Чеська дієта – мінус 5 кг за тиждень.

Зміст:

Чеська дієта була розроблена лікарем-дієтологом Хорватом. Застосовуючи її, як основу свого раціону, можна не побоюватися за здоров’я, стан шкіри, волосся, нігтів, як буває при використанні інших систем живлення.

Науково обґрунтовані особливості чеської дієти дають можливість звільнитися від непотрібного жиру і не погладшати після її закінчення.

Що таке чеська дієта

Основна особливість: цей спосіб харчування є необхідним і достатнім для організму. Їсти потрібно не рідше 5 разів на день в одні і ті ж години, що знижує навантаження на травну систему і дозволяє привести в норму розтягнувся шлунок. Чеська дієта передбачає вживання тільки продуктів з низьким наповненням жирами і цукрами.

Величезним плюсом чеської дієти є питво необмеженої кількості води. Вона сприяє прискоренню обміну речовин, виведенню токсинів, тобто якнайшвидшого позбавлення від зайвого жиру. При цьому шкіра залишається пружною і свіжою. Умова: не можна випивати за один раз більше 2 склянок.

Чеська дієта розрахована на 21 день. Кожні 7 днів меню повторюється. Всі принципи необхідно дотримуватися без відступів, інакше вона втрачає сенс. Втім, повноцінний раціон дає можливість тримати дієту без титанічних зусиль і болісного почуття голоду.

Чеська дієта: меню на кожен день

Раціон забезпечує достатню кількість вітамінів, калорійність на добу не більше 1300. Повечеряти доведеться до 18.00

День 1-й

  • Сніданок: житній сухар з чаєм або кавою, 1 яйце «в мішечок»;
  • Другий сніданок: 1 середня зелене яблуко;
  • Обід: 100 грам вареної картоплі без масла, 130 р. пісного вареного м’яса, 200 р. овочів. Можна запити все це негазованої мінеральної водою або чаєм;
  • Полудень: 100 г. фруктів і чай;
  • Вечеря: житній сухар, намазаний маслом, яйце «круто», 100 р. овочів без заправки, 80 р. нежирної шинки, стакан яблучного соку.

День 2-й

  • Сніданок: житній тост, 30 р. шинки без жиру, чай;
  • Другий сніданок: невеликий грейпфрут;
  • Обід: 150 р. пісного вареного м’яса, 200 р. картопляно-морквяного салату;
  • Полуденок: томатний сік свіжовичавлений;
  • Вечеря: 150 р. фаршированого 75 р. сиру картоплі. Запити мінералкою без газу.

День 3-й

  • Сніданок: житній сухар з чаєм;
  • Другий сніданок: 200 г салату з моркви;
  • Обід: 50 г яловичини, картопля «в мундирі» — 100 г, 150 р. дині, негазована мінералка;
  • Полуденок: кава зі знежиреним молоком у рівних частках;
  • Вечеря: 250 г салату з овочів, сік.

День 4-й

  • Сніданок: 100 г знежиреного сиру, житній сухар, чай;
  • Другий сніданок: 100 г свіжих ягід або фруктів;
  • Обід: 150 р. скибочками огірків, стільки ж білого курячого м’яса, 100 г картоплі скибочками;
  • Полудень: яблуко середніх розмірів (краще зелений);
  • Вечеря: паровий омлет з 30 р. шинки (2 яйця), 150 р. томатів скибочками і свіжовичавлений сік.

День 5-й

  • Сніданок: житній сухар з 50 г плавленого сиру, чай;
  • Другий сніданок: середніх розмірів апельсин;
  • Обід: 50 г тушкованої пісної яловичини з 100 р. картоплі, овочевий сік;
  • Полуденок: склянка знежиреного кефіру;
  • Вечеря: 250 г овочів, сік або чай.

День 6-й

  • Сніданок: яблуко або шматочок кавуна;
  • Другий сніданок: 200 г тертої сирої моркви;
  • Обід: молода яловичина — 100 г, стільки ж картоплі, 50 г свіжого овочевого салату;
  • Обід: грибний омлет із двох яєць, приготований на пару, огірковий салат, мінералка без газу.

День 7-й

  • Сніданок: 50 г знежиреного сиру, житній сухар, чай;
  • Другий сніданок: знежирене молоко — 200 г;
  • Обід: 150 г яловичини, 100 г вареної картоплі і стільки ж овочевого салату;
  • Полудень: 200 г квасолі, кава зі знежиреним молоком;
  • Вечеря: склянка знежиреного кефіру, 50 г сухого печива.

Чеська дієта не допускає додавання цукру в напої. Всі продукти повинні бути свіжими, вареними, тушкованими або приготованими на пару. Нічого смаженого, копченого або маринованого.

Які продукти дозволяє чеська дієта

По-перше, це білкова їжа:

  • Пісне м’ясо (яловичина, телятина),
  • Курка, індичка без шкіри,
  • Риба нежирних сортів,
  • Курячі яйця.

У раціоні схвалюється вживання знежирених молочних продуктів:

  • Молока,
  • Кефіру,
  • Сиру,
  • Сиру,
  • Йогурту.

Необхідно їсти овочі та фрукти, це набір вітамінів і засіб прискорити метаболізм. Для дієти підходять:

  • Яблука (краще зелені),
  • Кавун,
  • Диня,
  • Картопля,
  • Морква,
  • Капуста,
  • Помідори,
  • Огірки,
  • Цитрусові.

Зазвичай при схудненні виключають вживання картоплі. Але у відвареному вигляді без масла, особливо остиглий, в невеликих кількостях він не загрожує збільшенням ваги, зате дає відчуття ситості. Можна їсти гречку та вівсянку, вуглеводи з них засвоюються повільно і не переробляються в жир.

Чеська дієта дозволяє в раціоні чай, особливо зелений, кава і мінеральну воду. Вони також прискорюють метаболізм.

Щодня в раціоні потрібен житній хліб. Але тільки у вигляді тосту, так його калорійність знижується, а корисні властивості залишаються.

Чеська дієта: продукти під забороною

У списку будь-яка їжа, що містить багато цукру і жиру:

  • Здобна випічка і білий хліб,
  • Макарони,
  • Ковбаси та сосиски,
  • Свинина,
  • Шоколад, цукерки,
  • Солодкі газовані напої,
  • Алкоголь.

Фрукти з високим вмістом глюкози чеська дієта також не сприймає. Розраховуючи схуднути слід забути про висококалорійних банани, виноград, ізюмі.

Чеська дієта: протипоказання

Збалансований набір продуктів, дозволених в чеській дієті, дозволяє використовувати її майже всім. Не слід цього робити лише тим, кому в принципі протипоказані обмеження в їжі:

  • Вагітним,
  • Хворим на рак,
  • Мають захворювання нирок,
  • Хворим гастритом і виразкою шлунку.

Дієту варто припинити у разі захворювання на ГРВІ, так як білкова їжа збільшує кількість слизу.

Чеська дієта: скинь зайве

Повний курс чеської дієти спалює не менше 8 кг жиру. Є випадки, коли бажаючі схуднути скидали до 15 кг за 21 день. Тих, кому потрібно трохи скоректувати вагу, чеська дієта позбавить від 3-5 кг за тиждень.

Завершувати її слід поступово, додаючи в раціон заборонені перш продукти. Досвід схудлих на ній жінок свідчить про можливість тримати вагу і після переходу до звичайного харчування. Організм, звикнувши до певного якості і об’єму їжі, не потребує багато цукру і жирів, як це, можливо, було до дієти.

Leave a Comment