго і щасливо
  • бути завжди молодим
  • красивим
  • повним сил і енергії

Однак природа невблаганна: людський організм з роками, на жаль, зношується і, як наслідок старіє. Шкода, що світила науки ще не придумали чарівної пігулки, здатної продовжити молодість. Зате це можна зробити за допомогою… їжі, так як наш зовнішній вигляд, фізичне здоров’я безпосередньо залежать від вживаної нами їжі.

У чому сіль дієти довгожителів?

У цьому випадку варто звернути увагу на дієту довгожителів.

Суть її полягає в:

  • Повну відмову від висококалорійних продуктів
  • А також від їжі, до складу якої входять насичені жири (наприклад, фастфуд, сучасні десерти)
  • Добове споживання калорій не повинне перевищувати 750 ккал
  • При цьому жирів повинно бути не більше 10%, білків – 30%, вуглеводів – 60%
  • Їсти треба не поспішаючи, насолоджуючись навіть самим маленьким шматочком їжі, навіть супи та інші рідкі страви не варто ковтати відразу потримайте їх у роті, відчуйте смак.

Більше антиоксидантів, товариші!

Ті, хто відчували на собі дієту довгожителів, за місяць втрачали від 10 до 30 % маси свого тіла, причому не відчували себе млявими або втомленими при такій малій кількості споживаних калорій. Навпаки, у випробовуваних з’явився приплив сил, працездатність, зникли безсоння, депресивний стан.

Приблизне меню дієти довгожителів на один день виглядає наступним чином:

  • На сніданок необхідно «з’їсти» не менше 200 ккал. Така кількість калорій покриють 200 г. чорниці і пара курячих яєць, зварених круто. У чорній ягоді містяться антиоксиданти, що перешкоджають старінню клітин організму, не дозволяють нам відчувати втому, а також оберігають наші очі. А яйця дадуть відчуття насичення. Тільки не смійте додати до наявних продуктів хліб або що-небудь борошняне. Спробуйте протриматися без нього.
  • Обід довгожителів налічує аж 420 калорій. Їх ми отримаємо порції салату з половинки болгарського перцю, однієї моркви середньої величини, кореня селери, жменька горіхів (не більше 25 г), зелені, шматочка пісного м’яса індички, брюссельської капусти. Страву можна заправити столовою ложкою оливкової олії. Страва це солити не треба.
  • Полуденок складається з 190 калорій – це якраз один несдобный рогалик і столова ложка м’якого вершкового сиру.
  • На вечерю можна дозволити собі «з’їсти» 700 калорій. До нього увійдуть 180 г. нежирної риби, приготованої на пару, 200 г дрібно нашаткованої капусти, заправлений оливковою олією, трохи твердого сиру, 200 г чорниці і стільки ж натурального знежиреного йогурту.


Плюси дієти:

  • Це меню містить в загальній складності 1610 ккал, а також вітаміни і мікроелементи потрібні організму.
  • Такої кількості калорій цілком достатньо в перші дні дієти, поступово їх треба зменшувати до горезвісних 750 ккал в добу.
  • Не переживайте, якщо на свята або вихідні дні дозволили собі більше або з’їли не те, що належить. На наступний день просто знизьте кількість споживаних калорій.

У кожного довгожителя є свої секрети довголіття

Наведемо деякі з них.

  • Багато з продуктів харчування вони вирощують на присадибній ділянці;
  • Всі вони їдять рівно стільки, скільки необхідно для нормального функціонування організму;
  • Вони рідко вживають в їжу бульйони, особливо м’ясні. Хіба тільки по великим святам
  • Їдять непристойно багато зелені, а також зелених фруктів і овочів;
  • Намагаються їсти свіжоприготовлену їжу і готують рівно стільки, скільки здатні з’їсти в даний момент;
  • А ось довгожителя Абхазії і Карабаху не уявляють своє життя без кисломолочних продуктів, приготованих на особливій заквасці. Також вони не їдять білий пшеничний хліба. Замість нього – коржі на кукурудзяного, вівсяного або просяного борошна;
  • Практично не вживають цукор. А навіщо? Адже є не менш смачні, але більш корисні продукти: мед, ізюм, курага.
  • Не їдять кухонну сіль, хіба що морську або зовсім замінюють цей продукт приправами: часником, куркумою, корицею…
  • П’ють чисту джерельну воду;
  • Намагаються їсти м’ясо переважно у відвареному вигляді.

Leave a Comment